Κόλαση: Τα σιφνέικα γλυκά του Θεοδώρου

Στο νησί, ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933. Όταν αμυγδαλωτά, παστέλια και περγαμόντο ήταν ακόμα μοσχοβολιστά.

 
βασιλοδημος-mysifnos.gr

Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, εξακολουθούν να φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακές λιχουδιές.

Αν βρεθείτε στα γραφικά σοκάκια του Αρτεμώνα της Σίφνου, σίγουρα τα βήματα σας θα σας οδηγήσουν στο παλιό, γραφικό ζαχαροπλαστείο του Θεοδώρου. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933, όταν η οικογένεια Θεοδώρου ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόν εδώ το χώρο. Παραδοσιακά φτιαγμένος να θυμίζει σάλα κυκλαδίτικου σπιτιού, φτάνοντας εκεί νιώθεις τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της οικογένειας.

Παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.
amygdalota_leyka_e-kyklades.gr

Τα ονομαστά αμυγδαλωτά.

Με αγάπη για την παράδοση και με πολύ μεράκι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, 3 γενιές μετά, να φτιάχνουν τα παραδοσιακά σιφνέικα γλυκά. Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακά αμυγδαλωτά, παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.

Αν θέλετε να δροσιστείτε, δοκιμάστε το γλυκό του κουταλιού-υποβρύχιο με άρωμα τριαντάφυλλο ή μοσχοβολιστό περγαμόντο, το οποίο σίγουρα θα σας ταξιδέψει στα παιδικά σας χρόνια!

Λουκούμια-mysifnos.gr

Οι συγκλονιστικές μαστιχωτές χαλβαδόπιτες.

//«Ζαχαροπλαστείο Θεοδώρου», Αρτεμώνας Σίφνου. Τηλ: 22840 31370.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει: Το γκουρμέ αιθέριο έλαιο από το δίκταμο της Κρήτης!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και δραστήριος συλλέκτης έργων τέχνης, συνιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του Athenée που διαδέχεται το εμβληματικό Zonar's, μοιράζεται μαζί μας τη δική του κουλτούρα καφέ. Τελειομανής, αισιόδοξος και... Taficionado, προσδοκά ακόμα θετικότερες εξελίξεις στον τομέα της φιλοξενίας, και ειδικά του ποιοτικού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro