Η δροσιά ενός Μικρόρωγου Σαμιώτικου Μοσχάτου

Φρέσκο σταφύλι, άνθη πορτοκαλιάς και ροδοπέταλα αφήνουν τον ουρανίσκο γεμάτο γλύκα και ικανοποίηση!

 
samos_wine1

Το Μικρόρωγο Μοσχάτο καλλιεργείται στις πλαγιές των απότομων βουνοπλαγιών της Σάμου, σε παραδοσιακές αναβαθμίδες (πεζούλες) και μεγάλο υψόμετρο.

Παγκοσμίως γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά και την ιστορία της, η Σάμος, το νησί που με γέμισε με αναμνήσεις και εικόνες από απέραντους αμπελώνες και μυρωδιές εκλεκτών σταφυλιών, είναι ξακουστή και για το Λευκό Μικρόρωγο Μοσχάτο της.

Η μοναδική αυτή στον κόσμο ποικιλία καλλιεργείται στις πλαγιές των απότομων βουνοπλαγιών της Σάμου, σε παραδοσιακές αναβαθμίδες (πεζούλες) και μεγάλο υψόμετρο, όπου η απαιτητική μέθοδος καλλιέργειάς της συνδυάζεται με τα μοναδικά χαρακτηριστικά που της προσδίδει το terroir της περιοχής και οι αιγαιοπελαγίτικοι αέρηδες.

Ο αντιφατικός συνδυασμός προστασίας και έκθεσης που προσφέρουν τα ψηλά βουνά, με το μεγάλο υψόμετρο και την εκτεθειμένη πλαγιά, αφήνουν τα αμπέλια να δέχονται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους στις καλοκαιρινές ζέστες, ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύουν από τους θερμούς και υγρούς ανέμους του Νοτιά.

Βασισμένα στο άρωμα του μοσχάτου και με φόντο γλυκύτερα αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών, τα ξηρά της ΕΟΣ Σάμου έχουν μία αναπάντεχα μακριά επίγευση.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, τα αγαπημένα -δικά μου και σχεδόν όλων των απαιτητικών του καλού κρασιού- πολυβραβευμένα γλυκά και ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, που «συστήνουν» τις νέες τους ετικέτες. Στο κάθε κρασί συναντώνται σύνθετα αρώματα και πολυπλοκότητα γεύσεων που, μαζί, δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα με κυρίαρχα αρώματα το φρέσκο σταφύλι, τα άνθη της πορτοκαλιάς και τα ροδοπέταλα!

samos_wine

Στο κάθε κρασί συναντώνται σύνθετα αρώματα και πολυπλοκότητα γεύσεων που, μαζί, δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα με κυρίαρχα αρώματα το φρέσκο σταφύλι, τα άνθη της πορτοκαλιάς και τα ροδοπέταλα.

Τα γλυκά κρασιά της Σάμου εμφανίζονται στο ράφι με 4 ετικέτες: Samos Anthemis, Samos Vin Doux, Samos Grand Cru και Samos Nectar. Χάρη στην έντονη και γεμάτη γεύση τους και στα δυνατά τους αρώματα, συνδυάζονται ιδανικά με φρούτα, υψηλή ζαχαροπλαστική, ως απεριτίφ για να ετοιμάσουν το στόμα στην υποδοχή του φαγητού, ή σαν επιδόρπιοι οίνοι μετά το φαγητό, αφήνοντας τον ουρανίσκο γεμάτο γλύκα και ικανοποίηση!

Τα ξηρά κρασιά, αντίστοιχα: οι Ψηλές Κορφές, το Αγέρι του Αιγαίου, το Samena και το Golden Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και την καθαρή τους γεύση, ξεχειλίζουν από αρώματα που θα συνοδεύσουν και θα αναδείξουν κάθε πιάτο. Βασισμένα στο άρωμα του μοσχάτου και με φόντο γλυκύτερα αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών, τα ξηρά της ΕΟΣ Σάμου έχουν μία αναπάντεχα μακριά επίγευση, καθιστώντας τα ιδανικά για συνοδούς πιάτων της ελληνικής ή διεθνούς κουζίνας, αλλά και ως απεριτίφ.


Συνταγή έκπληξη: Samos Μojito

Υλικά
120 ml Samos Doux
60 ml ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι
5 φύλλα δυόσμου
2 φλούδες λεμονιού.

Εκτέλεση
Ρίξτε το Samos Doux και το ανθρακούχο αναψυκτικό σε ποτήρι Collins, γεμάτο πάγο. Γαρνίρετε με φλούδες από λεμόνι και δυόσμο.


//ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, www.samoswine.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Οι «μυστικές» διευθύνσεις της Μελίσσας Στοΐλη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro