Κρατώντας το summer mood ζωντανό στην αυλή του Nikkei

Ο Βασίλης Δημαράς, ζει μια από τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού σε μια αυλή με περουβιανό χαρακτήρα και κοκτέιλ που σαγηνεύουν.

 

Με πολλά ethnic στοιχεία, αλλά και περουβιανές αναφορές στην διακόσμηση, η αυλή του Nikkei ήταν μια από τις πιο ωραίες στο κέντρο της Αθήνας αυτό το καλοκαίρι.

Ο Σεπτέμβρης που φεύγει ήταν γεμάτος από βραδιές που σε φώναζαν να πάρεις τους δρόμους. Και τέτοιες ευκαιρίες δεν είναι για να τις πετάς. Έτσι με την κατάλληλη παρέα τράβηξα για την ανηφόρα του St. George Lycabettus. Εκεί απέναντι από το ξενοδοχείο, στην αυλή, πάνω από την πλατεία Δεξαμενής, που μέχρι φέτος ήταν ανεκμετάλλευτη, βρήκε την καλοκαιρινή του φωλιά το Nikkei. Ένα Nikkei που φόρεσε ότι πιο πολύχρωμο είχε και μετέτρεψε αυτή την αυλή σε μια από τις καλύτερης της Αθήνας για αυτό το καλοκαίρι. Με πολλά ethnic στοιχεία, αλλά και περουβιανές αναφορές στην διακόσμηση, με μια «σκεπή» από πολύχρωμα σχοινιά, ωραίους φωτισμούς, δύο επιβλητικούς χρυσούς ελέφαντες να δίνουν την δικοί τους τσαχπινιά και στο βάθος του δεύτερου επιπέδου ένα «κλουβί» μπαρ να συμπληρώνει το σκηνικό.

Ο σολομός ήταν σωστά ψημένος και κέρδισε κατά κράτος την προσοχή μας. Ζουμερός όσο πρέπει που συνδυαζόταν με μια φρουτοσαλάτα από μάνγκο και φραγκοστάφυλα.

Αφού λοιπόν άφησα το μάτι να περιπλανηθεί, διάλεξα να καθίσουμε σε ένα από τους ψηλούς καναπέδες με τα αναπαυτικά μαξιλάρια. Η παρέα μου, πρώτη φορά θα δοκίμαζε τη nikkei κουζίνα, όποτε θα εκτελούσα και χρέη ξεναγού. Ευτυχώς θα είχα και καλή βοήθεια, μιας και το προσωπικό έχει εκπαιδευτή σωστά και μπορεί να λύσεις όλες τις απορίες που τυχών μπορεί να έχει ο επισκέπτης. Πριν λοιπόν μπούμε στα βαθιά η Μαίρη Ταλαιπώρου με την εκκεντρική της κόμη, head bartender και «κυρία του κλουβιού» μας πρόσφερε ένα Bloody Mary με pisco αρωματισμένο από chili, vodka με αρώματα από λεμονοθύμαρο και ρίγανη, sherry, mala peruviana και χυμό από πορτοκάλι και νότες από περγαμόντο. Ότι πρέπει για να ανοίξει τον δρόμο για tiradito σολομού με miso και leche de tirge, αλλά και την gyoza pata negra με την όμορφα καυτερή σάλτσα από wasabi. Στο ίδιο επίπεδο ήταν και το tacos με χταπόδι και chorizo που επικρατούσε σαν τελική γεύση στο στόμα που συνδυαζόταν άριστα με το classic Pisco Sour και τον όξινο χαρακτήρα του.

Τα κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου (αριστερά) δένουν μοναδικά τόσο με το design της αυλής, όσο και με τα πιάτα.

Στα κυρίως η πάπια που ψήνεται σε φούρνο josper με κάρβουνα αν και στις άκρες ήταν λίγο παραψημένη ήταν αρκετά νόστιμη και είχε ενδιαφέρον. Όμως ο σολομός που ήρθε μαζί στο τραπέζι ήταν σωστά ψημένος και κέρδισε κατά κράτος την προσοχή μας. Ζουμερός όσο πρέπει που συνδυαζόταν με μια φρουτοσαλάτα από μάνγκο και φραγκοστάφυλα. Και για αυτό το πιάτο η Μαίρη είχε κάνει το ιδανικό ματς αφού το φίνο Yuzu Sour που είχε διαλέξει ολοκλήρωνε με τον πιο ευχάριστο τρόπο την γευστική εμπειρία.

Μπορεί ο Θάνος Στασινός να μην ήταν εκείνη την ημέρα στην κουζίνα, μιας και φέτος έτρεχε το Μυκονιάτικο Nikkei, είχε αφήσει όμως άξιους αντικαταστάτες στην κουζίνα που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Ο Σπύρος Μαυροϊδής που είχε μείνει πίσω στην Αθήνα στάθηκε επάξια στο ύψος της κουζίνας του Θάνου και αυτό δείχνει ότι έχει στηθεί μια δυνατή ομάδα στο Nikkei που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Όσο για την δουλεία που γίνεται πίσω από την μπάρα του «κλουβιού» μπορεί ο Σπύρος Κερκύρας να είναι αυτός που έχει επιμεληθεί τον κατάλογο όμως η Μαίρη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, δίνει το δικό της στίγμα και περνάει την δική προσωπικότητα στα ποτά. Και αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο από το Negroni που ολοκλήρωσε το γεύμα μου. Γιατί είπαμε οι αδυναμίες δεν κρύβονται.

//Nikkei, Ξανθίππου 10, Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι.
facebook.com/NikkeiPeruvianRestoBar

 

Διαβάστε ακόμα: Τα πράγματα στον κήπο της Mama Fuga είναι απλά και ωραία

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro