Mama Roux_recipe-ok

O oρισμός του confort food, τώρα που άρχισε να ψυχραίνει.

(Για 4 άτομα)

Υλικά για τη σούπα

1 κ. μύδια
1 πατάτα
2 μεγάλα κρεμμύδια
10 κολοκυθάκια
1 καρότο
2 κλαράκια σέλερι
100 ml κρέμα γάλακτος
30γρ βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι, 1 καρότο και 2 κλαράκια σέλερι. Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε με 15 γρ. βούτυρο.
Πλένουμε τα μύδια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1,5 lt νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Τα βράζουμε μέχρι ν’ ανοίξουν. Όσα δεν άνοιξαν, τα πετάμε. Βγάζουμε τα μύδια και κρατάμε το ζωμό.
Ψιλοκόβουμε 1 πατάτα, το άλλο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Τα τσιγαρίζουμε σε άλλη κατσαρόλα με 15 γρ. βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό από τα μύδια, αλάτι πιπέρι και περίπου 1lt νερό.Βράζουμε για 20 λεπτά και, στη συνέχεια, τα περνάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Yλικά για το grilled french toast με pesto

1/3 ματσάκι βασιλικό
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/3 ματσάκι σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αβγό
100 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Γαλλική μπαγκέτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει πάστα.
Κόβουμε διαγώνια 4 κομμάτια από την μπαγκέτα. Σε μπολ, χτυπάμε 1 αβγό, 100 ml γάλα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα πέστο. Βουτάμε την μπαγκέτα στο μείγμα και ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα μύδια για decor και την υπόλοιπη ποσότητα πέστο επάνω στα μύδια.

//H Sandra Berten είναι σεφ του Mama Roux, Αιόλου 48 (δίπλα στην πλατεία Αγ. Ειρήνης), τηλ. 2130048382.

 

Διαβάστε ακόμα: Άγρια σπαράγγια με αβγά και σύγκλινο στη λαδόκολλα, από τον Περικλή Κοσκινά.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top