Το ταξίδι ξεκίνησε το 2014 στην Θεσσαλονίκη όπου μια ομάδα ανθρώπων με πάθος για την ελληνική σπιτική ζαχαροπλαστική και τα ελληνικά κεράσματα δημιούργησαν την «Petits Grecs».
Το πρώτο εγχείρημα της ομάδας των «Petits Grecs» ήταν ο παραδοσιακός ελληνικός κουραμπιές. Η ρίζα της λέξης πιθανολογείται ότι είναι τουρκική και προέρχεται από το «Kuru» που σημαίνει ξηρό και το «biye» που σημαίνει μπισκότο.
Ψάχνοντας ανά την Ελλάδα, η συνταγή στην οποία και κατέληξε η ομάδα ήταν μια οικογενειακή συνταγή από την Καβάλα. Με ιδιαίτερη τέχνη και τεχνική ξεκίνησαν να την επεξεργάζονται και να προσθέτουν τις δικές τους γευστικές πινελιές.
Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό, καθώς εκτός από την κλασική συνταγή του κουραμπιέ με βανίλια και αμύγδαλα, μας παρουσιάζουν ακόμη τρεις παραλλαγές, με ελληνικό καφέ και αμύγδαλα, με γλυκάνισο και φιστίκι Αιγίνης και μια με κανέλα και καρύδια πεκάν. Όλες φτιαγμένες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αγνό, φρέσκο βούτυρο.
Το γευστικό ταξίδι της «Petits Grecs» δεν σταματά εδώ, συνεχίζει με νέους γευστικούς πειρασμούς και μας υπόσχεται νέες συγκινήσεις.
//«Petits Grecs», Ανδριανουπόλεως 24, Τ.Κ. 551 33, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 480855
Διαβάστε ακόμα: Το brunch του Underdog: Έπος!