Απλά και ζουμερά στο Steak Alive

Περισσότερο καλό κρέας στην πόλη: Το πιο ενδιαφέρον νέο στέκι του Κορυδαλλού αυτή τη φορά, έχει τα φόντα να γίνει υπερτοπικό σουξέ.

 

Ένα ζουμερό, ολόκληρο «rack» από χοιρινά ribs (παΐδια) με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου.

Έχω την εντύπωση ότι το μαγαζί αυτό παραδειγματίστηκε από την επιτυχία του Base Grill: Χαλαρή ατμόσφαιρα και κρεοφαγία περιωπής στα δυτικά προάστια, είναι συνδυασμός επιτυχίας. Και γιατί όχι εδώ που τα λέμε; Πάνε 12 και πλέον χρόνια που άνοιξε το δημοφιλές κρεατάδικο στο Περιστέρι, η μόδα της σαρκοβορίας δε λέει να κοπάσει και νέοι παίκτες προστίθενται διαρκώς.

Άλλοι δίνουν έμφαση στα χάμπουργκερ, ορισμένοι επενδύουν σε ακριβές -και σε πανάκριβες- κοπές, λίγοι (δυστυχώς) προσπαθούν να αναβαθμίσουν την παραδοσιακή ψησταριά και επίσης λίγοι όπως η παρέα του Κορυδαλλού και του Steak Alive, στοχεύουν σε αυτό που πραγματικά θέλει ο κόσμος: Ένα ελκυστικό «πακέτο» χώρου, σέρβις και ζουμερών κρεάτων σε καλές τιμές. Με συνοδευτικά / περιφερειακά που δεν θα είναι διεκπεραιωτικά αλλά θα «μιλάνε» στο στόμα. Με μια κάποια φαντασία στην κουζίνα αλλά χωρίς φλυαρία και δηθενιά. Ένα μαγαζί «να γουστάρουν οι πάντες», από το οικογενειακό, Κυριακάτικο και γιατί όχι λαϊκό κοινό, μέχρι τους foodies των προαστίων που βρίσκονται διαρκώς σε αναζήτηση νέων στεκιών και νέων ανακαλύψεων.

Το μαγαζί στεγάζεται σε μια όμορφη μονοκατοικία του μεσοπολέμου που έχει ανακαινιστεί έξυπνα με τη χρήση του λευκού και του σκούρου γκρι.

Όλοι αυτοί -δεν είναι και μικρό πράγμα- θα μείνουν λίγο ως πολύ ευχαριστημένοι στο Κορυδαλλιώτικο στέκι. Το μαγαζί έχει άπλα, δεν έχει κάπνα, διαθέτει προπονημένο επιτελείο στο σέρβις και crowd pleasing μενού. Δεν θα φάτε επικές κοπές από σπάνιες ράτσες σιτεμένες στο έπακρο, αλλά απλά και νόστιμα κρέατα που με λίγη εξυπνάδα στις επιλογές θα τα πληρώσετε οικονομικά. Για παράδειγμα αν προσπεράσετε το T-bone που κοστίζει 28€ και πάτε στο λιγότερο κυριλέ hanger steak (το «διάφραγμα» ή onglet για τους γαλλομαθείς) θα φάτε ένα πιο νόστιμο κρέας στη μισή τιμή. Και αν το μοιραστείτε επειδή στο μεταξύ θα έχετε πάρει δεύτερη μερίδα από τις καταπληκτικές πατατούλες με το δέρμα τους θα φύγετε πολύ χορτάτοι. Γίνεται «στέικ χάουζ» οποιασδήποτε μορφής χωρίς μερακλαντάν γεώμηλα; Εδώ οι πατάτες βράζονται, μετά τηγανίζονται για να γίνουν οδυνηρά ζουμεροτραγανές, αρταίνονται με πάπρικα και κοστίζουν 3€. Πιάσε άλλη μια μερίδα λοιπόν.

To φαγητό είναι καλό, σε λογικές τιμές και -πολύ σημαντικό- απλό και όχι εξεζητημένο, παρά το πέρασμα του σεφ από την ομάδα του Funky Gourmet.

Η πρώτη θετική εντύπωση με το που μπαίνεις αφορά στο χώρο. Το μαγαζί στεγάζεται σε μια όμορφη μονοκατοικία του μεσοπολέμου που έχει ανακαινιστεί έξυπνα με τη χρήση του λευκού και του σκούρου γκρι, αναδεικνύοντας τις αρ ντεκό καμπύλες του κτιρίου και τα ασπρόμαυρα πλακίδια στο δάπεδο. Έπειτα είναι η υποδοχή του προσωπικού που είναι ευάριθμο και ευγενές αλλά όχι φορτικό. Τέλος το φαγητό είναι καλό, σε λογικές τιμές και -πολύ σημαντικό- απλό και όχι εξεζητημένο, παρά το πέρασμα του σεφ από την ομάδα του Funky Gourmet. Εντύπωση μας έκανε η πραγματικά λαχταριστή σαλάτα με σπανάκι (εξαιρετικής ποιότητας τη μέρα της επίσκεψης -είχαμε καιρό να φάμε τόσο γευστικό) κι ακόμα προσούτο, μανιτάρια και κοτόπουλο, με μια πεντανόστιμη βινεγκρέτ με μπέικον (8€). Μια καλοφτιαγμένη «comfort salad» που σε ανταμείβει με το σφρίγος και τη νοστιμιά της.

Η ομάδα του Steak Alive στοχεύει σε αυτό που πραγματικά θέλει ο κόσμος: ένα ελκυστικό «πακέτο» χώρου, σέρβις και ζουμερών κρεάτων σε καλές τιμές.

Επίσης αξιόλογο είναι το μοσχαρίσιο ταρτάρ (9€) που ψιλοκόβεται τη στιγμή της παραγγελίας με το μαχαίρι, διατηρώντας την όμορφη κρεάτινη υφή του εν αντιθέσει με τις άμορφες μάζες κιμάδων που έχουμε συνηθίσει στο εν λόγω πιάτο. Την επόμενη φορά βέβαια θα το ζητήσουμε χωρίς λάδι τρούφας καθώς το βενζοειδές αυτό τεχνητό αρωματικό πρέπει κάποια στιγμή να φύγει από τη μόδα. Στον αντίποδα, μας άφησαν ελαφρώς ασυγκίνητους τα γλυκά. Ήταν κάπως μονοδιάστατα και «παιδικά», χωρίς αντιθέσεις αρωμάτων και υφών. Φέρτε στο νου σας μια «γκουρμέ» αποδόμηση Snickers με Oreo, σε εκδοχή τσιζκεικ. Τί; Ακούγεται τέλειο; Εδώ που τα λέμε, όσοι δεν είναι γκρινιάρηδες όπως εμείς σίγουρα θα το ευχαριστηθούν (7€).

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στο Hoocut – Χαμός στη σουβλακερί της Cookoovaya

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro