Σπαγγέτι με λεμόνι, σκόρδο και ξερό ανθότυρο, από τον Γιώργο Γεράρδο

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
DSC_6283sm

«Ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες και τα tips: Το πιάτο, έτσι, θα γίνει επιπέδου ιταλικής τρατορίας. Και δεν θα σας έχει κοστίσει πάνω από 0,50 λεπτά το άτομο» (Γ.Γ.).

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι 500 γραμμάρια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
6-7 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
100 γραμμάρια ξερό ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση
-Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό για κάθε πακέτο μακαρόνια και επίσης αρκετό αλάτι ώστε το νερό να είναι σαν το θαλασσινό. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να ζεστάνετε το νερό.

-Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το πλατύ μέρος ενός μαχαιριού, χτυπώντας το με την παλάμη μας. Θέλουμε το σκόρδο σπασμένο καλά και σχεδόν λιωμένο.

-Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε μια κούπα από το νερό όπου τα βράσαμε. Σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο.

-Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια για 4-5 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει το σκόρδο και να γίνει ξανθό. Προσοχή μόνο μην το αφήσετε και καεί, γιατί πικρίζει.

-Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το νερό του βρασμού, το μισό τυρί, τα ζυμαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

-Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και τριμμένο ανθότυρο.

 

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Ανθός», Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, τηλ. 213 0271631.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro