Στο Matsuhisa Athens πήραμε μια πρώτη γεύση από τον Αστέρα που ανανεώνεται

Και καθίσαμε στο ολοκαίνουργιο και πανέμορφο UMI bar που αναμένεται να «σπάσει» το Instagram.

 

Από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, ο πολυβραβευμένος σεφ Nobu Matsuhisa θα βρίσκεται στο Matsuhisa Athens.

«Η συμβουλή μου προς τους νέους είναι αυτή: μην φοβάσαι την πρόκληση, απλά κάν’ το. Ακόμα και αν κάνεις λάθος, θα διδαχτείς από αυτό». Αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που μας είχε πει ο Nobu Matsuhisa όταν πριν από ένα χρόνο μας παραχώρησε συνέντευξη κατά την καθιερωμένη επίσκεψή του στη χώρα μας. Βλέπετε ο Ιάπωνας σεφ μπορεί να είναι ένας πραγματικός σταρ της γαστρονομίας και δημιουργός των διάσημων εστιατορίων Matsuhisa και Nobu, αλλά παραμένει ταπεινός, πιστός στις πρώτες ύλες κάθε χώρας και φυσικά δεν ξεχνάει να επισκεφθεί συχνά-πυκνά τα εστιατόριά του που είναι πια δεκάδες σε όλο τον πλανήτη.

Έτσι για ένα ακόμα καλοκαίρι ο Matsuhisa, δηλωμένος λάτρης της Ελλάδας, θα βρεθεί στη χώρα μας παρέα με τον Executive Chef Νίκο Σκαμνάκη και τον Head Sushi Chef Αντώνη Βρατσάνο προκειμένου να μας μυήσουν σε νέες συνταγές με άρωμα ελληνικό. Στις 3-5 Ιουλίου, ο πολυβραβευμένος σεφ θα βρίσκεται στο Matsuhisa Athens, ενώ από 6-11 Ιουλίου θα δώσει το παρών στο Matsuhisa της Μυκόνου.

Στο φαγητό, αν είστε λάτρης του σούσι καθίστε στο μπαρ για να είστε μάρτυρες της ευλαβικής παρασκευής του και να το φάτε σε «θερμοκρασία σώματος» από τα χεράκια του σεφ. Φωτό: Andro.gr.

Ωστόσο τα νέα του Matsuhisa Athens δεν σταματούν εδώ, καθώς πήραμε ήδη μια πρώτη γεύση από τη νέα εποχή του συγκροτήματος της Astir πίνοντας ένα ποτό στο πανέμορφο UMI bar: τοποθετημένο στρατηγικά στη μύτη του εστιατορίου (του ιστορικού «Club House»), μοιάζει να αιωρείται πάνω από το νερό. Θα το χαρακτηρίζαμε λοιπόν «infinity bar» (κατά το infinity pool – την πισίνα που προεκτείνεται νοερά στον θαλασσινό ορίζοντα) ή ακόμα και «Instagram bar» επειδή εδώ αναμένεται να πάρουν φωτιά τα smartphones φέτος το καλοκαίρι.

Το UMI, που στα ιαπωνικά σημαίνει «θάλασσα», υποδέχτηκε την περίφημη mixologist Monica Berg από το Λονδίνο (αν και έχει γεννηθεί στη Νορβηγία, με ρίζες από την Κορέα) που υπέγραψε για ένα διήμερο ορισμένα έξοχα κοκτέιλ. Γενικά, ο Bar Manager Χάρης Γεωργόπουλος με την ομάδα του, εμπνευσμένοι από τις γαστρονομικές δημιουργίες του Matsuhisa, έχουν σχεδιάσει μία ελκυστική λίστα με signature cocktails με premium spirits και διαλεχτές πρώτες ύλες από την Ελλάδα αλλά και την Ιαπωνία.

Το πανέμορφο UMI bar, τοποθετημένο στρατηγικά στη μύτη του εστιατορίου (του ιστορικού «Club House»), μοιάζει να αιωρείται πάνω από το νερό. Φωτό: Andro.gr.

Στο Matsuhisa του Αστέρα ενθαρρύνουν τη συνοδεία εκλεκτών κοκτέιλ και με το φαγητό. Εμείς είμαστε λίγο πιο συντηρητικοί και σας προτείνουμε αφού απολαύσετε ένα  απεριτίφ στο μπαρ, να συνοδέψετε το φαγητό σας με φίνο sake, Ιαπωνική μπύρα και βέβαια με ένα εξαιρετικό κρασί από την ενημερωμένη λίστα.

Στο φαγητό, αν είστε λάτρης του σούσι καθίστε στο μπαρ για να γίνετε μάρτυρες της ευλαβικής παρασκευής του και να το φάτε σε «θερμοκρασία σώματος» προτού το στεγνώσει έστω και ένα τοις εκατό ο αέρας, κατευθείαν από τα χεράκια του σεφ.

Από τον κατάλογο, επιλέξτε το ταρτάρ γαρίδων κοιλάδας που φινίρεται με (περιττό κατά τη γνώμη μας) χαβιάρι και (ακόμη πιο περιττό) φύλλο χρυσού αλλά είναι ένα υπόδειγμα φινέτσας και ταυτόχρονα γευστικής έντασης. Η δε υφή της ωμής γαρίδας κοιλάδας είναι παροιμιώδης. Επίσης, το σασίμι τόνου αρτυμένο με ελαιόλαδο, το ψητό «βουτυράτο» βοδινό Wagyu και από γλυκά το εξαίσιο «flan» (σαν ψημένη κρέμα) με μίσο και καραμέλα, ένα αληθινό χάδι που ακροβατεί μεταξύ υψηλής γαλλικής πατισερί, Ιαπωνικής λεπτότητας και παιδικής γεύσης. Εκτός καταλόγου, ρωτήστε αν έχει και το συναρπαστικό ψητό χταπόδι. Ζουμερό, με ένα λιμπιστικό γλάσο πικάντικου μίσο, είναι ένα υπέροχο comfort food που αναδεικνύει την αιγαιοπελαγίτικη πρώτη ύλη.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι καυτό τώρα στο αθηναϊκό γαστρονομικό στερέωμα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro