IMK37451-e1375106243718

«Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο» (Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης)

Σαρδέλες μαρινάτες με κάππαρη και κρίταμα, από τον Νίκο Μιχαήλ

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. φρέσκες σαρδέλες
100 γρ. κάππαρη
100 γρ. κρίταμα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση

– Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το κεντρικό κόκαλο.
– Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
– Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τις βγάζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι και βάζουμε λίγη ρίγανη.
– Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο.

Tip: Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρους, φρίσσες ή ζαργάνες, αναλόγως με την εποχή ή με το τι ψάρι θα βρούμε πιο φρέσκο στην αγορά. Επίσης, μαζί με την κάππαρη και το κρίταμο μπορούμε να βάλουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

//Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

Στην επόμενη σελίδα: Σαρδέλες παναρισμένες σε καπνιστή πάπρικα και μυρωδικά, από τον Χρήστο Τζιέρα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top