popart1190Σίγουρα θα καταλάβει ο σερβιτόρος ότι του ζητάμε κρασί;

Κάποιος είχε πει πως σ’ αυτήν τη ζωή τα μόνα σίγουρα πράγματα είναι ο θάνατος και οι φόροι. Από την άλλη, αν υπάρχει σερβιτόρος που δεν ξέρει αυτό το κρασί, μπορείτε να του το γνωρίσετε εσείς και να σας ευγνωμονεί. Είτε απλώς εκτυπώνετε το παρόν είτε ζητάτε το λευκό κρασί του Απόστολου Λύκου, από τη σχετικά νέα του σειρά «Pop Art»!

Σε βλέπω να το παίζεις πολύ τιτιβίζης και μάλλον πας να με γδάρεις…

Προτού γνωρίσω αυτό το κρασί, πίστευα πως ότι είναι Pop, μάλλον έχει όντως πρωταρχικό σκοπό να σε γδέρνει. Να είναι καλά όμως ο Απόστολος, ο οποίος έδειξε πως με 6 ευρώ όχι μόνο παίρνεις κάτι που είναι Pop σε φανταστική τιμή, αλλά μπαίνει και λίγο το Αrt στην εξίσωση.

Και τι ποικιλία βάζουν;

Αυτό το κρασί είναι βασισμένο στο Αθήρι, μια ποικιλία που την ξεχνάμε συχνά, αλλά που δεν θά ‘πρεπε, γιατί μας δίνει κρασιά με κομψότητα, φρεσκάδα και ισορροπία. Εδώ όμως έχουμε και ένα 20% Μαλαγουζιά, η οποία δίνει μια πιο αρωματική νότα. Το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο «άλα-φέρε-μας-και-άλλη-μπουκάλα». Αλλά για καλό και για κακό, δείτε και το τέλος της παρούσης παρουσίασης.

Ο Απόστολος Λύκος, ενώ κάνει σοβαρή δουλειά, ξέρει πως πρέπει το κρασί να είναι χαρά. Ειδικά όταν έχουμε ένα κρασί σαν αυτό, που είναι χαρά Θεού να το πίνεις…

Και πώς σού ‘ρθε να γράψεις γι’ αυτό;

Πολλές φορές, οι άνθρωποι του κρασιού προσπαθούν να κάνουν το κρασί (μάλλον, το Κρασί) να φαίνεται πολύπλοκο, ίσως για να φαινόμαστε εμείς σπουδαίοι. Ο Απόστολος Λύκος, ενώ κάνει σοβαρή δουλειά, ξέρει πως πρέπει το κρασί να είναι χαρά. Ειδικά όταν έχουμε ένα κρασί σαν αυτό, που είναι χαρά Θεού να το πίνεις…

Αν ρωτήσουμε δηλαδή κάποιον άλλον παραγωγό, θα συμφωνήσει;

Ρωτήσαμε έναν άλλο Απόστολο, τον Απόστολο Μούντριχα, του Κτήματος Αβαντίς, ο οποίος απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από τον Απόστολο Λύκο. Αυτός μας είπε: «Ο Λύκος είναι ένας αγωνιστής μεγάλου βεληνεκούς, γιατί αγωνίζεται σε πολλά μέτωπα – για την ποιότητα του κρασιού, για την οινική εικόνα της Εύβοιας, αλλά και για την καλυτέρευση της γαστρονομικής σκηνής της περιοχής μας». (Ενημερώνουμε πως η οικογένεια Λύκος, εκτός από τα κρασιά, έχει και την καταπληκτική ομώνυμη ταβέρνα στο Μαλακώντα. Αν δεν έχετε πάει απορούμε πώς έχετε Internet και διαβάζετε το παρόν, και μάλλον πρέπει να φοράτε σώβρακα Dur).

Πόσο να πίνω, όμως, γιατί o γιατρός μου είπε να μην το παρατραβάω;

Το κρασί αυτό είναι σχετικά μαζεμένο σε αλκοόλ, με μόνο 12%, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια για να βρούμε λευκό κάτω από 13% πρέπει να του βάλουμε πάγο. Γενικά, οι γιατροί λένε στους άντρες να μην καταναλώνουν πάνω από 30 ml καθαρής αλκοόλης την ημέρα, άρα περίπου το 1/3 μιας φιάλης. Μάλλον για να πίνει αυτοί το υπόλοιπο.
Άρα, για να καταναλώσουμε τα 30 ml που μας λέει ο γιατρός να μην υπερβούμε τη μέρα, πρέπει να βάλουμε στο στομάχι μας το 1/3 της φιάλης. Όχι να αφήσουμε το 1/3 στην φιάλη, έτσι;

Για να το αγοράσετε online πατήστε εδώ

 

Διαβάστε ακόμα: Σαββατιανό Μυλωνάς – Η σχέση ποιότητας/τιμής του αιώνα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top