Οι απίθανοι κουραμπιέδες της «Petits Grecs»

Ο Ανδρέας Λαγός ανακαλύπτει ένα νέο brand από τη Θεσσαλονίκη που κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο τα ελληνικά κεράσματα. Με τον τρόπο που τα έφτιαχναν οι νοικοκυρές τα παλιά χρόνια.

 
11224100_512539475576171_4195376626857956274_n

Τα κεράσματα της «Petits Grecs» σε “πολύτιμη” συσκευασία σαν τρουφάκια.

Το ταξίδι ξεκίνησε το 2014 στην Θεσσαλονίκη όπου μια ομάδα ανθρώπων με πάθος για την ελληνική σπιτική ζαχαροπλαστική και τα ελληνικά κεράσματα δημιούργησαν την «Petits Grecs».

Το πρώτο εγχείρημα της ομάδας των «Petits Grecs» ήταν ο παραδοσιακός ελληνικός κουραμπιές. Η ρίζα της λέξης πιθανολογείται ότι είναι τουρκική και προέρχεται από το «Kuru» που σημαίνει ξηρό και το «biye» που σημαίνει μπισκότο.

 

petits grecs

Ψάχνοντας ανά την Ελλάδα, η συνταγή στην οποία κατέληξε η ομάδα της «Petits Grecs» ήταν μια οικογενειακή συνταγή από την Καβάλα.

Εκτός από την κλασική συνταγή του κουραμπιέ με βανίλια και αμύγδαλα, υπάρχουν ακόμη τρεις παραλλαγές, με ελληνικό καφέ και αμύγδαλα, με γλυκάνισο και φιστίκι Αιγίνης και μια με κανέλα και καρύδια πεκάν.

Ψάχνοντας ανά την Ελλάδα, η συνταγή στην οποία και κατέληξε η ομάδα ήταν μια οικογενειακή συνταγή από την Καβάλα. Με ιδιαίτερη τέχνη και τεχνική ξεκίνησαν να την επεξεργάζονται και να προσθέτουν τις δικές τους γευστικές πινελιές.

12036476_512539495576169_4059869131522814117_n

Όλες οι συνταγές είναι φτιαγμένες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αγνό, φρέσκο βούτυρο.

Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό, καθώς εκτός από την κλασική συνταγή του κουραμπιέ με βανίλια και αμύγδαλα, μας παρουσιάζουν ακόμη τρεις παραλλαγές, με ελληνικό καφέ και αμύγδαλα, με γλυκάνισο και φιστίκι Αιγίνης και μια με κανέλα και καρύδια πεκάν. Όλες φτιαγμένες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αγνό, φρέσκο βούτυρο.

Το γευστικό ταξίδι της «Petits Grecs» δεν σταματά εδώ, συνεχίζει με νέους γευστικούς πειρασμούς και μας υπόσχεται νέες συγκινήσεις.

11838749_512539465576172_6401548229369561857_o

Oι τέσσερις παραλλαγές του παραδοσιακού κουραμπιέ.

//«Petits Grecs», Ανδριανουπόλεως 24, Τ.Κ. 551 33, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 480855 

 

Διαβάστε ακόμα: Το brunch του Underdog: Έπος!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Στην έκρηξη από sushi places στην πόλη, μερικά αστέρια ιαπωνίζουν και ξεχωρίζουν σε αθηναϊκό τερέν, τυλίγοντας την πόλη σε ένα τρυφερό και οικονομικό φύλλο από εξωτικό φύκι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα μας συστήνει πέντε σπουδαία κρασιά από τη ραγδαία ανερχόμενη λευκή ποικιλία της Κρήτης. Ανακαλύψτε τα τώρα, πριν πάψουν να αποτελούν «κρυμμένο θησαυρό».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γειτονιές ξαναφτιάχνονται με νέα υλικά και εκεί που κάποιος θα έβλεπε «ένα ακόμα στέκι για καφέ και κοκτέιλ», συμβαίνει κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος βρέθηκε στη μεγάλη γιορτή κρασιού της Νεμέας, εντυπωσιάστηκε από την πλούσια ποικιλία των ετικετών, αλλά απογοητεύτηκε από την προσέλευση του κόσμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro