Το εστιατόριό του Κorennaer στα έξι χρόνια λειτουργίας του έχει επιτύχει βαθμολογία 16/20 στο κορυφαίο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau, ενώ πέρυσι κέρδισε και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Edwin Van Goethem: Προσωπικό κριτήριο

Εμπνέεται από διάφορες κουζίνες, αλλά προσθέτει μια δική του μικρή πινελιά που κάνει το αποτέλεσμα ξεχωριστό. Ο Βέλγος chef Edwin Van Goethem είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Ο Edwin Van Goethem μυήθηκε στο χώρο της φιλοξενίας και της γαστρονομίας σε μικρή ηλικία, ως μαθητής της σχολής τουρισμού Koksijde, στο Βέλγιο. Ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας πρακτική σε βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια της χώρας του και του εξωτερικού, ενώ συνεχίζει να εκπαιδεύεται, παρακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις στη γαστρονομία.

Έχει αναπτύξει το δικό του μοναδικό στυλ και σε όλα τα πιάτα του προσθέτει τη δική του προσωπική πινελιά, ανεξαρτήτως αν οι επιρροές του είναι από τη γαλλική, την ιταλική, την ισπανική ή την ιαπωνική κουζίνα. Στις πρόσφατες γαστρονομικές του προτάσεις αντιλαμβάνεται κανείς την έλξη που του ασκεί η τελευταία, η οποία “διαπερνά” διακριτικά τα πιάτα του. Συστατικά όπως miso, σουσάμι, dashi, wasabi και yuzu είναι αυτά που δημιουργούν τη γευστική διαφορά και τα κάνουν ξεχωριστά.

Έχει αναπτύξει το δικό του μοναδικό στυλ και σε όλα τα πιάτα του προσθέτει τη δική του προσωπική πινελιά, ανεξαρτήτως αν οι επιρροές του είναι από τη γαλλική, την ιταλική, την ισπανική ή την ιαπωνική κουζίνα.

Κύριο μέλημά του ήταν πάντα η επιλογή φρέσκων πρώτων υλών υψηλής ποιότητας, ενώ χρησιμοποιεί και πολλά προϊόντα που παράγονται στο χωριό από το οποίο κατάγεται – τοπική μπύρα, σπαράγγια, λαχανικά, κατσικίσιο γάλα, κόκκινα φρούτα. Καθόλου τυχαία, το εστιατόριό του Κorennaer στα έξι χρόνια λειτουργίας του έχει επιτύχει βαθμολογία 16/20 στο κορυφαίο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau, ενώ πέρυσι κέρδισε και το πρώτο του αστέρι Michelin.

Info
26-27 Ιουνίου
Εστιατόριο Byblos Caviar, ξενοδοχείο Porto Sani

 

Στην επόμενη σελίδα: Τα αγνά πρώτα υλικά του Παναγιώτη Γιακαλή.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top