Το «κάλτ» Singapore Sling: Μια ιστορία 100 χρόνων στο ποτήρι

Η ομάδα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, προτείνει τη δική της συνταγή σε ένα κλασσικό κοκτέιλ.

 

O Διαμαντής Ηλιάδης από την μπάρα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga προτείνει τη δική του εκδοχή στο κλασσικό Singapore Sling.

Σκεφτείτε ότι είστε στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και ο δρόμος σας έχει βγάλει στη -κάτω από τη Βρετανική κυριαρχία- Σιγκαπούρη. Ως γνήσιος gentleman ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο Raffles Hotel, το αγαπημένο «καταφύγιο» των δυτικών στην Ανατολή και αφού αφήσετε τα πράγματά σας στο δωμάτιο και ρίξετε λίγο νερό στο πρόσωπό σας για να διώξετε τη ζέστη, ένα μισάωρο αργότερα θα βρεθείτε σε ένα τραπεζάκι του διάσημου Long Bar, στο λόμπι του ξενοδοχείου. Ένας νεαρός σερβιτόρος θα σας πλησιάσει και θα σας ρωτήσει ευγενικά τι θέλετε, για να πάρει την απάντηση: «κάτι δροσερό». Λίγα λεπτά αργότερα μπροστά σας θα βρίσκεται ένα Straight Sling. Οι ειδικοί λένε ότι το Long Bar (που επιμένει ότι εκεί ανακαλύφθηκε το ποτό το 1915) έκανε το καλύτερο Straight Sling κοκτέιλ – ένα κοκτέιλ, που όταν έσπασε τα σύνορα της Σιγκαπούρης έγινε γνωστό ως Singapore Sling.

Γιατί τόσο πολλά λόγια; Ας πούμε μια αλήθεια: ένα ωραίο κοκτέιλ γίνεται ακόμα ωραιότερο όταν κρύβει πίσω του και μια ιστορία. Όπως αυτή που διηγείται ο Διαμαντής Ηλιάδης από την μπάρα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: το κλασσικό Singapore Sling με twist.

Γλυκό, αρωματικό, δροσερό, που μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα σπίτι σας.

Γλυκό, αρωματικό, δροσερό, που μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα σπίτι σας.

Υλικά:
– 50 ml London dry gin
– 15 ml σιρόπι κεράσι
– 15 ml σιρόπι σύκο
– 20 ml χυμό λεμόνι
– 2 «ριξιές» cranberry bitters
– 1 κουταλιά μαρμελάδα blueberry
– 20 ml ασπράδι αυγού

 

Εκτέλεση:
– Χτυπάμε τα συστατικά με πάγο στο shaker, σουρώνουμε.
– Σερβίρουμε σε high ball ποτήρι με τριμμένο πάγο.
– Γαρνίρουμε με μούρα, μια φέτα lime, καλαμάκι και -γιατί όχι;- ομπρελίτσα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Η σέξι αύρα του Blue Bamboo, τώρα και στη Σέριφο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Αυτά είναι τα πιο ψαγμένα στέκια για φαγητό σε Χώρα, Κόρθι, Πιτροφό και Άνω Φελλό, έξω δηλαδή από το τουριστικό Μπατσί (που είναι το δημοφιλέστερο θέρετρο του νησιού και έχει τις δικές του επιλογές).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Που να πας για βουτιές; Που να βρεις πιάτα με ντόπια προϊόντα; Που θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα αμυγδαλωτά του νησιού; Ο Λευτέρης Βαρέλης μας ταξιδεύει στη δική του Σκύρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το γραφείο Urban Soul Project βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Epicure στην Καβάλα, ενός νέου bar restaurant που συνδυάζει το κλασικό βιεννέζικο στυλ με την pop κουλτούρα και είναι αφιερωμένο στην απόλαυση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από φρέσκια ψάρια και σκορδολάζανα μέχρι κυδωνάτες πατάτες και γιαγιαδίστικες πίτες, ο Βασίλης Δημαράς μας ξεναγεί στα 5 πιο ψαγμένα φαγάδικα της Μήλου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro