Τα πολύ νόστιμα μυστήρια του Oozora The house

Η νέα είσοδος στο πρώην Cash θα φορεθεί πολύ φέτος. Ο Βασίλης Δημαράς ανακαλύπτει τους γευστικούς απωανατολίτικους θησαυρούς του Γιώργου Βενιέρη.

 
_DSC9128

Η εντυπωσιακή είσοδος με το δάσος από χρυσά αστραφτερά μπαμπού.


 

Η ασιατική κουζίνα έχει ένα μυστήριο. Κάθε φορά που τη δοκιμάζω ανακαλύπτω και ένα καινούργιο μυστικό της. Αισθάνομαι πολλές φορές σαν τον Ιντιάνα Τζόουνς ή τη Λάρα Κρόφτ να βρίσκομαι μέσα σε ένα από αυτούς του μυστηριώδης ναούς με τα τεράστια πέτρινα αγάλματα και να ανακαλύπτω καινούργιους θησαυρούς.

Φυσικά, το δικό μου έργο είναι σαφώς πιο εύκολο και πιο απολαυστικό. Δεν με κυνηγούν μετά της γης οι κολασμένοι να μου πάρουν τα «ευρήματα», ούτε φυσικά βάζω σε κίνδυνο της ζωή μου. Εγώ, απλώς κάθομαι σ’ ένα τραπέζι αναπαυτικά και γεύομαι! Ωστόσο, αυτό βιώνω όταν πάω σ’ ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα.

_DSC7284

Αφράτα buns με κοτόπουλο και ψιλοκομμένα λαχνικά.

Κάπως έτσι απολαυστική και μυστηριώδης ήταν και η εμπειρία μου στο καινούργιο «Oozora» που με ταξίδεψε σε χώρες μακρινές. Υπεύθυνος γι’ αυτό ο chef Γιώργος Βενιέρης, ο οποίος ύστερα από τα πολλά και συχνά ταξίδια του στις χώρες τις Άπω Ανατολής, μάζεψε τις δικές του εμπειρίες και τις μετέτρεψε σε γευστικές προτάσεις. Ο συνδυασμός μπορεί να ακούγεται ιδιόμορφος, ταυτόχρονα όμως αρκετά δελεαστικός.

Από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στο Oozora θα αρχίσει το ταξίδι σου σε μέρη εξωτικά. Ένας διάδρομος με χρυσά μπαμπού σε καλωσορίζει και σε ζαλίζει ταυτόχρονα, κάνοντάς σε να χάνεις για λίγο τον προσανατολισμό σου. Ευτυχώς που ήταν η όμορφη κοπέλα της υποδοχής να μου δείξει το δρόμο, γιατί αλλιώς ακόμα εκεί θα ήμουν να ψάχνω την είσοδο.

_DSC9145-Edit

Μετάξι, μάρμαρο, ξύλο και μαύρα μπαμπού συνθέτουν το άνετο και ζεστό περιβάλλον του “Oozora The House”.

Τα πιάτα του chef Γιώργου Βενιέρη έχουν αυτό το μυστήριο, αυτή τη γοητεία που οφείλουν να κρύβουν οι ασιατικές γεύσεις, με τους ιδιαίτερους και συνάμα δελεαστικούς συνδυασμούς τους.
oozora1

Ο chef Γιώργος Βενιέρης υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στις χώρες τις Άπω Ανατολής. | Τα γεμιστά κινέζικα ζυμαρικά (Iberico Dim sum) με χοιρινό.

Η όμορφα και περίτεχνα φωτισμένη σάλα (το γραφείο GJP Design & Construction έχει βάλει το χέρι του στο σκηνικό), ντυμένη στα μαύρα, παίζει ευχάριστα με το μετάξι, το μάρμαρο και το ξύλο, πράγμα που σε κάνει αμέσως να νιώσεις άνετα, ζεστά κι ευχάριστα. Σε αυτό, βέβαια, συμβάλλει και ο καλός οικοδεσπότης Νεκτάριος Ντάλλας, διευθυντής του εστιατορίου και ultra stylish φυσιογνωμία του γαστρονομικού στερεώματος.

Αφού κανακεύτηκα επαρκώς στα αναπαυτικά καθίσματα, άρχισα την εξερεύνηση. Αρχικά με τα μαλακά ψωμάκια ατμού baozi γεμιστά με μοσχάρι, κάστανο, τζίντζερ και σουσάμι. Τα λάτρεψα και ήθελα να ζητήσω και δεύτερη μερίδα. Τα κατάλευκα buns με το κοτόπουλο έπαιζαν το ίδιο δυνατά. Η σαλάτα με τόνο tataki ήταν αρκετά ισορροπημένη και ευχάριστη. Τα γεμιστά κινέζικα ζυμαρικά (Iberico Dim sum) με χοιρινό είχαν και αυτά τη νοστιμιά τους. Όσο για τις γαρίδες Ebi mayo, είχαν μια γλυκιά κάψα που σε έστελνε.

_DSC7365

Μαλακά ψωμάκια ατμού baozi γεμιστά με μοσχάρι, κάστανο, τζίντζερ και σουσάμι.

Με αυτήν την όμορφη καυτερή γεύση στο στόμα, πέρασα στο δεύτερο γύρο της εξερεύνησης μου. Τα ρολάκια sushi που δοκίμασα δεν μπορώ να πω ότι είχαν το ίδιο ενδιαφέρον με τα πρώτα πιάτα, ούτε όμως ότι ήταν αδιάφορα. Μετά ήρθε ένα Black cod όμορφα και σωστά ψημένο που κρατούσε όλους τους χυμούς και σε κάθε άγγιγμα με τα ξυλάκια έλιωνε από χαρά – κι εγώ μαζί του. Το κοτόπουλο green curry που ακολούθησε ήταν η έκπληξη της βραδιάς, όπως και τα noodles με το μοσχάρι. Μπουκιά δεν έμεινε στο πιάτο.

Με λίγα λόγια, τα πιάτα του Γιώργου Βενιέρη έχουν αυτό το μυστήριο, αυτή τη γοητεία που οφείλουν να κρύβουν οι ασιατικές γεύσεις. Αποδίδονται σωστά από την ομάδα του -ιδίως τα πρώτα- και μαζί με τα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας κάνουν το μαγαζί των Μανώλη Πλατή, Γιάννη Μωραΐτη και Γιάννη Μωράκη από τα εστιατόρια που θα «φορεθούν» πολύ φέτος. Υπολογίστε γύρω στα €40-45 το άτομο.

//«Oozora», Δεληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 210 8018515.

_DSC9159 (2)

Το μαρμάρινο επιβλητικό τραπέζι στο βάθος της σάλας, στα αριστερά της μπάρας, κλέβει τις ματιές από την πρώτη στιγμή.

IMG_1069

Ο εξαίρετος και κομψότατος οικοδεσπότης του «Oozora» Νεκτάριος Ντάλλας με τον σεφ Γιώργο Βενιέρη.

Διαβάστε ακόμα: Στο «48 Urban Garden» θα σας τελειώσουν οι χαρτοπετσέτες.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro