Μια δημιουργική πρόταση για τις 14 Φεβρουαρίου που θα κάνει τη διαφορά.

Με τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, πολλοί σκέφτονται ποιο είναι το καλύτερο δώρο. Κάνε για μια φορά τη διαφορά, άσε τα αρκουδάκια και τις καρδούλες στην άκρη και φτιάξε το Red Velvet κέικ που προτείνει ο ζαχαροπλάστης του Caffè I Frati Ευάγγελος Χασιώτης. Πραγματική κόλαση.

Υλικά για το κέικ:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
56 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφε.

Ο chef patissier του I Frati Ευάγγελος Χασιώτης.

Υλικά για την επικάλυψη:
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 κούπες ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση του κέικ:
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
– Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
– Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο.
– Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης τα αυγά, το ξινόγαλα, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
– Προσθέτετε τον καφέ και λευκό ξύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
– Με το μίξερ ανακατεύετε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα για κέικ.
– Μοιράζετε το μείγμα σε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ (για να ξεκολλήσει το κέικ εύκολα βάζετε στον πάτο της κάθε φόρμας μια λαδόκολλα).
– Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
– Αφήστε τα δύο ταψιά να κρυώσουν. Με ένα λεπτό μαχαιράκι ξεκολλάτε το κέικ από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζετε για να πέσει από τη φόρμα.

Εκτέλεση της επικάλυψης:
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
– Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει καλά, γλασάρετε εσωτερικά με την επικάλυψη.

//Caffè I Frati, Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, 210 808 8157
caffeifrati.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Curnonsky, ο πρίγκιπας των γαστρονόμων

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top