DSC_3284

Φωτογραφία: Στέφανος Παπαδόπουλος

Από τα πιο φημισμένα μεξικάνικα απεριτίφ, η «Sangrita» μετράει ήδη έναν αιώνα ζωής στα μπαρ της Λατινικής Αμερικής ‒και όχι μόνο. Τα χρώματα που προκύπτουν κατά την παρασκευή του κοκτέιλ μέσα στα τρία σφηνοπότηρα αποτελούν κάτι σαν… φόρο τιμής στη σημαία του Μεξικού.

 

Υλικά

45 ml Reposado Tequila

45 ml χυμός ντομάτας

30 ml χυμός αγγούρι

15 ml χυμός λεμόνι

Worcestershire sauce

Ταμπάσκο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε τρία μεγάλα σφηνάκια. Ρίξτε στο πρώτο σφηνάκι το χυμό αγγουριού και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στο δεύτερο σφηνάκι ρίξτε το χυμό ντομάτας, 2 σταγόνες worcestershire sauce, αλάτι, πιπέρι και ταμπάσκο, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε. Στο τρίτο σφηνάκι ρίξτε την παγωμένη τεκίλα. Ξεκινήστε να πίνετε από το σφηνάκι αγγουριού και καταλήξτε στην τεκίλα.

 

*Ο Νεκτάριος Ντάλλας είναι διευθυντής του εστιατορίου «Cash», Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top