Σπαγγέτι με γαρίδες και πεπεροντσίνο, από τον Τάσο Αντωνίου

Ο συγγραφέας του βραβευμένου στα "Gourmand World Cookbook Awards 2014" βιβλίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα² πεινάω!» μοιράζεται μια νηστίσιμη συνταγή για να γουστάρουν οι πάντες.

 
DSC_0116

«Όταν σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Εντωμεταξύ το πεπεροντσίνο έχει κάνει όλη τη διαφορά».

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. πεπεροντσίνο ψιλοκομμένο
500 γρ. γαρίδες
700 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Λίγος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

– Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
– Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και το πεπεροντσίνο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 5-6 λεπτά.
– Όταν η σάλτσα έχει πιει τα πολλά υγρά και είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε αμέσως με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
– Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και προσθέτουμε στο σκεύος τα μακαρόνια. Αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
– Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip 1: Oι γαρίδες, για να παραμείνουν νόστιμες και ζουμερές, χρειάζονται 5 λεπτά βράσιμο. Περισσότερη ώρα αλλοιώνει τη γεύση τους και δίνει σκληρές γαρίδες.
Tip 2: Αντί για κρασί, δοκιμάστε να σβήσετε με ούζο. Δίνει μια γλυκιά νότα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πρωτότυπων γεύσεων.

//Το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα² πεινάω!» (εκδ. Πατάκη), βραβεύτηκε στα “Gourmand World Cookbook Awards 2014” με το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Easy Recipes Cookbook». Τον Ιούνιο θα διαγωνιστεί στην πόλη Yantai της Κίνας με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στην ίδια κατηγορία για το «Καλύτερο στον κόσμο».

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 καλύτερα στέκια στην Αθήνα για αυθεντική, ζεστή σοκολάτα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro