Oι μυστικές διευθύνσεις του Σπύρου Κότση

Από πού ψωνίζει για το εστιατόριο και το σπίτι του ο σεφ και ιδιοκτήτης του μυθικού "L' Abreuvoir".

 

«Ιχθυοπωλείο Σπύρος Κοράκης», Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τηλ . 210-3216844. Η συνεργασία μας μετράει ήδη μισό αιώνα, από το 1965, δηλαδή από την ίδρυση του Abreuvoir. Αναμφισβήτητα τα φρεσκότερα ψάρια που μπορεί κάποιος να βρεί, με σήμα κατατεθέν του τη γάμπαρη Πλαταμώνα, την οποία μπορείς να βρεις σχεδόν όλο το χρόνο. Επίσης, τα πελαγίσια λαβράκια και τα «κορωνάτα» φαγγριά είναι αυτό που λέμε άλλο πράγμα!

«Κρεοπωλείο Παπούλιας», Πύρωνος 4-6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ 210-7518000. Με τον Παναγιώτη συνεργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια. Γνωρίζει να σου πει για τα κρέατα καλύτερα από κάθε άλλον. Τα κρέατα του είναι εξαιρετικά και σιτεμένα, με αποκορύφωμα το αρνάκι γάλακτος όπως επίσης και το κόντρα μοσχαρίσιο που το σιτεύει για 3 εβδομάδες. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και την απίστευτα τρυφερή côte de veau.

Provence Deli

Το πάθος μου: Φρέσκα γαλλικά τυριά στο “Provence Deli”.

Delicatessen «Provence», Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, 210-8981435. Στο «Provence» βρίσκεις αυστηρά μόνο φρέσκα γαλλικά τυριά, για τους πιο απαιτητικούς. Μεγάλη και εντυπωσιακή ποικιλία με την καλύτερη ποιότητα. Ξεχωρίζω κάποια, όπως το Brie de Meaux, το Comté 36 μηνών ωρίμανσης, το Pont-l’Évêque, το Livarot, το Vacherin, το Époisses και το Ami du Chambertin.

//Ο Σπύρος Κότσης είναι σεφ και ιδιοκτήτης μαζί με την αδελφή του Κλαίρη του εστιατορίου «L’ Abreuvoir», Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, τηλ. 2107229106, abreuvoir.gr

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις του Σπύρου Λιάκου των Base Grill, Travolta και Cookoovaya.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro