Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ο σεφ του εστιατορίου του ISTORIA Hotel στη Σαντορίνη και ιδιοκτήτης του CTC στην Αθήνα προτείνει ένα ντελικάτο και δροσερό πιάτο, ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο: ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

Προσφάτως γράφαμε για το ISTORIA στη Σαντορίνη, ένα boutique hotel όπου κάθε του σημείο έχει να αφηγηθεί και μια ιστορία. Και αυτή η φιλοσοφία δεν αλλάζει ούτε όταν φτάνουμε στο γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου.

Εκεί βρίσκουμε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, έναν σεφ που με κάθε πιάτο του θέλει να δημιουργεί και ένα γευστικό ταξίδι. Επόμενη στάση: μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο. Ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

ΥΛΙΚΑ

Για το ταρτάρ σολομού:
100 γρ. φρέσκος σολομός
60 γρ καπνιστός σολομός
10 γρ σχοινόπρασσο
20γρ ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμός ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο κοχύλια
Ζωμός λαχανικών

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Για την σάλτσα χρένο:
Γιαούρτι πλήρες
Σκόνη wasabi

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ταρτάρ σολομού:
– Κόβουμε σε καρεδάκια τον νωπό και τον καπνιστό σολομό.
– Στη συνέχεια τον αρωματίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τον κρατάμε στην άκρη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τα ζυμαρικά:
– Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα παγώνουμε στο ψυγείο.
– Τα βγάζουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Για τη σάλτσα χρένου:
– Αραιώνουμε ελαφρά το γιαούρτι με γάλα. Το δουλεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τη σκόνη wasabi (προσοχή, η σκόνη δυναμώνει όσο περνάει η ώρα).
– Γαρνίρουμε με φύλλα παντζαριού και άνηθο.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το πολυδιαφημισμένο Taste of Athens που έρχεται στο ΚΠΙΣΝ;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

1987-2018, τρεις δεκαετίες -και βάλε- με το απίθανο Rock n Roll να είναι ακόμη εδώ. Φέτος, με τον chef Χριστόφορο Πέσκια να εκσυγχρονίζει τα κλασσικά rock hamburgers, να επιμελείται το menu και να στρέφει την προσοχή από τη μυθική μπάρα στα τραπέζια, για καλό φαγητό: Comfort food με αμερικάνικη ψυχή, ασιατικά αρώματα και μεσογειακή ελαφράδα, χωρίς φιοριτούρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro