Nτάκος με ρόδι και ρεβίθια, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

Φωτογραφία :
Alexandre & Emilie
 
Ο ντάκος του Δημήτρη Σκαρμούτσου ενισχύεται με ρόδι και ρεβύθια

Μια άλλη, ενισχυμένη, εκδοχή του ντάκου. Συντονιστείτε (και δείτε τη διαφορά), τώρα που το ρόδι είναι στην εποχή του.

 

Υλικά:

1 ντάκος (κρίθινο παξιμάδι)

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Μισό ρόδι, καθαρισμένο

Αλατσοελιές

Βρασμένα ρεβίθια

Δύο κουταλιές ξινομυζήθρα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Φρέσκια ρίγανη

Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Θαλασσινό αλάτι

Κάππαρη

Κρίταμο

 

Εκτέλεση:

-Βρέχουμε πολύ ελαφρά τον ντάκο.

-Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το βασιλικό.

-Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο.

-Προσθέτουμε το ρόδι, την κάπαρη, τις αλατσοελιές, το κρίταμο, τα ρεβίθια και πάνω απ’ όλα την ξινομυζήθρα και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι.

 

// Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ο σεφ των μεζεδοπαντοπωλείων «Έργον».

Dakos

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro