Από τα πιο φημισμένα μεξικάνικα απεριτίφ, η «Sangrita» μετράει ήδη έναν αιώνα ζωής στα μπαρ της Λατινικής Αμερικής ‒και όχι μόνο. Τα χρώματα που προκύπτουν κατά την παρασκευή του κοκτέιλ μέσα στα τρία σφηνοπότηρα αποτελούν κάτι σαν… φόρο τιμής στη σημαία του Μεξικού.
Υλικά
45 ml Reposado Tequila
45 ml χυμός ντομάτας
30 ml χυμός αγγούρι
15 ml χυμός λεμόνι
Worcestershire sauce
Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε τρία μεγάλα σφηνάκια. Ρίξτε στο πρώτο σφηνάκι το χυμό αγγουριού και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στο δεύτερο σφηνάκι ρίξτε το χυμό ντομάτας, 2 σταγόνες worcestershire sauce, αλάτι, πιπέρι και ταμπάσκο, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε. Στο τρίτο σφηνάκι ρίξτε την παγωμένη τεκίλα. Ξεκινήστε να πίνετε από το σφηνάκι αγγουριού και καταλήξτε στην τεκίλα.
*Ο Νεκτάριος Ντάλλας είναι διευθυντής του εστιατορίου «Cash», Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι.