Omu: Η street food φάση του Γιώργου Βενιέρη στην Κηφισιά

Τί θέλει ο λαός; Πίτσες, burgers και gourmet χοτ ντογκ. Ένα μενού "η χαρά του παιδιού" συζητιέται στα βόρεια προάστια και ο Βασίλης Δημαράς έσπευσε να το τσεκάρει.

 
omu5

Το πρώτο που αντικρίζεις με το που αφήσεις τα σκαλιά πίσω σου και μπαίνοντας στο Omu είναι η προσεγμένη μπάρα.

Για την κουζίνα του Γιώργου Βενιέρη έχω γράψει στο παρελθόν. Είχα την τύχη να τη δοκιμάσω πέρυσι στο Ozoora -όπου είναι και φέτος- αλλά και τη νησιώτική της εκδοχή στη Μύκονο στο Mr. Pug (όπου βρέθηκε σε μια από τις καλύτερες στιγμές του).

Η είδηση στις αρχές του χειμώνα ότι στον επάνω όροφο του νεοκλασικού όπου στεγάζεται το Ozoora στο Κεφαλάρι, θα άνοιγε ένα bar-restaurant με street food  με την υπογραφή του Γιώργου και κοκτέιλ από την Bar Solutions και τον Σπύρο Κερκύρα, με έκανε να αναμένω ανυπόμονα να δοκιμάσω αυτό το υποσχόμενο concept.

Την προηγούμενη βδομάδα, πέρασα ξανά την είσοδο του Ozoora με τα χρυσά μπαμπού, αλλά αντί να στρίψω αριστερά, συνέχισα ευθεία και πήρα τις σκάλες για τον επάνω όροφο. Τα πρώτα beats που έφτασαν στα αφτιά μου με έβαλαν κατευθείαν στο κλίμα: δυνατή μουσική, πολλά κοκτέιλ και κάτι για το τσίμπημα.

omu

Burger με το κριτσανιστό παναρισμένο στήθος κοτόπουλου, μαγιονέζα από πιπεριές jalapeños και πίκλες.

Το πρώτο που αντικρίζεις λοιπόν με το που αφήσεις τα σκαλιά πίσω σου είναι η προσεγμένη μπάρα. Προχωράς στο βάθος και σε περιμένουν ψηλά τραπέζια με σκαμπό, τοποθετημένα στη μέση του χώρου, ενώ κοντά στα παράθυρα ακροβολίζονται άνετα τραπέζια με καναπέδες και αναπαυτικές καρέκλες.

Προτού καλά-καλά κάτσω στο τραπέζι έχω ήδη ζητήσει ένα Berry punch από το μπαρ εν είδει απεριτίφ. Όσο απολαμβάνω το ελαφρώς ξινό κοκτέιλ μου κοιτάζω το μικρό κατάλογο που έχει στήσει ο Γιώργος. Από τα διάσημα του bao, μέχρι burgers και pizza. Η χαρά του παιδιού.

Πίτσα με πάπια και γκοργκοντζόλα; Τσεκ! Εδώ οι πίτσες έχουνε σουξέ.

Ζητάω το bao dog, αυτό το διαφορετικό hot dog, με δικό τους λουκάνικο κοτόπουλου που σερβίρεται με κέτσαπ κάρι και λάχανο-kimchi, καθώς επίσης και το burger με το κριτσανιστό παναρισμένο στήθος κοτόπουλου, τη μαγιονέζα από πιπεριές jalapeños και τις πίκλες από λαχανικά.

omu4

Το Omu δεν είναι μια χαλαρή πρόταση για έξοδο, αλλά για πιο happy καταστάσεις.

Φυσικά, επειδή ο Γιώργος ξέρει τι άνθρωπος είμαι, μου έστειλε επίσης να δοκιμάσω το beef baozi (μοσχάρι Wagyu μέσα σε ψωμάκι ατμού μαζί με σουσάμι και τζίντζερ), αλλά και το spicy crab burger (καβουρόψιχα, ομελέτα και πράσινη πιπεριά) που όντως ήταν καυτερό.

Όσο για τις πίτσες… Μπορεί να φανεί υπερβολή, αλλά δοκίμασα και τις τέσσερις. Αυτή που ξεχώρισα ήταν η duckgonzola, με τη μοτσαρέλα, τη θεϊκή γκοργκοντζόλα, shredded πάπια φούρνου και σάλτσα δαμάσκηνου, αλλά και η πικάντικη exotic prawns με γαρίδες, μπέικον και ανανά.

omu6

Εκτός από τα πιάτα, την παράσταση κλέβουν και τα εμπνευσμένα κοκτέιλ του Omu.

Όσο η ώρα περνούσε τόσο το μαγαζί γέμιζε και τόσο η μουσική ανέβαζε ένταση. Στα γύρω τραπέζια έβλεπες παρέες διαφόρων ηλικιών που απολάμβαναν τα κοκτέιλ τους και τσίμπαγαν το κατιτίς τους, με τις πίτσες φυσικά να μονοπωλούν.

Το Omu δεν είναι “απλώς” μια χαλαρή πρόταση για αυθόρμητη έξοδο, προσφέρεται και για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Δεν είναι στημένο, αλλά δεν του λείπει και η ίντριγκα του καινούριου. Δεν είναι ούτε ακριβό για τα δεδομένα της περιοχής. Με 25 ευρώ πίνεις και τρως.

//«Omu», Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 210 8018515.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το πιο ροκ σουβλάκι της πόλης.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro