15224786_164933320646495_609781505_o

Ένα πιάτο που ξεχειλίζει από τα αρώματα και τις γεύσεις της Ιταλίας.

Οι φήμες λένε ότι ήταν το αγαπημένο του «Νονού» Don Corleone. Εμείς το δοκιμάσαμε από τα χεράκια της Δέσποινας στο L’ Αbbuffata στον Πειραιά.

1. Υλικά

Θα χρειαστεί μακαρόνια σπαγγέτι κατά προτίμηση, φρέσκο ιταλικό λουκάνικο, πολπετίνι και σάλτσα νάπολι

Υλικά για πολπετίνι
1/2 κιλό κιμάς
1/2 φραντζόλα ψωμί προζυμένιο (όχι φρέσκο)
2 αυγά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο
1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Υλικά για σάλτσα νάπολι
3 καρότα ψιλοκομμένα
2 μπαστούνια σέλερι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες φρέσκιες
1/2 κιλό πομοντόρια σε κονσέρβα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ζαχαρι
2 σκελίδες σκόρδο
βασιλικό
ρίγανη
ζωμό λαχανικών

2. Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το πολπετίνι (κεφτεδάκι)
Πλάθουμε τα υλικά για το πολπετίνι. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.

Συνεχίζουμε με την σάλτσα νάπολι
Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα λαχανικά (εκτός από την ντομάτα και τα μυρωδικά) σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τις ντομάτες και 2 κούπες ζωμού λαχανικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά ώστε να μαλακώσουν και να ψηθούν όλα τα υλικά. Πέντε λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε τα μυρωδικά. Περνάμε το μίγμα στο μύλο του πουρέ ώστε να δημιουργηθεί σάλτσα. Αυτή η σάλτσα μπορεί να σας κρατήσει στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Τελειώνουμε με το πιάτο του Don Corleone
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βαθύ σωτάρουμε τη σαλτσίτσια ή άλλο λουκάνικο προτίμησής σας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε αρκετή σάλτσα νάπολι, τα πολπετίνι και αφήνουμε μερικά λεπτά να ενωθούν τα υλικά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρκετό πεκορίνο ρομάνο.

//L’ abbuffata , Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347456

 

Διαβάστε ακόμα: Τορτίγια με κοτόπουλο, ελιές και φέτα, από τον Βασίλη Τζίμα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top