Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ο σεφ του εστιατορίου του ISTORIA Hotel στη Σαντορίνη και ιδιοκτήτης του CTC στην Αθήνα προτείνει ένα ντελικάτο και δροσερό πιάτο, ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο: ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

Προσφάτως γράφαμε για το ISTORIA στη Σαντορίνη, ένα boutique hotel όπου κάθε του σημείο έχει να αφηγηθεί και μια ιστορία. Και αυτή η φιλοσοφία δεν αλλάζει ούτε όταν φτάνουμε στο γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου.

Εκεί βρίσκουμε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, έναν σεφ που με κάθε πιάτο του θέλει να δημιουργεί και ένα γευστικό ταξίδι. Επόμενη στάση: μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο. Ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

ΥΛΙΚΑ

Για το ταρτάρ σολομού:
100 γρ. φρέσκος σολομός
60 γρ καπνιστός σολομός
10 γρ σχοινόπρασσο
20γρ ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμός ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο κοχύλια
Ζωμός λαχανικών

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Για την σάλτσα χρένο:
Γιαούρτι πλήρες
Σκόνη wasabi

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ταρτάρ σολομού:
– Κόβουμε σε καρεδάκια τον νωπό και τον καπνιστό σολομό.
– Στη συνέχεια τον αρωματίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τον κρατάμε στην άκρη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τα ζυμαρικά:
– Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα παγώνουμε στο ψυγείο.
– Τα βγάζουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Για τη σάλτσα χρένου:
– Αραιώνουμε ελαφρά το γιαούρτι με γάλα. Το δουλεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τη σκόνη wasabi (προσοχή, η σκόνη δυναμώνει όσο περνάει η ώρα).
– Γαρνίρουμε με φύλλα παντζαριού και άνηθο.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το πολυδιαφημισμένο Taste of Athens που έρχεται στο ΚΠΙΣΝ;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro