IMK37451

 

Υλικά (για 2 άτομα)
500 γρ φρέσκες σαρδέλες
100 γρ κάππαρη
100 γρ κρίταμα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

Εκτέλεση
-Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το κεντρικό κόκαλο.
-Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
-Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τις βγάζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι και βάζουμε λίγη ρίγανη.
-Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο.

 

Tip: Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρους, φρίσσες ή ζαργάνες, αναλόγως με την εποχή ή με το τι ψάρι θα βρούμε πιο φρέσκο στην αγορά. Επίσης, μαζί με την κάππαρη και το κρίταμο μπορούμε να βάλουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

 

// Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top