Το «κάλτ» Singapore Sling: Μια ιστορία 100 χρόνων στο ποτήρι

Η ομάδα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, προτείνει τη δική της συνταγή σε ένα κλασσικό κοκτέιλ.

 

O Διαμαντής Ηλιάδης από την μπάρα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga προτείνει τη δική του εκδοχή στο κλασσικό Singapore Sling.

Σκεφτείτε ότι είστε στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και ο δρόμος σας έχει βγάλει στη -κάτω από τη Βρετανική κυριαρχία- Σιγκαπούρη. Ως γνήσιος gentleman ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο Raffles Hotel, το αγαπημένο «καταφύγιο» των δυτικών στην Ανατολή και αφού αφήσετε τα πράγματά σας στο δωμάτιο και ρίξετε λίγο νερό στο πρόσωπό σας για να διώξετε τη ζέστη, ένα μισάωρο αργότερα θα βρεθείτε σε ένα τραπεζάκι του διάσημου Long Bar, στο λόμπι του ξενοδοχείου. Ένας νεαρός σερβιτόρος θα σας πλησιάσει και θα σας ρωτήσει ευγενικά τι θέλετε, για να πάρει την απάντηση: «κάτι δροσερό». Λίγα λεπτά αργότερα μπροστά σας θα βρίσκεται ένα Straight Sling. Οι ειδικοί λένε ότι το Long Bar (που επιμένει ότι εκεί ανακαλύφθηκε το ποτό το 1915) έκανε το καλύτερο Straight Sling κοκτέιλ – ένα κοκτέιλ, που όταν έσπασε τα σύνορα της Σιγκαπούρης έγινε γνωστό ως Singapore Sling.

Γιατί τόσο πολλά λόγια; Ας πούμε μια αλήθεια: ένα ωραίο κοκτέιλ γίνεται ακόμα ωραιότερο όταν κρύβει πίσω του και μια ιστορία. Όπως αυτή που διηγείται ο Διαμαντής Ηλιάδης από την μπάρα του Holy Garden του εστιατορίου Fuga στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: το κλασσικό Singapore Sling με twist.

Γλυκό, αρωματικό, δροσερό, που μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα σπίτι σας.

Γλυκό, αρωματικό, δροσερό, που μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα σπίτι σας.

Υλικά:
– 50 ml London dry gin
– 15 ml σιρόπι κεράσι
– 15 ml σιρόπι σύκο
– 20 ml χυμό λεμόνι
– 2 «ριξιές» cranberry bitters
– 1 κουταλιά μαρμελάδα blueberry
– 20 ml ασπράδι αυγού

 

Εκτέλεση:
– Χτυπάμε τα συστατικά με πάγο στο shaker, σουρώνουμε.
– Σερβίρουμε σε high ball ποτήρι με τριμμένο πάγο.
– Γαρνίρουμε με μούρα, μια φέτα lime, καλαμάκι και -γιατί όχι;- ομπρελίτσα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Η σέξι αύρα του Blue Bamboo, τώρα και στη Σέριφο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro