Σπαγγέτι με γαρίδες, τζίντζερ και τσίλι, από τον Χριστόφορο Πέσκια

Μαγειρέψτε στο σπίτι σας όπως οι σεφ.

Φωτογραφία :
Alexandre & Emilie
 
Chefs-2011-23

«Αν της προσθέσετε τυρί, θα υποπέσετε στο κακούργημα της κακογουστιάς και θα έχετε την κατάρα του θεού της Θαλασσινής Μακαρονάδας. Όσο για μένα, απλώς θα σας περιφρονήσω».

Εκτέλεση

-Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (προσοχή, δεν τα κρυώνουμε)
-Σοτάρουμε για 20 δευτερόλεπτα με το ελαιόλαδο το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ύστερα την ντομάτα και τα κολοκυθάκια.
-Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ δυνατή φωτιά και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε. Ύστερα από 1-2 λεπτά τα μακαρόνια κανονικά θα έχουν πιει όλα τα υγρά και οι γαρίδες θα έχουν ψηθεί.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
700 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
70 γρ. τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
1 ματσάκι ψιλοκομμένος βασιλικός
80 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι ψιλοκομμένο και αλάτι

 

 

 

//Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι σεφ και ιδιοκτήτης των εστιατορίων ΠBOX.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro