Χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας, από τον Μίλτο Αρμένη

Ο σεφ του εστιατορίου Όμικρον μας παρουσιάζει ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, ισορροπημένες γεύσεις και μαστοριά.

 

Το μυστικό είναι το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το κρέας.

Ο σεφ του εστιατορίου Όμικρον Μίλτος Αρμένης μοιράζεται μαζί μας λίγα από τα μυστικά του και μας προτείνει μια μερακλίδικη συνταγή, που θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά (για 4 άτομα)
4 κότσια χοιρινά χωρίς το δέρμα
4 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 Κουτάλια σούπας πελτέ
3 ντομάτες
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ξύδι κόκκινο
αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ
2 σελινόριζες
100 ml ηλιέλαιο
50ml ελαιόλαδο

Ο σεφ Μίλτος Αρμένης.

Εκτέλεση
– Σοτάρουμε τα κότσια με λίγο ελαιόλαδο να θωρακιστούν καλά.
– Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την δάφνη, το ξύλο κανέλας, την ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, τον πελτέ, το δεντρολίβανο.
– Τα σοτάρουμε όλα καλά για περίπου 5-10 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι.
– Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
– Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 ώρες. Μετά από μιάμιση ώρα κοιτάμε αν έχει στεγνώσει από υγρά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.

Για τον πουρέ
– Πλένουμε καλά την σελινοριζα και την τυλίγουμε μια – μια με αλουμινόχαρτο.
– Τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
– Μόλις μαλακώσει την βγάζουμε από το φούρνο, τη χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά – σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
– Δεν προσθέτουμε ούτε αλάτι ούτε κάποιο μπαχαρικό.

//Όμικρον, Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 210 6202 475-6.

 

Διαβάστε ακόμα: Κριθαρότο με αρνί γιουβέτσι από τον Alsi Sinanaj

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro