Ο Χρόνης Δαμαλάς στο Sani Resort, στη Χαλκιδική.

Κρεοπωλείο Παπούλια, Πύρρωνος 4-6, Παγκράτι, 210-7518000. Αν και δεν του φαίνεται, το μικρό αυτό κρεοπωλείο –με το παλιό παραδοσιακό ξύλινο ψυγείο– του κυρ Παναγιώτη, στην πλατεία Βαρνάβα, τροφοδοτεί πολλά καλά εστιατόρια της Αθήνας. Νόστιμα κοτόπουλα, φρεσκοσφαγμένα χοιρινά, ωραία σιτεμένα μοσχάρια. Εξαιρετικές και οι γραβιέρες του.

Emi’s Cupcakes Καρνεάδου 7, Κολωνάκι, 211-1824230. Η νεαρή και όμορφη Emi άνοιξε ένα γλυκύτατο μικρό ζαχαροπλαστείο με λιχουδιές που όμοιές τους έχω γευτεί μόνο στη Νέα Υόρκη. Ανάμεσά τους, πεντανόστιμα καπ κέικ με διάφορες γεύσεις, χρώματα και αρώματα, εκπληκτικό  –βουτυράτο και τραγανό– καραμελωμένο ποπ κορν, γνήσια αμερικάνικα κούκις που ταιριάζουν υπέροχα με ένα παγωμένο ποτήρι γάλα…

Sabor, Περικλέους και Κορνάρου, 210-3312330. Ένα μικρό ισπανόφωνο καφέ στην καρδιά της πόλης, με μόνο τέσσερα τραπεζάκια έξω και έξι σκαμπό μέσα. Μπορείτε να τσιμπήσετε διάφορα φρεσκοφτιαγμένα σάντουιτς και χειροποίητες σοκολάτες, που ομοιά τους δεν έχω πετύχει στην Αθήνα. Και, πάνω από όλα, να πιείτε τους φρεσκοαλεσμένους εσπρέσο που προσφέρει σε απίστευτα χαμηλές τιμές  –και να διαλέξετε ποιον θα πάρετε για το σπίτι.

Salamat, Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, 210-7796766. Σχεδόν τα πάντα για να φτιάξετε ένα γνήσιο ασιατικό γεύμα. Φρέσκα φρούτα από την Ταϋλάνδη, διάφορες ποικιλίες από σόγια σως, πάστες από κάρι και ρύζια με συσκευασίες του μισού κιλού μέχρι εικοσάκιλα τσουβάλια. Πάρτε οπωσδήποτε Σιράτσα (καυτερή σάλτσα τσίλι) και oyster sauce. Κι αν θέλετε να φτιάξετε γνήσιο ρύζι ατμού, αγοράστε ένα μικρό ρυζομάγειρα και ξενοιάστε.

Το Salamat είναι από τα παλιότερα ασιατικά παντοπωλεία στην Αθήνα. Φωτογραφία: Στάμος Μιχαήλ

 

Λαϊκή αγορά Πανόρμου, Αμπελόκηποι. Ίσως η καλύτερη λαϊκή της Αθήνας: τα Σάββατα περνάω οπωσδήποτε να ψωνίσω για το σπίτι ή το μαγαζί. Θα την πετύχετε –ανάλογα την περίοδο– ή στην Λουίζης Ριανκούρ ή στην Δουκίσσης Πλακεντίας. Έχει πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από ψάρια και λαχανικά μέχρι σκεύη και φτηνά ρούχα: με λίγο ψάξιμο θα βρείτε μικρούς θησαυρούς. Ο Νίκος, παραγωγός από την Παιανία  –μπροστά από το καφενείο «Το Άρμι», στην μέση της Λουίζης Ριανκούρ, στην πλευρά της Κηφισίας– είναι ένας από αυτούς.

Ο Χρόνης Δαμαλάς είναι head chef των Kiku Athens, Kiku Mykonos και Cavo Tagoo.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top