Orlando Marzo: Ο νικητής στο World Class Bartender of the Year είναι Αυστραλός

Στον Παγκόσμιο Τελικό του World Class που ολοκληρώθηκε χθες (9/10), στο Βερολίνο, νικητής ανάμεσα στους τελικούς 56, τελικά, ήταν ο Orlando Marzo. O δικός μας World Class, Αχιλλέας Πλακίδας, από το bar Γορίλας της Θεσσαλονίκης, μπορεί να μη κέρδισε τον τίτλο, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις με τα δυο ιδιαίτερα serves του που είχαν ως βάση το Johnnie Walker Black Label στη δοκιμασία “Flavours of a Nation”.

 

O Orlando Marzo και το “Zacapa Aperitif” από τη δοκιμασία “Before and After”, με το οποίο εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Ο Orlando Marzo μας έρχεται από το διεθνώς αναγνωρισμένος εστιατόριο Lûmé της Μελβούρνης και θεωρείται ένας πρώτου επιπέδου bartender με φοβερές γνώσεις στα νέα trends και standards και κυρίως στο mixology που το έχει ανάγει σε τέχνη. Ο Orlando συναγωνίστηκε 10,000 bartenders στην πρώτη φάση που συμμετείχαν φέτος από κάθε γωνιά του πλανήτη και εξελίχθηκε σε πέντε ηπείρους, διήρκεσε έξι μήνες και συμπεριλάμβανε εκατοντάδες δοκιμασίες και αμέτρητα cocktails. Το διαγωνιστικό μέρος κορυφώθηκε με τον Παγκόσμιο τελικό που διήρκεσε τέσσερις ημέρες (5-9 Οκτωβρίου), όπου 56 από τους καλύτερους bartender στον κόσμο ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην παγκόσμια πολιτιστική πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Εκεί, στην αρχική δοκιμασία “Better Drinking”, έχοντας ως βάση τα πολυβραβευμένα spirits από τα Reserve Brands της Diageo κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές δημιουργώντας ένα πρωτότυπο serve με βάση την Ketel One Vodka. Ενώ στην τελική δοκιμασία “Coctails Clash” και σε μια τετράδα που περιλάμβανε τον ίδιο και τους εκπρόσωπους της Αμερικής, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας, δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κανένα. Ο τίτλος του World Class Bartender of the Year ήταν δικός του.

Ο νικητής Orlando Marzo κατάγεται από την Αυστραλία και ανήκει στο μαγικό team του φημισμένου εστιατορίου Lûmé της Μελβούρνης.

Ο Orlando Marzo στην αρχική δοκιμασία “Better Drinking”, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές δημιουργώντας ένα πρωτότυπο serve με βάση την Ketel One Vodka.

Η διαδρομή για την κατάληψη της κορυφής δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ο Orlando όμως την έκανε να μοιάζει παιχνιδάκι. Mε τα πρωτότυπα cocktails που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του τελικού, εντυπωσίασε  το κοινό και ξάφνιασε τους κριτές. Η Diageo Global Cocktailian και κριτής του World Classs, Lauren Mote, δήλωσε: «Όλοι οι φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά ο Orlando ήταν αυτός που πραγματικά ξεχώρισε. Το “Zacapa Aperitif”, το οποίο δημιούργησε για τη δοκιμασία “Before and After” ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ποτέ και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την πίεση και το άγχος του στην τελική δοκιμασία “Cocktail Clash”, μας απέδειξε ότι είναι ένας bartender που αξίζει του τον τίτλο του World Class bartender για το 2018».

«Tο ότι βρέθηκα εδώ ήταν μια ευκαιρία ζωής, αλλά το να κερδίσω; Πραγματικά είμαι σε κατάσταση σοκ!»

Κάτι είχε βεβαίως να πει και ο ίδιος ο νικητής:  «Δεν μπορώ να το πιστέψω!» είπε, «το ότι βρέθηκα εδώ, αναμετρήθηκα με τους καλύτερους bartender του κόσμου, έχοντας ως κριτές τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του χώρου, ήταν μια ευκαιρία ζωής, αλλά το να κερδίσω; Πραγματικά είμαι σε κατάσταση σοκ και η χαρά είναι τεράστια! Δεν θα μπορούσα βέβαια να έχω φτάσει μέχρι εδώ χωρίς την υποστήριξη της εκπληκτικής ομάδας μου – οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της υπέροχης διαδρομής».

Ο Αχιλλέας Πλακίδας και τα serves του με βάση το Johnnie Walker Black Label.

Ο παγκόσμιος τελικός όμως μίλησε και ελληνικά. Ο δικός μας World Class Αχιλλέας Πλακίδας από το bar “Γορίλας” της Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε επάξια τον εθνικό του τίτλο και την ανερχόμενη ελληνική bartending σκηνή, με δύο χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα serves που είχαν ως βάση το Johnnie Walker Black Label στη δοκιμασία “Flavours of a Nation”.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Αχιλλέας Πλακίδας είναι ο κορυφαίος bartender στην Ελλάδα για το 2018

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

1987-2018, τρεις δεκαετίες -και βάλε- με το απίθανο Rock n Roll να είναι ακόμη εδώ. Φέτος, με τον chef Χριστόφορο Πέσκια να εκσυγχρονίζει τα κλασσικά rock hamburgers, να επιμελείται το menu και να στρέφει την προσοχή από τη μυθική μπάρα στα τραπέζια, για καλό φαγητό: Comfort food με αμερικάνικη ψυχή, ασιατικά αρώματα και μεσογειακή ελαφράδα, χωρίς φιοριτούρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro