Το μυστικό είναι το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το κρέας.

Ο σεφ του εστιατορίου Όμικρον Μίλτος Αρμένης μοιράζεται μαζί μας λίγα από τα μυστικά του και μας προτείνει μια μερακλίδικη συνταγή, που θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά (για 4 άτομα)
4 κότσια χοιρινά χωρίς το δέρμα
4 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 Κουτάλια σούπας πελτέ
3 ντομάτες
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ξύδι κόκκινο
αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ
2 σελινόριζες
100 ml ηλιέλαιο
50ml ελαιόλαδο

Ο σεφ Μίλτος Αρμένης.

Εκτέλεση
– Σοτάρουμε τα κότσια με λίγο ελαιόλαδο να θωρακιστούν καλά.
– Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την δάφνη, το ξύλο κανέλας, την ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, τον πελτέ, το δεντρολίβανο.
– Τα σοτάρουμε όλα καλά για περίπου 5-10 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι.
– Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
– Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 ώρες. Μετά από μιάμιση ώρα κοιτάμε αν έχει στεγνώσει από υγρά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.

Για τον πουρέ
– Πλένουμε καλά την σελινοριζα και την τυλίγουμε μια – μια με αλουμινόχαρτο.
– Τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
– Μόλις μαλακώσει την βγάζουμε από το φούρνο, τη χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά – σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
– Δεν προσθέτουμε ούτε αλάτι ούτε κάποιο μπαχαρικό.

//Όμικρον, Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 210 6202 475-6.

 

Διαβάστε ακόμα: Κριθαρότο με αρνί γιουβέτσι από τον Alsi Sinanaj

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top