Σούπα πεπόνι με τζίντζερ και βασιλικό, από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια άκρως δροσιστική -και αρωματική- σούπα, για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

 

«Πριν τη σερβίρουμε, την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει». (Φωτογραφία: Δημήτρης Πούπαλος. Food styling: Tina Webb)

Υλικά (για 6 μερίδες)
650 γρ. πεπόνι σάρκα (πολύ ώριμο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
125 γρ. νερό
125 γρ. ζάχαρη
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ, σε μέτρια φωτιά, για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το πεπόνι βγάζοντας τη φλούδα του και το κόβουμε στη μέση.
3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τα σπόρια από το πεπόνι και το κόβουμε σε κύβους 5 εκ.
4. Βάζουμε το πεπόνι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και το μαρινάρουμε για 1-2 ώρες.
5. Έπειτα βάζουμε το 1/3 του πεπονιού στο πολυμηχάνημα μαζί με το 1/3 της μαρινάδας και το 1/3 από τον βασιλικό και χτυπάμε με τα μαχαίρια μέχρι να διαλυθούν πολύ καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 2/3.
6. Στη συνέχεια σουρώνουμε τη σούπα (χωρίς να την πιέσουμε πολύ, γιατί δε θέλουμε να περάσει η πούλπα μέσα) σε ένα μπολ.
7. Τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει.
8. Σερβίρουμε με κομματάκια πεπονιού.

Τip
Μπορούμε να προσθέσουμε ένα σφηνάκι βότκα σε κάθε πιάτο σούπας για μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή.

Διατήρηση
Τυλιγμένη με μεμβράνη, εντός ψυγείου, για 1 ημέρα.

Βαθμός δυσκολίας: 1 / Χρόνος εκτελέσεως: 1 ώρα / Χρόνος αναμονής: 2 ώρες / Χρόνος μαγειρέματος: 8’

 

//Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις», εκδόσεις Ψυχογιός, 2014.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του Άκη Πετρετζίκη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο στέκι της ομάδας του The Underdog, μόλις άνοιξε στο Παγκράτι και έχει άρωμα Wes Anderson. O Βασίλης Δημαράς το επισκέφτηκε πρώτος μαζί με τη φωτογράφο Μόνικα Κρητικού για το Andro και διαπίστωσε ότι στα "ορεινά" του Προφήτη Ηλία, δημιουργείται ένας νέος πόλος μετά το Chelsea, για το "νέο" Παγκράτι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro