Top 5 Top 5 συνταγές των σεφ με σαρδέλες

Όλοι αγαπάμε την ψητή σαρδέλα. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τρόποι για να τη χαρούμε στο τραπέζι μας. Έτσι την προτείνουν στο Andro πέντε δημιουργικοί Έλληνες σεφ. Ακολουθήστε τις οδηγίες τους και απολαύστε την αλλιώς ωραία!

 
IMK37451-e1375106243718

«Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο» (Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης)

Σαρδέλες μαρινάτες με κάππαρη και κρίταμα, από τον Νίκο Μιχαήλ

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. φρέσκες σαρδέλες
100 γρ. κάππαρη
100 γρ. κρίταμα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση

– Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το κεντρικό κόκαλο.
– Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
– Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τις βγάζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι και βάζουμε λίγη ρίγανη.
– Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο.

Tip: Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρους, φρίσσες ή ζαργάνες, αναλόγως με την εποχή ή με το τι ψάρι θα βρούμε πιο φρέσκο στην αγορά. Επίσης, μαζί με την κάππαρη και το κρίταμο μπορούμε να βάλουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

//Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

Στην επόμενη σελίδα: Σαρδέλες παναρισμένες σε καπνιστή πάπρικα και μυρωδικά, από τον Χρήστο Τζιέρα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro