Υλικά
60 ml ροζέ port
1 φέτα πορτοκάλι
1 φέτα ροζ γκρέιπφρουτ
3-4 φύλλα δυόσμου
2 σταγόνες orange bitters
Εκτέλεση
Γεμίστε με πάγο το ποτήρι old fashioned, ρίξτε το port και προσθέστε τη φέτα πορτοκαλιού, τη φέτα του ροζ γκρέιπφρουτ και τις σταγόνες orange bitters. Γαρνίρετε με το δυόσμο και σερβίρετε.
Tip: Η καταγωγή της ιδέας του port στα κοκτέιλ προέρχεται, φυσικά, από την Πορτογαλία. Το ροζέ port, που χρησιμοποιούμε εδώ, κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο το αναψυκτικό αυτό απεριτίφ. Αν δεν έχετε ροζέ port, χρησιμοποιήστε λευκό port (επ’ουδενί το κλασικό, σκούρο port), προσθέτοντας ενδεχομένως λίγο Campari.
Ο Νεκτάριος Ντάλλας είναι διευθυντής του εστιατορίου «Cash», Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, 212 1004772.