Κόλαση: Τα σιφνέικα γλυκά του Θεοδώρου

Στο νησί, ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933. Όταν αμυγδαλωτά, παστέλια και περγαμόντο ήταν ακόμα μοσχοβολιστά.

 
βασιλοδημος-mysifnos.gr

Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, εξακολουθούν να φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακές λιχουδιές.

Αν βρεθείτε στα γραφικά σοκάκια του Αρτεμώνα της Σίφνου, σίγουρα τα βήματα σας θα σας οδηγήσουν στο παλιό, γραφικό ζαχαροπλαστείο του Θεοδώρου. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933, όταν η οικογένεια Θεοδώρου ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόν εδώ το χώρο. Παραδοσιακά φτιαγμένος να θυμίζει σάλα κυκλαδίτικου σπιτιού, φτάνοντας εκεί νιώθεις τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της οικογένειας.

Παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.
amygdalota_leyka_e-kyklades.gr

Τα ονομαστά αμυγδαλωτά.

Με αγάπη για την παράδοση και με πολύ μεράκι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, 3 γενιές μετά, να φτιάχνουν τα παραδοσιακά σιφνέικα γλυκά. Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακά αμυγδαλωτά, παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.

Αν θέλετε να δροσιστείτε, δοκιμάστε το γλυκό του κουταλιού-υποβρύχιο με άρωμα τριαντάφυλλο ή μοσχοβολιστό περγαμόντο, το οποίο σίγουρα θα σας ταξιδέψει στα παιδικά σας χρόνια!

Λουκούμια-mysifnos.gr

Οι συγκλονιστικές μαστιχωτές χαλβαδόπιτες.

//«Ζαχαροπλαστείο Θεοδώρου», Αρτεμώνας Σίφνου. Τηλ: 22840 31370.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει: Το γκουρμέ αιθέριο έλαιο από το δίκταμο της Κρήτης!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το κυκλαδίτικο γκραν σουξέ «Lollo’s» άνοιξε σε μια όμορφη μονοκατοικία του Χαλανδρίου με την στυλάτη υπογραφή των AK-A architects. Ετοιμαστείτε για επικές -ωοειδείς!- pinse (πίτσες), εκπάγγλου τραγανότητας και σέξι ζουμερότητας. Εμείς σπεύσαμε και τις δοκιμάσαμε πρώτοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ ο Wes Anderson θα έτρωγε Γαλλικά comfort food πιάτα της γιαγιάς του διάστερου Michelin Chef Arnaud Bignon. Και μπουγάτσα με μαστίχα. Δίπλα στο κομψό ξενοδοχείο Excelsior.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φοβερή «τσαγερί», «γλυκισματερί», Fortnum & Mason με το άψογο eau de nil προφίλ, αντικαθιστά το Grand Café στο «αίθριο» του Royal Exchange στην καρδιά του Βρετανικού Σίτι και προκαλεί ρίγη στις ευγενείς ταξιδιωτικές συνειδήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

1987-2018, τρεις δεκαετίες -και βάλε- με το απίθανο Rock n Roll να είναι ακόμη εδώ. Φέτος, με τον chef Χριστόφορο Πέσκια να εκσυγχρονίζει τα κλασσικά rock hamburgers, να επιμελείται το menu και να στρέφει την προσοχή από τη μυθική μπάρα στα τραπέζια, για καλό φαγητό: Comfort food με αμερικάνικη ψυχή, ασιατικά αρώματα και μεσογειακή ελαφράδα, χωρίς φιοριτούρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro