Top 5 Πέντε «αττικές» ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα

Η Αττική δεν είναι μόνο μπετόν, κήποι και ταράτσες. Είναι και θάλασσα και ταβερνάκι που μοσχοβολάει ιώδιο. Κάνουμε πέντε στάσεις και αράζουμε σε τραπέζι εκεί που σκάει το κύμα.

 

Το Λιμάνι, στην Παλαιά Φώκαια.

Το Λιμάνι

Βρίσκονται εκεί πριν καν γεννηθώ, από το 1980. Στο γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, μια ανάσα από το Σούνιο και μια σύντομη αυτοκινητάδα από την Αθήνα, το Λιμάνι στρώνει πιάτα με θέα το καρτποσταλικό μπλε. Η οικογένεια Κοψολαίμη, έχει χτίσει παράδοση στο κεφάλαιο «θαλασσινά», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε εκεί και ωραία «σχάρα». Στα highlights σημειώστε ότι πολλά από τα ζαρζαβατικά που τρώτε εκεί, είναι από το δικό τους μποστάνι, άρα εγγύηση.

Μύδια αχνιστά, κρασάτα με σκόρδο και πιπερόριζα.

Φέτος μάθαμε ότι έκανε κάτι δυνατές παραλλαγές στα μύδια: κρασάτα με σκόρδο και πιπερόριζα, με σάλτσα ντομάτας-φέτας ως σαγανάκι, καθώς και μια τρίτη εκδοχή με τυρί κρέμα και μάραθο. Σαλάκι τρέχει.

//52ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Παλαιά Φώκαια, Τ/ 22910 41052
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Στην επόμενη σελίδα: Απέραντο Γαλάζιο με απέραντη θέα και γεύσεις.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro