Τα στεκια των διακοπων

5+2 στέκια για τις αυθεντικότερες γεύσεις στο νομό Ρεθύμνου

Ο συνδημιουργός της Cookoovaya Κλεομένης Ζουρνατζής την έχει ζήσει την καλοκαιρινή Κρήτη από μικρός και μας αποκαλύπτει τα γαστρονομικά μυστικά του νομού Ρεθύμνης, εκεί όπου οι άνθρωποι με το τίποτα και με το λίγο δημιουργούν μαγεία στο τσουκάλι τους.

 

Εκεί θα ανακαλύψετε τον ορισμό της Κρητικής φιλοξενίας: κρέατα, τυριά και λαχανικά, σχεδόν όλα δικής τους παραγωγής.

Ηλιομανώλης
– Στο δρόμου από Ρέθυμνο πηγαίνοντας πάντα νότια προς το Ροδάκινο, συναντάμε το χωριό Κάνεβος. Εκεί βρίσκουμε την πασίγνωστη πλέον ταβέρνα του Ηλιομανώλη. Ο Ηλιομανώλης δεν ζει πια όμως η γυναίκα του, η κόρη του και οι εγγονές του προσφέρουν τον ορισμό της Κρητικής φιλοξενίας: κρέατα, τυριά και λαχανικά, σχεδόν όλα δικής τους παραγωγής. Αξίζει μια βόλτα από την κουζίνα να δείτε το φαγητό με τα μάτια σας να αναπαύεται μες στα τσουκάλια… Σουπιές με μάραθο, αίγα (κατσίκα) κοκκινιστή με μακαρούνες, καλιτσούνια, ασκόλυμπροι και αγκινάρες τουρσί, ντολμαδάκια και ανθοί (κολοκυθολούλουδα). Η κρητική κουζίνα στο μεγαλείο της, με θέα στο φαράγγι του Κοτσιφού.

// Ταβέρνα Ηλιομανώλης, Κάνεβος, τηλ.: 2832 051053.

 

Στην επόμενη σελίδα: Η καντίνα του Μανώλη προσφέρει λίγα αλλά πεντανόστιμα εδέσματα.

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro