Το ουσιαστικό φαγητό πρέπει να φέρνει στο μυαλό μνήμες, συναισθήματα κι αρώματα. Αυτά είναι που κάνουν τα πρόσωπα να χαμογελούν μπροστά σε μια αχνιστή σούπα ή ένα ροδοψημένο κυριακάτικο κρέας.
Τα αρώματα από κάθε λογής βοτάνια και μυρωδικά δίνουν στις απλές καθημερινές πρώτες ύλες γεύση και «μυρωδιά» από πρωτοβρόχια, περιβόλια, καλοκαιρινό ήλιο, θαλασσινή αύρα.
Θρούμπι, φλισκούνι, ρίγανη, κόλιανδρος, δάφνη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο μπλέκονται με ουσία, γνώση, αγάπη και τέχνη από τη Sparoza, δημιουργώντας μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών για ανθρώπους με κέφι, που αναζητούν τη νοστιμιά και την υγεία.
Γι’ αυτό, η Sparoza φτιάχνει μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών που δίνουν έμπνευση σε γαστρονομικές εξερευνήσεις, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την καθημερινή διατροφή με τις πολύτιμες ιδιότητες των συστατικών τους.
Όλα επιλέγονται από μικρούς παραγωγούς σε αδρή μορφή και, στη συνέχεια, αλέθονται σε μικρές ποσότητες, ανάλογα με τη ζήτηση, ώστε τα βότανα να φτάνουν στα χέρια μας πάντα φρέσκα.
Δοκίμασα πρόσφατα το μείγμα από 15 βότανα και μπαχαρικά της Μεσογείου, σε αφράτα μπιφτέκια, για να τους δώσω σπιρτάδα. Όπως και το μείγμα με βότανα, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού σε ένα ριζότο, ώστε να του προσδώσω λεμονίζουσες μυρωδιές και gourmet νότες. Το κάτι άλλο!
//Ισαύρων 29Β, Αθήνα, τηλ. 211 411 7777.
Διαβάστε ακόμα: Tο πολύτιμο πρωτόλαδο του τροφοσυλλέκτη Σωτήρη -“Ραδίκι”- Λυμπερόπουλου.