image1

Μια «κουτσίνα πόβερα» συνταγή από τον δημιουργό του ιχθυεστιατορίου «Άργουρα».

 

Υλικά για 4 άτομα

Μια παλαμίδα 1 κιλό περίπου
500 γρ. φακές
Ένα μικρό κρεμμύδι ξερό
Δύο κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο σκόρδο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
100 γρ. τουρσί

Εκτέλεση

– Βράζουμε τις φακές με τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), το λάδι και τη ρίγανη. Τα στραγγίζουμε καλά.
– Σε ένα βαθύ τηγάνι αχνίζουμε την παλαμίδα, κομμένη σε φέτες. Βάζουμε δηλαδή λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και λεμόνι, σκεπάζουμε και σε 10 λεπτά είμαστε έτοιμοι.
– Ψιλοκόβουμε το τουρσί, το ανακατεύουμε με τις φακές και σερβίρουμε μαζί με την παλαμίδα.

Tip 1: Όταν βράζουμε τις φακές, το αλάτι και το λάδι τα βάζουμε προς το τέλος.
Tip 2: Το κεφάλι της παλαμίδας είναι υπέροχος μεζές, δεν το πετάμε.
Tip 3: Το τουρσί, αν είναι καυτερό, ταιριάζει καλύτερα.

//Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 κόκκινα κρασιά για ψάρι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top