Οι μυστικές διευθύνσεις της Ελένης Ψυχούλη στη Θεσσαλονίκη

Από πού ψωνίζει για το σπίτι και την κουζίνα της στη συμπρωτεύουσα η δημοσιογράφος γαστρονομίας και παρουσιάστρια του "Chef στον αέρα" στο ΣΚΑΙ;

 

Καθώς πια περνώ τον περισσότερο χρόνο μου στη Θεσσαλονίκη, θα σας ξεναγήσω με τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου στα αγαπημένα μαγαζιά της νέας μου πατρίδας.

– Η μέρα ξεκινά οπωσδήποτε με το απόλυτο, σιμίτικο κουλούρι του Μπακόλα (Χρυσοστόμου Σμύρνης 20, 2310 223797).

sugarella

Αριστερά: Η μηλόπιτα της Sugarela – εγώ πάντως επιλέγω λέμον πάϊ!

– Συνεχίζω με μια lemon pie της Sugarela, που φτιάχνει γλυκά που μοσχοβολούν κοριτσίστικη χάρη, γαλλική τεχνική και βούτυρο Βρετάνης (Μητροπόλεως 102, 2310 308979)

choureal

Το καλύτερο προφιτερόλ της Ελλάδας το βρίσκεις στη Θεσσαλονίκη.

– Ή με το καλύτερο προφιτερόλ της Ελλάδας στο Choureal (Π. Πατρών Γερμανού 7, 2310 252766), με γαλλικά choux που μοσχοβολούν γαλλικό βούτυρο και φινέτσα με ζεστή σοκολάτα Valhrona.

– Για τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο, λειωμένο βούτυρο γάλακτος, μπεσαμέλ και κασέρι Μυτιλήνης στη Ραλλού που έχει αδελφή την Άννα (Αιμιλίου Ριάδη 7, 2310 834910).

– Για μπεζέδες με τριαντάφυλλο, μαστίχα και ιστορία, στον Μπεζέ (Κ. Καραμανλή 117, 2310 323247).

Πρόβειο γιαούρτι, το ορίτζιναλ.

Πρόβειο γιαούρτι, το ορίτζιναλ.

– Για γιαούρτι πρόβειο στον κεσέ και παλιακό κοκ στη μαγική, totaly 60’s, Δορκάδα (Κασσάνδρου 91, 2310 234675).

– Για το καλύτερο γεμιστό με διπλή δόση πραλίνας τσουρέκι, ξεχνάς τη γνωστή φίρμα και πηγαίνεις ολοταχώς στον Τουρλή (Μάρκου Μπότσαρη 50, 2310 831066).

e0c40d7f-ee2a-4987-9c4e-75c621b3eec3

Ντηζάϊν και νοστιμιά στο “Μία Φέτα”, για επιτόπια degustation.

– Για φέτα με τρούφα που βγάζει το δικό τους τυροκομείο αλλά και για μικρής παραγωγής σοκολατούχο γάλα, στο Mia Feta, (Π. Μελά 14, 2310 221120).

 

– Για ο,τιδήποτε μικρής παραγωγής από όλη την Ελλάδα και όχι μόνον -εγώ το αγαπώ για τα αβγά μπακαλιάρου σε υπέροχο μεζεδάκι- στο Παντοπωλείο (Κομνηνών 12, 2310 244684).

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του νέου σεφ που συζητιέται, Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro