Sani Gourmet 2018: Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει στη Χαλκιδική

Για 13η χρονιά το Sani Resort ετοιμάζεται να υποδεχθεί 8 chef -βραβευμένους με αστέρια Michelin- που θα μας ταξιδέψουν σε πρωτόγνωρες γαστρονομικές εμπειρίες.

 

Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, 8 chef θα μας ταξιδεύσουν σε γεύσεις και τεχνικές στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Ελλάδας.

Πέρυσι αποφάσισε να σπάσει για λίγο την «παράδοση», καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και όχι την άνοιξη όπως τα περασμένα 11 χρόνια. Ωστόσο όσοι βρέθηκαν στους χώρους του Sani Resort και απόλαυσαν τις δημιουργίες των 10 βραβευμένων chef, συμφώνησαν πώς έζησαν ένα πανόραμα γεύσεων και εμπειριών – αυτή που έχει μετατρέψει το Sani Gourmet σε ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Χωρίς αμφιβολία ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, ωστόσο οι διοργανωτές του Sani Gourmet σκοπεύουν να τον πάνε ακόμα υψηλότερα. Επιστρέφοντας στην αγαπημένη του εποχή (11-15 Μαΐου), το Sani Resort για μια ακόμη χρονιά ετοιμάζεται να υποδεχθεί οκτώ chef, ανερχόμενους μεν αλλά και ήδη βραβευμένους με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα προσφέρουν συγκινήσεις.

Για πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες chef θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort.

Με θέμα «Rising Stars Part 3», το Sani Gourmet συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά την φιλοξενία ταλέντων του διεθνούς γαστρονομικού στερεώματος που ανιχνεύουν με τα μενού τους τις διεθνείς τάσεις. Με αυτή τη φιλοσοφία, για πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες chef θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort, μεταφέροντας δημιουργικά τα γαστρονομικά βιώματα από τους τόπους καταγωγής, διαμονής ή έμπνευσής τους, και αναδεικνύοντάς τα με τις ιδιαίτερες τεχνικές τους.

Ο Γερμανός Bjorn Swanson κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet’’. (Φωτογραφία: 40seconds.de)

Ανάμεσα στους καλεσμένους chef θα βρίσκονται οι βραβευμένοι με ένα αστέρι Michelin Saverio Sbaragli εξ Ιταλίας, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back, ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του και ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με το δικό του αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet’’.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του φετινού Sani Gourmet θα είναι και ο βραβευμένος με ένα αστέρι, μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers. (Φωτογραφία: Bart Hoogveld)

Το πλήρες πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες σχετικά με τους chef και τις επιμέρους εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του Sani Resort.

 

Διαβάστε ακόμα: Τί κρασί πίνουμε με ένα ζουμερό burger; Οδηγίες χρήσεως!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro