Μια “μυστική” διεύθυνση στον Πειραιά για low budget σούσι σε πιάτα από… ζαχαροκάλαμο!

Χαιρόμαστε που πολλαπλασιάζονται τα στέκια με σούσι σε φιλικές τιμές: To "Sushirolls", η νέα ανακάλυψη στον Πειραιά πίσω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, έχει και ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα.

 
11067452_817346118361578_8603105675157668386_n (1)

Δεν τους φαίνεται, ίσως, με μια πρώτη ματιά αλλά τα πιάτα είναι κατασκευασμένα από ζαχαροκάλαμο!

Δεν έπαιρνα συχνά τον δρόμο για τον Πειραιά. Όμως τον τελευταίο καιρό αυτή η πόλη δεν σταματά να με εκπλήσσει. Από εκεί που δεν το περιμένεις ξεπετάγονται όμορφες γωνιές που σερβίρουν νόστιμα και καλομαγειρεμένα πιάτα.

Μια τέτοια έκπληξη με περίμενε πίσω από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Ο λόγος για το «Sushirolls» που δεν μετρά παρά μονάχα λίγους μήνες ζωής. Η ανακάλυψη του δεν είναι δική μου, αλλά μιας φίλης που μένει στην περιοχή και πριν από λίγες μέρες θέλησε να μου κάνει το τραπέζι -γιατί ο Ολυμπιακός πήρε ξανά πρωτάθλημα. Άσχετο. Ως βάζελος δεν πήγα και με πολύ όρεξη, όπως είναι φυσικό! Αλλά, τελικά, αυτό που με περίμενε άξιζε τον κόπο.

11169954_809057189190471_4812981246761297410_n-2

Δεν είναι μόνο τα nigiri και τα sushi, στο μενού υπάρχουν και εξαιρετικά γιαπωνέζικα ριζομακάρονα.

Το «Sushirolls» είναι ένα απλό, φιλικό (κυριαρχούν τα ζεστά χρώματα και το ξύλο στην διακόσμησή του) και ευχάριστο εστιατόριο, που θα σε κερδίσει με την καλοσύνη των ανθρώπων του.

Όταν θα βολευτείς σε ένα από τα λιγοστά τραπέζια του ή στην όμορφη μπάρα που βλέπει στην ανοιχτή κουζίνα θα αρχίσει και το ταξίδι σου στη χώρα του sushi.

11004623_817271625035694_4849330384074494087_o

Λένε ότι για να συμπληρώσεις μια μερίδα, όταν τρως sushi, πρέπει να καταβροχθίσει το λιγότερο 12 ρολάκια… Εμπρός, λοιπόν!

Ξεναγός ο Γιάννης, πάντα πρόθυμος, θα σου δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες, θα σου λύσει όλες τις απορίες, αλλά και θα σε ενημερώσει για το τι καινούργιο υπάρχει στο κατάλογο. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Ξεκινήσαμε τη βραδιά με δυο διαφορετικά maki (sushi που εξωτερικά είναι τυλιγμένο με φύκι και περιέχει ρύζι και διάφορα λαχανικά, ψάρια ή συνδυασμό). Ένα αρκετά δροσερό με λαβράκι και αγγούρι και ένα καυτερό με σολομό.

Στο «Sushirolls» τα πιάτα είναι από ζαχαροκάλαμο. Την ίδια οικολογική φιλοσοφία ακολουθούν και στις συσκευασίες για το delivery.

Στη συνέχεια, περάσαμε στα inside-out ρολάκια που είναι το ανάποδο του maki. Δηλαδή τυλίγoνται από την ανάποδη, με αποτέλεσμα το ρύζι να είναι το εξωτερικό του περιτύλιγμα. Σε αυτήν την κατηγορία δοκιμάσαμε τα ebi: ρολά με γαρίδα, αβοκάντο, αγγούρι, τα οποία είχαν πασπαλιστεί εξωτερικά με μαύρο σουσάμι, και τα smoked salmon, με καπνιστό σολομό (έντονη και ευχάριστη η μυρωδιά του καπνιστού) και τυρί Philadelphia πάνω σε μαύρο σουσάμι επίσης.

Και δεν σταματήσαμε εδώ. Βλέπεις, λένε ότι για να συμπληρώσεις μια μερίδα, όταν τρως sushi, πρέπει να καταβροχθίσει το λιγότερο 12 ρολάκια. Έτσι περάσαμε στα nigiri, την πιο δημοφιλή κατηγορία του sushi: Χοντρό “δάκτυλο” από ρύζι που σκεπάζεται όμορφα με ωμό ή μαριναρισμένο ψάρι ή tofu. Επιλέξαμε (βραστή) γαρίδα και (καπνιστό) χέλι.

1464705_713673405395517_2872596559966945560_n

Όλα από τα χεράκια του sushi master και τα sashimi σολωμού και τόνου και τα “μέσα-έξω” ρολά tiger με αγγούρι, αβοκάντο και γαρίδα.

Και ενώ δίναμε τη γνωστή μάχη για να κρατήσουμε σωστά τα chopsticks, ο Γιάννης μας έφερε να δοκιμάσουμε ένα από τα best seller πιάτα: new style inside out tiger rolls. Εντυπωσιακό να το προφέρεις, αλλά και να το βλέπεις. Οκτώ μπουκιές με αγγούρι, αβοκάντο, γαρίδα και μια εξαιρετική σος από μαγιονέζα, η οποία σε έκαιγε γλυκά.

1075599_817271701702353_1201185252787536711_oΌση ώρα απολαμβάναμε το φαγητό μιλώντας για ποδόσφαιρο το τηλέφωνο για παραγγελίες χτυπούσε συνεχώς και τα παιδιά στην κουζίνα, αν και δεν έπαιρναν ανάσα, δεν σταματούσαν να μας χαμογελούν κάθε φορά που έπεφτε το μάτι μας επάνω τους.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση στο «Sushirolls» είναι ότι τα πιάτα είναι από ζαχαροκάλαμο. Την ίδια οικολογική φιλοσοφία ακολουθούν και στις συσκευασίες που χρησιμοποιούν για το delivery, οι οποίες είναι βιοδιασπώμενες από φυσικά υλικά.

Αυτό λοιπόν το “πράσινο” (οικολογικό) sushi bar στην κόκκινη πόλη του Περαιά αξίζει να το επισκεφτείς τόσο για την ποιότητα του φαγητού όσο και για τις προσιτές τιμές, αλλά και -τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό- για τη ζεστασιά των ανθρώπων του.

 

⇒ «Sushirolls», Αγ. Νικολάου 3, Πειραιάς, τηλ. 2104284439.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Bar Bara Que – Διαβολεμένα burgers στα Βριλήσσια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro