clumsies1

Ο όμορφος και ζεστός χώρος του μπαρ.

Για το all day cocktail bar, στην Πραξιτέλους, δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργείας του, το εγχείρημα των πέντε φίλων, Λευτέρης Γεωργακόπουλος, Θάνος Τσουνάκας, Γιώργος Καίσαρης, Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης, κέρδισε όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την προτίμηση πολλών. Και καθόλου άδικα. Δεν είναι μόνο το όμορφο και εντυπωσιακό του σκηνικό, αλλά και οι ιδιαίτερες δημιουργίες των παιδιών πίσω από την μπάρα (Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης, Κική Φουντουκίδου, Δημήτρης Νταφόπουλος και Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου) που σε κάνουν φαν τους χωρίς καν το καταλάβεις.

Ο διαρκής πειραματισμός τους, η έρευνα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους κάνουν τα κοκτέιλ τους διάσημα εντός και εκτός συνόρων. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι πρόσφατα το «The Clumsies» μπήκε στη λίστα των 50 καλύτερων bars σε όλο τον κόσμο (στις 6 Οκτωβρίου θα μάθουν την τελική θέση που κατέλαβαν).

Αρχής γενομένης από αυτήν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, η κουζίνα του The Clumsies θα φιλοξενεί και έναν διαφορετικό chef που θα παρουσιάζει το δικό του brunch menu, το οποίο θα σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
clumsies2

Το στέκι σερβίρει και μη αλκοολούχα ποτά αν δεν έχει ανοίξει το μάτι σας όπως Virgin Mary, δροσιστικό Gin Tónica με αγγούρι, ακόμα και “αθώο” Negroni.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των πειραματισμών που διακρίνει όλη την ομάδα, γεννήθηκε η ιδέα ενός Sunday Brunch Festival. Τι ακριβώς θα είναι αυτό; Κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από αυτήν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, η κουζίνα του The Clumsies θα φιλοξενεί και έναν διαφορετικό chef που θα παρουσιάζει το δικό του brunch menu, το οποίο θα σερβίρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η λίστα με τα ονόματα των καταξιωμένων chefs μεγάλη: Παναγιώτης Γιακαλής, Cookoovaya chefs’ team, Χρόνης Δαμαλάς, Στέφανος Κολιμάδης, Δημήτρης Κοπαράνης, Θάνος Κουλτούκης, Ανδρέας Λαγός, Τάσος Μαντής, Σταμάτης Μαρμαρινός, Jean–Charles Métayer, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γκίκας Ξενάκης, Μαριλού Παντάκη, Δημήτρης Σταμούδης, Αλέξης Τσιοτίνης, Θάνος Φέσκος. Παράλληλα, οι bartenders του μαγαζιού θα ετοιμάζουν τα ανάλογα αλκοολούχα και μη κοκτέιλ, ώστε η εμπειρία του κυριακάτικου brunch είναι απόλυτα ολοκληρωμένη.

clumsies3

Άποψη από την κεντρική σάλα με το μεγάλο επιβλητικό τραπέζι έτοιμο να υποδεχθεί τα brunch menus.

//«The Clumsies», Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 210 3232682.

Info
Το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται ανά τέσσερις Κυριακές. Έτσι:

27 Σεπτεμβρίου
Θάνος Φέσκος (Sous Chef του εστιατορίου Hytra).

4 Οκτωβρίου
Jean–Charles Métayer (Chef de Cuisine του εστιατορίου Premiere του Ξενοδοχείου Intercontinental Athens).

11 Οκτωβρίου
Cookoovaya’s chefs team.

18 Οκτωβρίου
Αλέξης Τσιοτίνης (Ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου CTC).

*Για τις ημέρες του Festival, θα χρειαστεί κράτηση (τηλ. 6971978948).

Διαβάστε ακόμα: Ο τέλειος καφές φίλτρου: Τρεις “γκουρού” μας μαθαίνουν τα μυστικά του.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top