DSC_6283sm

«Ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες και τα tips: Το πιάτο, έτσι, θα γίνει επιπέδου ιταλικής τρατορίας. Και δεν θα σας έχει κοστίσει πάνω από 0,50 λεπτά το άτομο» (Γ.Γ.).

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι 500 γραμμάρια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
6-7 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
100 γραμμάρια ξερό ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση
-Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό για κάθε πακέτο μακαρόνια και επίσης αρκετό αλάτι ώστε το νερό να είναι σαν το θαλασσινό. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να ζεστάνετε το νερό.

-Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το πλατύ μέρος ενός μαχαιριού, χτυπώντας το με την παλάμη μας. Θέλουμε το σκόρδο σπασμένο καλά και σχεδόν λιωμένο.

-Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε μια κούπα από το νερό όπου τα βράσαμε. Σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο.

-Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια για 4-5 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει το σκόρδο και να γίνει ξανθό. Προσοχή μόνο μην το αφήσετε και καεί, γιατί πικρίζει.

-Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το νερό του βρασμού, το μισό τυρί, τα ζυμαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

-Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και τριμμένο ανθότυρο.

 

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Ανθός», Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top