Το «κάλτ» Singapore Sling: Μια ιστορία 100 χρόνων στο ποτήρι

Η ομάδα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, προτείνει τη δική της συνταγή σε ένα κλασσικό κοκτέιλ.

 

O Διαμαντής Ηλιάδης από την μπάρα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga προτείνει τη δική του εκδοχή στο κλασσικό Singapore Sling.

Σκεφτείτε ότι είστε στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και ο δρόμος σας έχει βγάλει στη -κάτω από τη Βρετανική κυριαρχία- Σιγκαπούρη. Ως γνήσιος gentleman ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο Raffles Hotel, το αγαπημένο «καταφύγιο» των δυτικών στην Ανατολή και αφού αφήσετε τα πράγματά σας στο δωμάτιο και ρίξετε λίγο νερό στο πρόσωπό σας για να διώξετε τη ζέστη, ένα μισάωρο αργότερα θα βρεθείτε σε ένα τραπεζάκι του διάσημου Long Bar, στο λόμπι του ξενοδοχείου. Ένας νεαρός σερβιτόρος θα σας πλησιάσει και θα σας ρωτήσει ευγενικά τι θέλετε, για να πάρει την απάντηση: «κάτι δροσερό». Λίγα λεπτά αργότερα μπροστά σας θα βρίσκεται ένα Straight Sling. Οι ειδικοί λένε ότι το Long Bar (που επιμένει ότι εκεί ανακαλύφθηκε το ποτό το 1915) έκανε το καλύτερο Straight Sling κοκτέιλ – ένα κοκτέιλ, που όταν έσπασε τα σύνορα της Σιγκαπούρης έγινε γνωστό ως Singapore Sling.

Γιατί τόσο πολλά λόγια; Ας πούμε μια αλήθεια: ένα ωραίο κοκτέιλ γίνεται ακόμα ωραιότερο όταν κρύβει πίσω του και μια ιστορία. Όπως αυτή που διηγείται ο Διαμαντής Ηλιάδης από την μπάρα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: το κλασσικό Singapore Sling με twist.

Γλυκό, αρωματικό, δροσερό, που μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα σπίτι σας.

Γλυκό, αρωματικό, δροσερό, που μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα σπίτι σας.

Υλικά:
– 50 ml London dry gin
– 15 ml σιρόπι κεράσι
– 15 ml σιρόπι σύκο
– 20 ml χυμό λεμόνι
– 2 «ριξιές» cranberry bitters
– 1 κουταλιά μαρμελάδα blueberry
– 20 ml ασπράδι αυγού

 

Εκτέλεση:
– Χτυπάμε τα συστατικά με πάγο στο shaker, σουρώνουμε.
– Σερβίρουμε σε high ball ποτήρι με τριμμένο πάγο.
– Γαρνίρουμε με μούρα, μια φέτα lime, καλαμάκι και -γιατί όχι;- ομπρελίτσα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Η σέξι αύρα του Blue Bamboo, τώρα και στη Σέριφο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εγχείρημα του «γκουρού» του εκλεκτού καφέ Γιάννη Ταλούμη ήρθε στην Ομήρου και προσφέρει μια ξεχωριστή αίσθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις των νέων τάσεων στην παραγωγή της σαμπάνιας και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα της αλλαγής του χρόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με έναν πολύτιμο χρονογράφο IWC στον καρπό, ανακαλύπτουμε μοναδικά Ελληνικά gourmet προϊόντα. Επόμενος σταθμός -με το Pilot's Watch Chronograph Edition Le Petit Prince- το μεθυστικό, παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή Dark Cave.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα υλικά είναι φρέσκα, της εποχής και παντρεύονται μεταξύ τους με τρόπους πρωτότυπους αλλά όχι δήθεν. Ο σεμνός σεφ Νίκος Θωμάς έχει άποψη και για τη γευστική μνήμη και για την μοντέρνα κουζίνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro