Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ο σεφ του εστιατορίου του ISTORIA Hotel στη Σαντορίνη και ιδιοκτήτης του CTC στην Αθήνα προτείνει ένα ντελικάτο και δροσερό πιάτο, ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο: ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

Προσφάτως γράφαμε για το ISTORIA στη Σαντορίνη, ένα boutique hotel όπου κάθε του σημείο έχει να αφηγηθεί και μια ιστορία. Και αυτή η φιλοσοφία δεν αλλάζει ούτε όταν φτάνουμε στο γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου.

Εκεί βρίσκουμε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, έναν σεφ που με κάθε πιάτο του θέλει να δημιουργεί και ένα γευστικό ταξίδι. Επόμενη στάση: μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο. Ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

ΥΛΙΚΑ

Για το ταρτάρ σολομού:
100 γρ. φρέσκος σολομός
60 γρ καπνιστός σολομός
10 γρ σχοινόπρασσο
20γρ ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμός ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο κοχύλια
Ζωμός λαχανικών

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Για την σάλτσα χρένο:
Γιαούρτι πλήρες
Σκόνη wasabi

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ταρτάρ σολομού:
– Κόβουμε σε καρεδάκια τον νωπό και τον καπνιστό σολομό.
– Στη συνέχεια τον αρωματίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τον κρατάμε στην άκρη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τα ζυμαρικά:
– Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα παγώνουμε στο ψυγείο.
– Τα βγάζουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Για τη σάλτσα χρένου:
– Αραιώνουμε ελαφρά το γιαούρτι με γάλα. Το δουλεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τη σκόνη wasabi (προσοχή, η σκόνη δυναμώνει όσο περνάει η ώρα).
– Γαρνίρουμε με φύλλα παντζαριού και άνηθο.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το πολυδιαφημισμένο Taste of Athens που έρχεται στο ΚΠΙΣΝ;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro