Κόλαση: Τα σιφνέικα γλυκά του Θεοδώρου

Στο νησί, ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933. Όταν αμυγδαλωτά, παστέλια και περγαμόντο ήταν ακόμα μοσχοβολιστά.

 
βασιλοδημος-mysifnos.gr

Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, εξακολουθούν να φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακές λιχουδιές.

Αν βρεθείτε στα γραφικά σοκάκια του Αρτεμώνα της Σίφνου, σίγουρα τα βήματα σας θα σας οδηγήσουν στο παλιό, γραφικό ζαχαροπλαστείο του Θεοδώρου. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933, όταν η οικογένεια Θεοδώρου ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόν εδώ το χώρο. Παραδοσιακά φτιαγμένος να θυμίζει σάλα κυκλαδίτικου σπιτιού, φτάνοντας εκεί νιώθεις τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της οικογένειας.

Παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.
amygdalota_leyka_e-kyklades.gr

Τα ονομαστά αμυγδαλωτά.

Με αγάπη για την παράδοση και με πολύ μεράκι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, 3 γενιές μετά, να φτιάχνουν τα παραδοσιακά σιφνέικα γλυκά. Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακά αμυγδαλωτά, παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.

Αν θέλετε να δροσιστείτε, δοκιμάστε το γλυκό του κουταλιού-υποβρύχιο με άρωμα τριαντάφυλλο ή μοσχοβολιστό περγαμόντο, το οποίο σίγουρα θα σας ταξιδέψει στα παιδικά σας χρόνια!

Λουκούμια-mysifnos.gr

Οι συγκλονιστικές μαστιχωτές χαλβαδόπιτες.

//«Ζαχαροπλαστείο Θεοδώρου», Αρτεμώνας Σίφνου. Τηλ: 22840 31370.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει: Το γκουρμέ αιθέριο έλαιο από το δίκταμο της Κρήτης!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro