Σούπα πεπόνι με τζίντζερ και βασιλικό, από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια άκρως δροσιστική -και αρωματική- σούπα, για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

 

«Πριν τη σερβίρουμε, την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει». (Φωτογραφία: Δημήτρης Πούπαλος. Food styling: Tina Webb)

Υλικά (για 6 μερίδες)
650 γρ. πεπόνι σάρκα (πολύ ώριμο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
125 γρ. νερό
125 γρ. ζάχαρη
40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το τζίντζερ, σε μέτρια φωτιά, για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το πεπόνι βγάζοντας τη φλούδα του και το κόβουμε στη μέση.
3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τα σπόρια από το πεπόνι και το κόβουμε σε κύβους 5 εκ.
4. Βάζουμε το πεπόνι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και το μαρινάρουμε για 1-2 ώρες.
5. Έπειτα βάζουμε το 1/3 του πεπονιού στο πολυμηχάνημα μαζί με το 1/3 της μαρινάδας και το 1/3 από τον βασιλικό και χτυπάμε με τα μαχαίρια μέχρι να διαλυθούν πολύ καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα 2/3.
6. Στη συνέχεια σουρώνουμε τη σούπα (χωρίς να την πιέσουμε πολύ, γιατί δε θέλουμε να περάσει η πούλπα μέσα) σε ένα μπολ.
7. Τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες να κρυώσει.
8. Σερβίρουμε με κομματάκια πεπονιού.

Τip
Μπορούμε να προσθέσουμε ένα σφηνάκι βότκα σε κάθε πιάτο σούπας για μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή.

Διατήρηση
Τυλιγμένη με μεμβράνη, εντός ψυγείου, για 1 ημέρα.

Βαθμός δυσκολίας: 1 / Χρόνος εκτελέσεως: 1 ώρα / Χρόνος αναμονής: 2 ώρες / Χρόνος μαγειρέματος: 8’

 

//Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις», εκδόσεις Ψυχογιός, 2014.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του Άκη Πετρετζίκη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro