Σούπα πεπόνι με τζίντζερ και βασιλικό, από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια άκρως δροσιστική -και αρωματική- σούπα, για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

 

«Πριν τη σερβίρουμε, την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει». (Φωτογραφία: Δημήτρης Πούπαλος. Food styling: Tina Webb)

Υλικά (για 6 μερίδες)
650 γρ. πεπόνι σάρκα (πολύ ώριμο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
125 γρ. νερό
125 γρ. ζάχαρη
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ, σε μέτρια φωτιά, για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το πεπόνι βγάζοντας τη φλούδα του και το κόβουμε στη μέση.
3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τα σπόρια από το πεπόνι και το κόβουμε σε κύβους 5 εκ.
4. Βάζουμε το πεπόνι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και το μαρινάρουμε για 1-2 ώρες.
5. Έπειτα βάζουμε το 1/3 του πεπονιού στο πολυμηχάνημα μαζί με το 1/3 της μαρινάδας και το 1/3 από τον βασιλικό και χτυπάμε με τα μαχαίρια μέχρι να διαλυθούν πολύ καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 2/3.
6. Στη συνέχεια σουρώνουμε τη σούπα (χωρίς να την πιέσουμε πολύ, γιατί δε θέλουμε να περάσει η πούλπα μέσα) σε ένα μπολ.
7. Τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει.
8. Σερβίρουμε με κομματάκια πεπονιού.

Τip
Μπορούμε να προσθέσουμε ένα σφηνάκι βότκα σε κάθε πιάτο σούπας για μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή.

Διατήρηση
Τυλιγμένη με μεμβράνη, εντός ψυγείου, για 1 ημέρα.

Βαθμός δυσκολίας: 1 / Χρόνος εκτελέσεως: 1 ώρα / Χρόνος αναμονής: 2 ώρες / Χρόνος μαγειρέματος: 8’

 

//Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις», εκδόσεις Ψυχογιός, 2014.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του Άκη Πετρετζίκη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κοντά στις γραμμές του τραμ, στον Νέο Κόσμο, το καινούργιο μαγαζί των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δύο βδομάδες ζωής, αλλά είναι ήδη talk of the town.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro