Sani Gourmet 2018: Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει στη Χαλκιδική

Για 13η χρονιά το Sani Resort ετοιμάζεται να υποδεχθεί 8 chef -βραβευμένους με αστέρια Michelin- που θα μας ταξιδέψουν σε πρωτόγνωρες γαστρονομικές εμπειρίες.

 

Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, 8 chef θα μας ταξιδεύσουν σε γεύσεις και τεχνικές στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Ελλάδας.

Πέρυσι αποφάσισε να σπάσει για λίγο την «παράδοση», καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και όχι την άνοιξη όπως τα περασμένα 11 χρόνια. Ωστόσο όσοι βρέθηκαν στους χώρους του Sani Resort και απόλαυσαν τις δημιουργίες των 10 βραβευμένων chef, συμφώνησαν πώς έζησαν ένα πανόραμα γεύσεων και εμπειριών – αυτή που έχει μετατρέψει το Sani Gourmet σε ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Χωρίς αμφιβολία ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, ωστόσο οι διοργανωτές του Sani Gourmet σκοπεύουν να τον πάνε ακόμα υψηλότερα. Επιστρέφοντας στην αγαπημένη του εποχή (11-15 Μαΐου), το Sani Resort για μια ακόμη χρονιά ετοιμάζεται να υποδεχθεί οκτώ chef, ανερχόμενους μεν αλλά και ήδη βραβευμένους με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα προσφέρουν συγκινήσεις.

Για πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες chef θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort.

Με θέμα «Rising Stars Part 3», το Sani Gourmet συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά την φιλοξενία ταλέντων του διεθνούς γαστρονομικού στερεώματος που ανιχνεύουν με τα μενού τους τις διεθνείς τάσεις. Με αυτή τη φιλοσοφία, για πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες chef θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort, μεταφέροντας δημιουργικά τα γαστρονομικά βιώματα από τους τόπους καταγωγής, διαμονής ή έμπνευσής τους, και αναδεικνύοντάς τα με τις ιδιαίτερες τεχνικές τους.

Ο Γερμανός Bjorn Swanson κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet’’. (Φωτογραφία: 40seconds.de)

Ανάμεσα στους καλεσμένους chef θα βρίσκονται οι βραβευμένοι με ένα αστέρι Michelin Saverio Sbaragli εξ Ιταλίας, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back, ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του και ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με το δικό του αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet’’.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του φετινού Sani Gourmet θα είναι και ο βραβευμένος με ένα αστέρι, μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers. (Φωτογραφία: Bart Hoogveld)

Το πλήρες πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες σχετικά με τους chef και τις επιμέρους εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του Sani Resort.

 

Διαβάστε ακόμα: Τί κρασί πίνουμε με ένα ζουμερό burger; Οδηγίες χρήσεως!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

1987-2018, τρεις δεκαετίες -και βάλε- με το απίθανο Rock n Roll να είναι ακόμη εδώ. Φέτος, με τον chef Χριστόφορο Πέσκια να εκσυγχρονίζει τα κλασσικά rock hamburgers, να επιμελείται το menu και να στρέφει την προσοχή από τη μυθική μπάρα στα τραπέζια, για καλό φαγητό: Comfort food με αμερικάνικη ψυχή, ασιατικά αρώματα και μεσογειακή ελαφράδα, χωρίς φιοριτούρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro