Κόλαση: Τα σιφνέικα γλυκά του Θεοδώρου

Στο νησί, ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933. Όταν αμυγδαλωτά, παστέλια και περγαμόντο ήταν ακόμα μοσχοβολιστά.

 
βασιλοδημος-mysifnos.gr

Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, εξακολουθούν να φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακές λιχουδιές.

Αν βρεθείτε στα γραφικά σοκάκια του Αρτεμώνα της Σίφνου, σίγουρα τα βήματα σας θα σας οδηγήσουν στο παλιό, γραφικό ζαχαροπλαστείο του Θεοδώρου. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1933, όταν η οικογένεια Θεοδώρου ξεκίνησε να λειτουργεί αυτόν εδώ το χώρο. Παραδοσιακά φτιαγμένος να θυμίζει σάλα κυκλαδίτικου σπιτιού, φτάνοντας εκεί νιώθεις τη ζεστασιά και τη φιλοξενία της οικογένειας.

Παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.
amygdalota_leyka_e-kyklades.gr

Τα ονομαστά αμυγδαλωτά.

Με αγάπη για την παράδοση και με πολύ μεράκι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, 3 γενιές μετά, να φτιάχνουν τα παραδοσιακά σιφνέικα γλυκά. Ο Βασιλόδημος και η μητέρα του, η κυρία Κατίνα, φτιάχνουν με τέχνη παραδοσιακά αμυγδαλωτά, παστέλια με σιφνέικο μέλι και σουσάμι που έχει σιγοκαβουρδιστεί για ώρες, συγκλονιστικά μπουρέκια με γέμιση από αμύγδαλο, κουραμπιεδάκια που λιώνουν στο στόμα και χαλβαδόπιτες μαστιχωτές.

Αν θέλετε να δροσιστείτε, δοκιμάστε το γλυκό του κουταλιού-υποβρύχιο με άρωμα τριαντάφυλλο ή μοσχοβολιστό περγαμόντο, το οποίο σίγουρα θα σας ταξιδέψει στα παιδικά σας χρόνια!

Λουκούμια-mysifnos.gr

Οι συγκλονιστικές μαστιχωτές χαλβαδόπιτες.

//«Ζαχαροπλαστείο Θεοδώρου», Αρτεμώνας Σίφνου. Τηλ: 22840 31370.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ανδρέας Λαγός επιλέγει: Το γκουρμέ αιθέριο έλαιο από το δίκταμο της Κρήτης!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro