Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο: ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

Προσφάτως γράφαμε για το ISTORIA στη Σαντορίνη, ένα boutique hotel όπου κάθε του σημείο έχει να αφηγηθεί και μια ιστορία. Και αυτή η φιλοσοφία δεν αλλάζει ούτε όταν φτάνουμε στο γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου.

Εκεί βρίσκουμε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, έναν σεφ που με κάθε πιάτο του θέλει να δημιουργεί και ένα γευστικό ταξίδι. Επόμενη στάση: μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο. Ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

ΥΛΙΚΑ

Για το ταρτάρ σολομού:
100 γρ. φρέσκος σολομός
60 γρ καπνιστός σολομός
10 γρ σχοινόπρασσο
20γρ ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμός ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο κοχύλια
Ζωμός λαχανικών

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Για την σάλτσα χρένο:
Γιαούρτι πλήρες
Σκόνη wasabi

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ταρτάρ σολομού:
– Κόβουμε σε καρεδάκια τον νωπό και τον καπνιστό σολομό.
– Στη συνέχεια τον αρωματίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τον κρατάμε στην άκρη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τα ζυμαρικά:
– Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα παγώνουμε στο ψυγείο.
– Τα βγάζουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Για τη σάλτσα χρένου:
– Αραιώνουμε ελαφρά το γιαούρτι με γάλα. Το δουλεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τη σκόνη wasabi (προσοχή, η σκόνη δυναμώνει όσο περνάει η ώρα).
– Γαρνίρουμε με φύλλα παντζαριού και άνηθο.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το πολυδιαφημισμένο Taste of Athens που έρχεται στο ΚΠΙΣΝ;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top