Top 5 Top 5 συνταγές των σεφ με σαρδέλες

Όλοι αγαπάμε την ψητή σαρδέλα. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τρόποι για να τη χαρούμε στο τραπέζι μας. Έτσι την προτείνουν στο Andro πέντε δημιουργικοί Έλληνες σεφ. Ακολουθήστε τις οδηγίες τους και απολαύστε την αλλιώς ωραία!

 
IMK37451-e1375106243718

«Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο» (Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης)

Σαρδέλες μαρινάτες με κάππαρη και κρίταμα, από τον Νίκο Μιχαήλ

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. φρέσκες σαρδέλες
100 γρ. κάππαρη
100 γρ. κρίταμα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση

– Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το κεντρικό κόκαλο.
– Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
– Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τις βγάζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξίδι και βάζουμε λίγη ρίγανη.
– Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο.

Tip: Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρους, φρίσσες ή ζαργάνες, αναλόγως με την εποχή ή με το τι ψάρι θα βρούμε πιο φρέσκο στην αγορά. Επίσης, μαζί με την κάππαρη και το κρίταμο μπορούμε να βάλουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

//Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

Στην επόμενη σελίδα: Σαρδέλες παναρισμένες σε καπνιστή πάπρικα και μυρωδικά, από τον Χρήστο Τζιέρα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Που να πας κάπου γρήγορα αλλά όχι με την ψυχή στο στόμα, να φας ωραία αλλά να μην σκάσεις και να απολαύσεις αυτό το πολύτιμο break από το γραφείο; Πέντε μαγαζιά ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό διάλειμμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το Κουκάκι στην Αιόλου και από το Σύνταγμα στα Εξάρχεια, είναι ανεκτίμητο εκεί που περπατάς να κάνεις στάση για κάτι λαχταριστό «στα όρθια». Νέα Υόρκη γίναμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Άλλα new age, άλλα πιο old fashioned, είπαμε να διαλέξουμε πέντε παγωτατζίδικα στην πόλη, και προτού το καλοκαίρι τρυπώσει για τα καλά από τα ρουθούνια, τρύπωσε σε μορφή παγωτού από το στόμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Tο αλκοόλ έχει καλύτερη γεύση κάτω από τον ήλιο. Τα vintage ρούχα και τα πολύχρωμα κουρέματα μοιάζουν ανάλαφρα, όπως η διάθεση. Indie ακούγεται σχεδόν παντού. Όπως λέει ένας θαμώνας της φοβερής οδού Πρωτογένους στου Ψυρρή «μακάρι η φάση να εξαπλωθεί σε όλη την πόλη».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro