Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Ο σεφ του εστιατορίου του ISTORIA Hotel στη Σαντορίνη και ιδιοκτήτης του CTC στην Αθήνα προτείνει ένα ντελικάτο και δροσερό πιάτο, ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο.

Φωτογραφία :
Πηνελόπη Μασούρη
 

Σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο: ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

Προσφάτως γράφαμε για το ISTORIA στη Σαντορίνη, ένα boutique hotel όπου κάθε του σημείο έχει να αφηγηθεί και μια ιστορία. Και αυτή η φιλοσοφία δεν αλλάζει ούτε όταν φτάνουμε στο γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου.

Εκεί βρίσκουμε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, έναν σεφ που με κάθε πιάτο του θέλει να δημιουργεί και ένα γευστικό ταξίδι. Επόμενη στάση: μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ταρτάρ από καπνιστό σολομό και σάλτσα από χρένο. Ένα ντελικάτο πιάτο, εύκολο και δροσερό.

ΥΛΙΚΑ

Για το ταρτάρ σολομού:
100 γρ. φρέσκος σολομός
60 γρ καπνιστός σολομός
10 γρ σχοινόπρασσο
20γρ ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμός ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο κοχύλια
Ζωμός λαχανικών

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Για την σάλτσα χρένο:
Γιαούρτι πλήρες
Σκόνη wasabi

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ταρτάρ σολομού:
– Κόβουμε σε καρεδάκια τον νωπό και τον καπνιστό σολομό.
– Στη συνέχεια τον αρωματίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τον κρατάμε στην άκρη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τα ζυμαρικά:
– Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα παγώνουμε στο ψυγείο.
– Τα βγάζουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Για τη σάλτσα χρένου:
– Αραιώνουμε ελαφρά το γιαούρτι με γάλα. Το δουλεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τη σκόνη wasabi (προσοχή, η σκόνη δυναμώνει όσο περνάει η ώρα).
– Γαρνίρουμε με φύλλα παντζαριού και άνηθο.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το πολυδιαφημισμένο Taste of Athens που έρχεται στο ΚΠΙΣΝ;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro