Χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας, από τον Μίλτο Αρμένη

Ο σεφ του εστιατορίου Όμικρον μας παρουσιάζει ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, ισορροπημένες γεύσεις και μαστοριά.

 

Το μυστικό είναι το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το κρέας.

Ο σεφ του εστιατορίου Όμικρον Μίλτος Αρμένης μοιράζεται μαζί μας λίγα από τα μυστικά του και μας προτείνει μια μερακλίδικη συνταγή, που θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά (για 4 άτομα)
4 κότσια χοιρινά χωρίς το δέρμα
4 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 Κουτάλια σούπας πελτέ
3 ντομάτες
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ξύδι κόκκινο
αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ
2 σελινόριζες
100 ml ηλιέλαιο
50ml ελαιόλαδο

Ο σεφ Μίλτος Αρμένης.

Εκτέλεση
– Σοτάρουμε τα κότσια με λίγο ελαιόλαδο να θωρακιστούν καλά.
– Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την δάφνη, το ξύλο κανέλας, την ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, τον πελτέ, το δεντρολίβανο.
– Τα σοτάρουμε όλα καλά για περίπου 5-10 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι.
– Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
– Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 ώρες. Μετά από μιάμιση ώρα κοιτάμε αν έχει στεγνώσει από υγρά και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.

Για τον πουρέ
– Πλένουμε καλά την σελινοριζα και την τυλίγουμε μια – μια με αλουμινόχαρτο.
– Τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
– Μόλις μαλακώσει την βγάζουμε από το φούρνο, τη χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά – σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
– Δεν προσθέτουμε ούτε αλάτι ούτε κάποιο μπαχαρικό.

//Όμικρον, Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία, 210 6202 475-6.

 

Διαβάστε ακόμα: Κριθαρότο με αρνί γιουβέτσι από τον Alsi Sinanaj

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο συνδημιουργός της Cookoovaya Κλεομένης Ζουρνατζής την έχει ζήσει την καλοκαιρινή Κρήτη από μικρός και μας αποκαλύπτει τα γαστρονομικά μυστικά του νομού Ρεθύμνης, εκεί όπου οι άνθρωποι με το τίποτα και με το λίγο δημιουργούν μαγεία στο τσουκάλι τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Γιάννης Μυλόπουλος δεν σταματάει σε ένα μαγαζί, αλλά σε ένα χωριό 50 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής, εκεί όπου το σουβλάκι έχει μετατραπεί σε τέχνη και επιστήμη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θυμάται με αγάπη τον κορυφαίο οινοποιό που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, ανιχνεύει τα κοινά σημεία που ο Χαρίδημος είχε με τον τραγουδιστή των Linkin Park (!) και ψηλαφεί την ιδιοφυΐα που τόσο συχνά κουβαλάει δυσβάσταχτες αποσκευές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το πιο χαλαρό και φιλόξενο Ταϊλανδέζικο της Αθήνας μόλις άνοιξε σε έναν κήπο πίσω από το Λιβάδι, για καυτερά νούντλς και δροσερά κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro