Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Κολωνία, τον οδήγησε σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, προτού εγκαινιάσει το Remise στη Βόννη.

Robert Maas: Road movie

Ταινία δρόμου θυμίζει η διαδρομή του Robert Maas στη γαστρονομία. Με κατάληξη, φυσικά, το πρώτο του αστέρι Michelin.

Γεννημένος το 1980 στην Κολωνία, ο Robert Maas εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει το όνειρό του, στα 22 του χρόνια. Μετά την τριετή του πρακτική μετακόμισε στο Λονδίνο, σε εστιατόριο με αστέρι Michelin, ώστε να μπορέσει ν’ αναπτύξει τις ικανότητές του.

Το 2009 έφυγε για το Παρίσι, ύστερα από ένα μικρό πέρασμα από τη γενέτειρά του, όπου εργάστηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν σε εστιατόριο επίσης βραβευμένο με αστέρι, για να φύγει εκ νέου, για τη Νέα Υόρκη αυτήν τη φορά, σε εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin. Το 2010 επέστρεψε στη Κολωνία και ξεκίνησε να εργάζεται σαν sous chef σ’ ένα καινούργιο γαλλικό εστιατόριο, όπου γρήγορα αναβαθμίστηκε σε chef. Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, αποφάσισε ν’ ανοίξει το δικό του εστιατόριο κι αυτό έγινε στη Βόννη, όπου εγκαινίασε το Remise, το Μάρτιο του 2015.

Τα εμπνευσμένα και μοντέρνα πιάτα του χάρισαν το 2016 το πρώτο βραβείο Michelin.

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, στον ίδιο χώρο, εγκαινίασε το EQUU, με το οποίο το 2016 κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin, χάρη στα εμπνευσμένα και μοντέρνα πιάτα του.

Info
23-25 Ιουνίου
Εστιατόριο Katsu, Sani Marina

 

Στην επόμενη σελίδα: Η σίγουρη επιτυχία του Romain Paillereau.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top