Το Noël μεταμορφώθηκε σε μυστικό κήπο

Το γνωστό μπαρ στη στοά της οδού Κολοκοτρώνη 59Β αποφάσισε να βάλει τα καλοκαιρινά του και έφτιαξε μια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας για όσους αποφασίσουν να μείνουν τον Αύγουστο στην πόλη.

 

Η συνιδιοκτήτρια του Noël, Φανή Σπυριδάκη για μια ακόμα φορά επιμελήθηκε το διάκοσμο του bar, μετατρέποντας τον σε μια μικρογραφία βοτανικού κήπου.

Όταν πριν από 2 χρόνια άνοιγε τις πόρτες του στη στοά στην οδό Κολοκοτρώνη 59Β, ξέραμε από την αρχή πώς πρόκειται για ένα μαγαζί που θα μας απασχολήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Δεν ήταν μόνο το στήσιμο και το όνομά του που είχαν άρωμα Χριστουγέννων, ήταν η λογική του που το μετέτρεψε με το καλημέρα σε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά του κέντρου.

Όπως και η διάθεσή του να «ψάχνεται» και να προσφέρει κάτι καινούργιο – ποιος ξεχνάει άλλωστε το παριζιάνικο, αποικιακό και μποέμ «Μπλε» χώρο του. Και τώρα, το Noël, έρχεται να προσφέρει κάτι δροσερό για όσους αποφασίσουν να μείνουν τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Η γνωστή στοά μεταμορφώθηκε σε έναν εντυπωσιακό κήπο. Η συνιδιοκτήτρια του Noël, Φανή Σπυριδάκη για μια ακόμα φορά επιμελήθηκε το διάκοσμο του bar, μετατρέποντας τον σε μια μικρογραφία βοτανικού κήπου, πιο δροσερή από ποτέ, γεμάτη πράσινο.

Το Noël μεταμορφώθηκε σε έναν καταπράσινο κήπο, ενώ εμπνεύστηκε 15 νέα και άκρως καλοκαιρινά cocktails.

Βέβαια, δεν γινόταν αυτή η καλοκαιρινή ανανέωση, να μην αφήσει το στίγμα της και στον κατάλογο του μαγαζιού. Η ομάδα των bartenders εμπνεύστηκε από ιστορικούς πίνακες, αντιγραφές πολλών εξ’ αυτών διακοσμούν και το Noël, και δημιούργησε μια σειρά από εντυπωσιακά και δροσερά cocktails.

Αριστερά: Το Royal Bedroom. Δεξιά: Το Chevalier.

Πλέον, μπαίνοντας στο καταπράσινο Noël, μπορείς να επιλέξεις ένα από τα 15 νέα cocktails που περιλαμβάνονται στη λίστα του:
– Lord of Lombardy: Ισορροπημένο, ελαφρώς καπνιστό και πικάντικο με νότες από φρέσκια ρίγανη και κεράσι. Για τους λάτρεις της τεκίλας.

– Haunted Castle: Δροσερό και ελαφρώς όξινο με μια σπιρτάδα από gingerbeer και μπόλικες φυσαλίδες!

– Highway to Andes: Mια παραλλαγή στο κλασικό Pisco sour με το Lecce de tigre του Noel (παραδοσιακή μαρινάδα απο το Περού) αντικαθιστώντας το ασπράδι αυγού με το νερό από τα ρεβίθια που έχουν σιγοβράσει για αρκετές ώρες.

– Royal Bedroom: Μια ωδή στο επίσης κλασσικό Mint julep. Μπέρμπον ουίσκι με κεράσι, δυόσμο και νότες από fernet branca και πορτοκάλι.

– Guillotine Bliss: Ένα αλκοολούχο Milkshake με παγωτό φιστίκι, ρούμι, μπανάνα και καφέ.

Αριστερά: Το La Meduse. Δεξιά: Το Ivory lace.

– Velvet Queen: Μια άλλη εκδοχή του κλασσικού white lady με ραβέντι και αρωματικά bitters.

– La Meduse: Μια άλλη ματιά στο πάντα καλοκαιρινό και επικερο zombie. Δυνατό και εξωτικό. Πλούσιο σε ρούμι, ροδάκινο, κανέλα, Noel’s secret passion fruit mix, ginger, αψέντι και αρωματικά bitters.

– Doge of Venice: Εκλεπτισμένο και αρωματικό με νότες φραγκόσυκου και την τεκίλα στα καλύτερα της.

– Ivory lace: Ένα διαφορετικό daiquiri με το ρούμι να συναντά το Wasabi και το γιασεμί!

– Chevalier: Δροσερό και γλυκόξινο. Ξύδι και μαύρο πιπέρι δίνουν μια άλλη διάσταση στο gin, παρέα με ανανά και πικραμύγδαλο.

Αριστερά: Το Guillotine Bliss. Δεξιά: Το Haunted Castle.

– Cherry blossom: Βασισμένο στο κλασικό grasshopper με σιρόπι από κεράσι και τριμμένη τόνκα. Ένα γλυκό cocktail ιδανικό για μετά το φαγητό .

– Coral spring: Ένα διαφορετικό gin tonic με αρωματα από κοκκινο λάχανο και φασκόμηλο.

– Floral syndrome: Aperitivo με άρωμα Ελλάδας. Κίτρο Νάξου, βερμούτ και σόδα με περγαμόντο και μανταρίνι.

– Rose gardens: Το πρώτο ελληνικό βερμούτ με μια ιδέα από λικέρ κάστανο, αρωματικά bitters μαύρου τσαγιού και τόνικ.

– Chromophilia: Κάτι ελαφρύ αλλά και γευστικό και ταυτόχρονα δροσερό. Το ρακόμελλο δε πίνεται μόνο ζεστό. Εδώ παρέα με fernet branca και λέμον τόνικ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ανακαλύπτοντας τα καλοκαιρινά στέκια της Αθήνας με το νέο Suzuki Swift

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro