Sani Gourmet 2019: 15 αστέρια Michelin στη Χαλκιδική

Οκτώ βραβευμένοι σεφ από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους θα συνδιαλλαγούν γαστρονομικά στο 13ο Sani Gourmet του ξενοδοχείου Sani Resort. Ξεκινά σε λίγες ημέρες στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

 

Δημιουργία του Γερμανού σεφ Thomas Bühner, ο οποίος κατέχει τρία αστέρια Michelin (commecestbon.com).

Ρώτησαν κάποια στιγμή τον Μαρκ Τουέιν για το μυστικό της επιτυχίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αμερικανός συγγραφέας, συχνά πυκνά, έμπαινε στη διαδικασία να απαντάει τέτοιου είδους γενικότητες, μόνο και μόνο για να αναδεικνύει την περίτεχνη ειρωνεία του. Έτσι έπραξε και στη συγκεκριμένη φορά.

Σαν να το βλέπεις να συμβαίνει. Αυτός που τον ρωτάει περιμένει μια βαθυστόχαστη απάντηση από έναν φτασμένο συγγραφέα, κι αντ’ αυτού ακούει το εξής: «Ένα μέρος του μυστικού της επιτυχίας είναι να τρως ό,τι σου αρέσει κι άσε μετά το φαγητό να κάνει τη δουλειά του». Σοφόν το σαφές.

Bέβαια, λίγη εκλέπτυνση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το φαγητό, άλλωστε, ως αποτέλεσμα εμπειρικής γνώσης, μαθαίνεται. Μπορεί να αποτελεί απαράβατο μέρος της καθημερινότητάς μας, μια ανάγκη που κατέχει εξέχουσα θέση στην βιωτή μας (άνευ αυτού δεν υπάρχει άλλωστε βιωτή), αλλά δεν παύει να μετατρέπεται κάποιες φορές σε σπάνια συνάντηση με υψηλές κορυφές γαστριμαργικής μέθεξης.

Είπαμε πολλά: υπάρχει τρόπος και υπάρχει και το μέρος που μπορεί να μας τα προσφέρει όλα αυτά. Ο τρόπος είναι να μεταβεί όποιος το επιθυμεί έως το Sani Resort στη Χαλκιδική, καθώς από τις 10-14 Μαΐου, για 13η χρονιά, διοργανώνεται το Sani Gourmet, ένας θεσμός-ύμνος στην εκλεκτή γαστρονομία.

Αρνάκι με τον τρόπο του Αυστραλού σεφ Greg Malouf (greatbritishchefs.com).

Φέτος πρωταγωνιστές είναι οκτώ σεφ βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, οι οποίοι βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους. Για πέντε ημέρες, στα εστιατόρια Water, Katsu, Fresco και Byblos, θα συμμετέχουν σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, καταθέτοντας τις γνώσεις και το ταλέντο τους, συμμέτοχοι σ’ έναν γαστρονομικό διάλογο που συνδέει διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, με κοινό παρονομαστή τη γεύση.

Οι λάτρεις του φαγητού θα μυηθούν σε διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες με σημεία αναφοράς τις κουζίνες τεσσάρων ηπείρων

Εκπρόσωπος της Γερμανίας, ο Thomas Bühner περιλαμβάνεται στους μόλις δέκα συμπατριώτες του που διαθέτουν τρία αστέρια Michelin. Είναι γνωστός για τα κομψά πιάτα του και για τη μεγάλη σημασία που δίνει στα υλικά που χρησιμοποιεί.

Η σύγχρονη γαλλική μαγειρική παράδοση εκφράζεται εύστοχα από τη διάστερη Stephanie Le Quellec, που με πυρήνα την φιλοσοφία της μαγειρικής της με γεύσεις του Γαλλικού νότου, παρουσιάζει γενναιόδωρα πιάτα, αφήνοντας τα υλικά να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν», όπως λέει.

Κοκκινόψαρο διά χειρός Stephanie Le Quellec (bretagne.julienbinz.com).

Επίσης με δύο αστέρια Michelin, o Simon Rogan θα παρουσιάσει ένα μενού farm to table με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, δημιουργώντας γεύσεις μελετημένες και γεμάτες φρεσκάδα.

Γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης ινδικής κουζίνας, ο Manjunath Mural, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, θα συστήσει στο κοινό τις πιο λεπτές γεύσεις της χώρας του, μαγειρεύοντας με έμπνευση και σεβασμό στην παράδοση.

Τα γευστικά μυστικά μιας άλλης μακρινής κουζίνας, της Βραζιλίας, θα ξετυλίξει με τον τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει ο πολυβραβευμένος και κάτοχος ενός αστεριού Michelin σεφ Rafa Costa e Silva.

Ο Tagaki Kazuo συντηρεί την ιαπωνική παράδοση προσδίδοντάς της ουσιαστικές πινελιές μοντέρνας προοπτικής (timeout.com).

Την μαγειρική παράδοση 700 ετών του Κιότο συντηρεί επάξια ο διάστερος Ιάπωνας σεφ ο Tagaki Kazuo, συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια και αρμονία.

Η New Nordic κουζίνα βρήκε την πιο εντυπωσιακή έκφρασή της στη Νέα Υόρκη, όπου ο σεφ Fredrik Berselius -με δύο αστέρια Michelin- επαναπροσδιορίζει με στυλ μια γαστρονομία που έχει κερδίσει το διεθνές εκλεκτικό κοινό.

Τέλος, με πολυπολιτισμική καταγωγή και αντίστοιχες μαγειρικές επιρροές, ο κάτοχος δύο αστεριών Michelin Greg Malouf μας συστήνει από τη μακρινή Αυστραλία τη νέα κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Στο Sani Resort για άλλη μια χρονιά οι λάτρεις του φαγητού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαίρετα δείπνα, να δοκιμάσουν τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε παράλληλες δραστηριότητες και να μυηθούν σε διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες με σημεία αναφοράς τις κουζίνες τεσσάρων ηπείρων: της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας.

 

Διαβάστε ακόμα: H Γαλάζια Hytra ταξιδεύει στην Πάρο και συμπράττει με το 5αστερο Summer Senses.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro