Σπαγγέτι με γαρίδες, φρέσκα τοματίνια, κρέμα ντομάτας και ούζο, από τον Χρήστο Τζιέρα

Μια καλοκαιρινή έκρηξη ελληνικών γεύσεων. που φτιάχνεται γρήγορα και είναι ψώνιο απογεματάκι στην αυλή κάτω από την κρεβατίνα.

Υλικά (για 2 άτομα)

240 γρ. σπαγγέτι
12-14 γαρίδες Ν0 2 καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 ml σάλτσα ντομάτας
200 ml ζωμό γαρίδας
80 ml κρέμα γάλακτος
60 ml ούζο
40 γρ. παγωμένο βούτυρο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι.

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σoτάρουμε τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα ντοματίνια και μετά από 2 λεπτά το σκόρδο.
Σβήνουμε με το ούζο και φλαμπάρουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό γαρίδας.
Συγχρόνως, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το σπαγγέτι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε κατευθείαν στη σάλτσα στο σημείο που προσθέτουμε την ντομάτα με το ζωμό γαρίδας.
Σιγοβράζουμε για ακόμα 2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και μετά από 1 λεπτό το παγωμένο βούτυρο.
Δένουμε τη σάλτσα μας και, μόλις λιώσει το βούτυρο, σερβίρουμε.

Tip
Αντί για ούζο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονιάκ ή λικέρ μαστίχας. Κι επίσης, να προσθέσουμε στο τέλος λίγη τριμμένη φέτα.

//Ο Χρήστος Τζιέρας είναι ο επιβλέπων σεφ των εστιατορίων Belle Amie (Πειραιάς), Piu Verde (Παπάγου), Pizzoteca (Πειραιάς και Ν. Σμύρνη) και του ξενοδοχείου Μontanema Handmade Village (Aνθοχώρι Καρδίτσας).

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Μυτιλήνης –επιλέγει η Έφη Γιαλούση.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top