Χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας, από τον Μίλτο Αρμένη

Ο σεφ του εστιατορίου Όμικρον μας παρουσιάζει ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, ισορροπημένες γεύσεις και μαστοριά.

 

Το μυστικό είναι το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το κρέας.

Ο σεφ του εστιατορίου Όμικρον Μίλτος Αρμένης μοιράζεται μαζί μας λίγα από τα μυστικά του και μας προτείνει μια μερακλίδικη συνταγή, που θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά (για 4 άτομα)
4 κότσια χοιρινά χωρίς το δέρμα
4 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 Κουτάλια σούπας πελτέ
3 ντομάτες
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ξύδι κόκκινο
αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ
2 σελινόριζες
100 ml ηλιέλαιο
50ml ελαιόλαδο

Ο σεφ Μίλτος Αρμένης.

Εκτέλεση
– Σοτάρουμε τα κότσια με λίγο ελαιόλαδο να θωρακιστούν καλά.
– Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την δάφνη, το ξύλο κανέλας, την ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, τον πελτέ, το δεντρολίβανο.
– Τα σοτάρουμε όλα καλά για περίπου 5-10 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι.
– Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
– Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 ώρες. Μετά από μιάμιση ώρα κοιτάμε αν έχει στεγνώσει από υγρά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.

Για τον πουρέ
– Πλένουμε καλά την σελινοριζα και την τυλίγουμε μια – μια με αλουμινόχαρτο.
– Τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
– Μόλις μαλακώσει την βγάζουμε από το φούρνο, τη χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά – σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
– Δεν προσθέτουμε ούτε αλάτι ούτε κάποιο μπαχαρικό.

//Όμικρον, Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 210 6202 475-6.

 

Διαβάστε ακόμα: Κριθαρότο με αρνί γιουβέτσι από τον Alsi Sinanaj

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro