FullSizeRender

Ο Σπύρος Λιάκος ξέρει να διαλέγει και να “μαστορεύει” απίστευτα καλούδια!

«Παναγιώτης», Κύπρου 8, στη στάση του μετρό στον Άγιο Αντώνιο, στο Περιστέρι, τηλ.: 210 5745701. Old school κεμπάπ από τον πρώτο ψήστη του «Σάββα». Το περιβάλλον απλό, αλλά μπορείς να κάτσεις στην αυλή του ώρες και να απολαύσεις εξαιρετικό γιαουρτλού και να το συνοδέψεις με καλό χύμα κρασί.

Τυριά «Απόστολος Μπολούτσος», Φιλοποίμενος 3, τηλ. 210 3253475. Μέσα στη Βαρβάκειο, στη γωνία στη Σοφοκλέους, ο Ανδρέας διαλέγει εξαιρετικά ελληνικά τυριά και αλλαντικά, πρόθυμος να σε πληροφορήσει για όλα και να σου δώσει να δοκιμάσεις από όλα, προτού διαλέξεις. Πολλές φέτες και ελληνικά τυριά που μυρίζουν μαντρί.

Πάτσης1

Γαλακτομπούρεκο με απίστευτο γάλα και βούτυρο που προμηθεύεται από την Καρδίτσα και στο δίνει ζεστό. Η συνταγή στον “Πάτση” έρχεται από το Βυζάντιο!

«Elixir» στην Ευριπίδου 41, τηλ. 210 3215141. Ο Περικλής είναι ο πιο ψαγμένος μπαχαράς της Αθήνας, με πολύ όρεξη για κουβέντα τις ώρες που η δουλειά δεν τον κυνηγά. Είναι σίγουρο πως θα φύγεις απ’ αυτό το εξωτικό και ζεστό μαγαζί με πολλές νέες γνώσεις για βότανα, μπαχάρια, χειροποίητα σαπούνια, βιολογικά ελαιόλαδα, τσάγια και ακατέργαστο μέλι. Αλλά κυρίως με συνταγές, με τρόπους συντήρησης και αποθήκευσης. Εκεί πας και μπορεί απο τις μυρωδιές να ξεχαστείς για πάντα…

«Πάτσης – Γαλακτοποιήματα», Θουκυδίδου 4, στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, τηλ. 213 0246646. Γαλακτομπούρεκο και κρέμες με μυρωδιές από την εποχή που όλα είχαν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και άρωμα. Σε ένα πολύ μικρό, αλλά υπέροχο αισθητικά εργαστήριο με ανοιχτή κουζίνα, ο Γιώργος φτιάχνει μπροστά μας ολόφρεσκο γαλακτομπούρεκο με εκπληκτικό φύλλο κρούστας (του Σπύρου του Λιάτου), με απίστευτο γάλα και βούτυρο που προμηθεύεται από την Καρδίτσα και στο δίνει ζεστό. Η συνταγή έρχεται από το Βυζάντιο!

«Σεϋχέλλες», Κεραμεικού 49 στο Μεταξουργείο, τηλ. 211 1834789. Ο Φώτης (Φωτεινόγλου) είναι ψαγμένος μάγειρας και παλιός μπακάλης. Μαγειρεύει μερακλίδικα τα πιο ψαγμένα καλούδια απ’ όλη την Ελλάδα, μαζί με ντόπια τσίπουρα και κρασιά από επώνυμα οινοποιεία, σε μια υβριδική μπακαλοταβέρνα μέσα σ’ ένα κτίριο που υπάρχει από την εποχή του Όθωνα και στέγαζε τους στάβλους του. Με καταγωγή από την Β. Ελλάδα, ο Φώτης έχει το δικό του μαγειρικό ύφος, το οποίο σε καθηλώνει γευστικά. Μουσικές από όλα τα είδη και κόσμος που εύκολα πετά τη γραβάτα, για να χαλαρώσει.

//Ο Σπύρος Λιάκος, μαζί με τον αδελφό του Βαγγέλη Λιάκο, είναι εκ των συνεταίρων της «Cookoovaya» δημιουργοί του «Base Grill», Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, τηλ. 210 5757455, και του  ιχθυοφαγικού «Travolta», Αρκαδίας και Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι, 2105719222.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μυστικές διευθύνσεις της Κωνσταντίνας Φάκλαρη.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top