Top 5 Top 5 συνταγές των σεφ με σαρδέλες

Όλοι αγαπάμε την ψητή σαρδέλα. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τρόποι για να τη χαρούμε στο τραπέζι μας. Έτσι την προτείνουν στο Andro πέντε δημιουργικοί Έλληνες σεφ. Ακολουθήστε τις οδηγίες τους και απολαύστε την αλλιώς ωραία!

 
IMK37451-e1375106243718

«Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο» (Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης)

Σαρδέλες μαρινάτες με κάππαρη και κρίταμα, από τον Νίκο Μιχαήλ

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. φρέσκες σαρδέλες
100 γρ. κάππαρη
100 γρ. κρίταμα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση

– Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το κεντρικό κόκαλο.
– Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
– Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τις βγάζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι και βάζουμε λίγη ρίγανη.
– Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο.

Tip: Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρους, φρίσσες ή ζαργάνες, αναλόγως με την εποχή ή με το τι ψάρι θα βρούμε πιο φρέσκο στην αγορά. Επίσης, μαζί με την κάππαρη και το κρίταμο μπορούμε να βάλουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

//Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

Στην επόμενη σελίδα: Σαρδέλες παναρισμένες σε καπνιστή πάπρικα και μυρωδικά, από τον Χρήστο Τζιέρα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

blog comments powered by Disqus
Πιο δημοφιλή του μήνα

Τα Κυριακάτικα brunch στο cult εστιατόριο του Divani Caravel είναι μια χορταστική εμπειρία που τη ζεις μετά μουσικής και σαμπάνιας. Επιλέγει η Ήρα Σινιγάλια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πλούσιος σε γεύση, με έντονο χαρακτήρα και ντεκαφεϊνέ. Η Nespresso παρουσίασε τον Ristretto Decaffeinato και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το «αδερφάκι» του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελα Μαριδάκη, προτείνει ένα κοκτέιλ-έκπληξη, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

100 τυχεροί προσκεκλημένοι - aficionados της εφαρμοσμένης τέχνης, μυήθηκαν στα μυστικά του εκλεκτού καφέ από τον Γιάννη Ταλούμη της TAF, απολαμβάνοντας το πολύτιμο ρούμι Zacapa ανάμεσα στα απαλότερα κασμίρια της Falconeri.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro