Sani Gourmet 2018: Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει στη Χαλκιδική

Για 13η χρονιά το Sani Resort ετοιμάζεται να υποδεχθεί 8 chef -βραβευμένους με αστέρια Michelin- που θα μας ταξιδέψουν σε πρωτόγνωρες γαστρονομικές εμπειρίες.

 

Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, 8 chef θα μας ταξιδεύσουν σε γεύσεις και τεχνικές στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Ελλάδας.

Πέρυσι αποφάσισε να σπάσει για λίγο την «παράδοση», καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και όχι την άνοιξη όπως τα περασμένα 11 χρόνια. Ωστόσο όσοι βρέθηκαν στους χώρους του Sani Resort και απόλαυσαν τις δημιουργίες των 10 βραβευμένων chef, συμφώνησαν πώς έζησαν ένα πανόραμα γεύσεων και εμπειριών – αυτή που έχει μετατρέψει το Sani Gourmet σε ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Χωρίς αμφιβολία ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, ωστόσο οι διοργανωτές του Sani Gourmet σκοπεύουν να τον πάνε ακόμα υψηλότερα. Επιστρέφοντας στην αγαπημένη του εποχή (11-15 Μαΐου), το Sani Resort για μια ακόμη χρονιά ετοιμάζεται να υποδεχθεί οκτώ chef, ανερχόμενους μεν αλλά και ήδη βραβευμένους με αστέρια Michelin, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα προσφέρουν συγκινήσεις.

Για πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες chef θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort.

Με θέμα «Rising Stars Part 3», το Sani Gourmet συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά την φιλοξενία ταλέντων του διεθνούς γαστρονομικού στερεώματος που ανιχνεύουν με τα μενού τους τις διεθνείς τάσεις. Με αυτή τη φιλοσοφία, για πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες chef θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort, μεταφέροντας δημιουργικά τα γαστρονομικά βιώματα από τους τόπους καταγωγής, διαμονής ή έμπνευσής τους, και αναδεικνύοντάς τα με τις ιδιαίτερες τεχνικές τους.

Ο Γερμανός Bjorn Swanson κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet’’. (Φωτογραφία: 40seconds.de)

Ανάμεσα στους καλεσμένους chef θα βρίσκονται οι βραβευμένοι με ένα αστέρι Michelin Saverio Sbaragli εξ Ιταλίας, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back, ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του και ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με το δικό του αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet’’.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του φετινού Sani Gourmet θα είναι και ο βραβευμένος με ένα αστέρι, μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers. (Φωτογραφία: Bart Hoogveld)

Το πλήρες πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες σχετικά με τους chef και τις επιμέρους εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του Sani Resort.

 

Διαβάστε ακόμα: Τί κρασί πίνουμε με ένα ζουμερό burger; Οδηγίες χρήσεως!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Που να πας κάπου γρήγορα αλλά όχι με την ψυχή στο στόμα, να φας ωραία αλλά να μην σκάσεις και να απολαύσεις αυτό το πολύτιμο break από το γραφείο; Πέντε μαγαζιά ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό διάλειμμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το Κουκάκι στην Αιόλου και από το Σύνταγμα στα Εξάρχεια, είναι ανεκτίμητο εκεί που περπατάς να κάνεις στάση για κάτι λαχταριστό «στα όρθια». Νέα Υόρκη γίναμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Άλλα new age, άλλα πιο old fashioned, είπαμε να διαλέξουμε πέντε παγωτατζίδικα στην πόλη, και προτού το καλοκαίρι τρυπώσει για τα καλά από τα ρουθούνια, τρύπωσε σε μορφή παγωτού από το στόμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Tο αλκοόλ έχει καλύτερη γεύση κάτω από τον ήλιο. Τα vintage ρούχα και τα πολύχρωμα κουρέματα μοιάζουν ανάλαφρα, όπως η διάθεση. Indie ακούγεται σχεδόν παντού. Όπως λέει ένας θαμώνας της φοβερής οδού Πρωτογένους στου Ψυρρή «μακάρι η φάση να εξαπλωθεί σε όλη την πόλη».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro