Τα στεκια των διακοπων

Δέκα πράγματα που αξίζει να ανακαλύψετε στη Σκύρο

Που να πας για βουτιές; Που να βρεις πιάτα με ντόπια προϊόντα; Που θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα αμυγδαλωτά του νησιού; Ο Λευτέρης Βαρέλης μας ταξιδεύει στη δική του Σκύρο.

 

Στην Σκύρο θα ανακαλύψεις στέκια με μοναδική θέα και εξαιρετικές ταβέρνες με φοβερό φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Chris Amies)

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε σοφιστικέ, ούτε εναλλακτικό αλλά πιστέψτε με η Σκύρος είναι ένας τέτοιος προορισμός, κάτι που αναζητάς όλο και περισσότερο μεγαλώνοντας και έχοντας δημιουργήσει οικογένεια.

Η πρώτη μου επαφή με την Σκύρο, ξεκίνησε όχι και τόσο τυχαία καθώς αρκετοί φίλοι την είχαν επισκεφθεί και μου μετέφεραν ωραίες εικόνες και εντυπώσεις, αλλά παρόλα αυτά δεν το αποφάσιζα μέχρι τη στιγμή που μου ανακοίνωσε η γυναίκα μου «να το ξέρεις, έκλεισα διακοπές στη Σκύρο και θα πάμε!».

Ησυχία τόσο – όσο, ωραίες παραλίες που ποτέ δεν «πήζουν» από κόσμο, νησιώτικα σοκάκια, εξαιρετικές ταβέρνες με φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα και αυθεντικοί άνθρωποι.

Αυτό ήταν. Από τότε επισκέπτομαι αυτό το νησί για 4 συνεχόμενα χρόνια, έστω και για λίγο. Μου προσφέρει αυτή την απόδραση και χαλάρωση σε ένα μέρος που κρατά την αυθεντικότητα του, που έχει χαρακτήρα κυκλαδίτικο αλλά και από Σποράδες όμως πάνω απ’όλα συναντάς εκεί όλα όσα λείπουν και αποζητάς:

Ησυχία τόσο – όσο, ωραίες παραλίες που ποτέ δεν «πήζουν» από κόσμο, νησιώτικα σοκάκια, μεγάλη πλατεία στη Χώρα σαν να βρίσκεσαι σε ένα κεφαλοχώρι της ηπειρωτικής Ελλάδας, εξαιρετικές ταβέρνες με φοβερό φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα, αυθεντικούς ανθρώπους και Έλληνες τουρίστες χωρίς «δηθενιές».

Και τέλος, τις ωραιότερες απόκριες που έχω περάσει, χορεύοντας και πίνοντας επί δύο μέρες στα σοκάκια και την πλατεία της Χώρας μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού και τους περίφημους «κουδουνάδες».

 

Στην επόμενη σελίδα: Τρεις παραλίες για ήρεμες βουτιές.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro