Για άπαιχτα εκλέρ, στην Ιερά Οδό

Η «Theoria tou House» είναι ένα off broadway μυστικό για πρωινό, γλυκό, αλλά και ελαφρύ σπιτικό γεύμα.

 
cover-theorioutoyhouse

Το ζεστό ντεκόρ του θα σε κάνει αμέσως να αισθανθείς σαν το σπίτι σου.

Η Θεωρία του Χάους είναι ένας τομέας στα μαθηματικά, με διάφορες εφαρμογές στους κλάδους των επιστημών, όπως η φυσική, η μηχανολογία, τα οικονομικά και η βιολογία. Εγώ όμως ξέρω και μια άλλη θεωρία, αυτή του «House» που εφαρμόζεται στο Αιγάλεω.

Πρόκειται για ένα γωνιακό ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο-café, που όταν ανοίξεις της πόρτα του θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Η μεγάλη βιτρίνα με όλα τα καλούδια που φτιάχνουν, αλμυρά ή γλυκά, αλλά και η τζαμαρία που σου επιτρέπει να βλέπεις τι γίνεται μέσα στην κουζίνα, θα σου τραβήξουν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον.

Με τον καφέ ήρθε μαζί μια τριλογία από μπισκότα: σοκολάτας, κανέλας και μπαχαρικών αλλά κι ένα μαλακό κέικ από φιστίκι Αιγίνης και κόκκινα φρούτα που δεν ήθελες να τελειώσει.

Η επιλογή δύσκολη, αφού όλα εδώ είναι σπιτικά. Εγώ βρέθηκα πρωί και είπα να πάρω το πρωινό μου. Τακτοποιήθηκα σε ένα από τα όμορφα τραπεζάκια και πήρα τον κατάλογο στα χέρια μου. Ακόμα δεν έχει στηθεί ολόκληρη η λίστα του πρωινού, παρ’ όλα αυτά είπα να δοκιμάσω την ομελέτα, αλλά και τα pancakes με το σιρόπι σφενδάμου. Για να τα συνοδέψω ζήτησα μια λεμονάδα με πιπερόριζα: ευχάριστα ξινή με έντονη και ευχάριστη γεύση.

10359004_649658828441531_6192647963981392015_o

Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το εκλερ καραμέλα.

Το δυνατό, όμως, σημείο τους είναι τα γλυκά. Έτσι, με τον καφέ ήρθε μαζί μια τριλογία από μπισκότα: σοκολάτας, κανέλας και μπαχαρικών (πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα), αλλά κι ένα μαλακό κέικ από φιστίκι Αιγίνης και κόκκινα φρούτα που δεν ήθελες να τελειώσει.

Φεύγοντας, πήρα για το σπίτι το παραδοσιακό γαλλικό εκλέρ με γεύση καραμέλα που είχα βάλει στο μάτι από την αρχή. Θα ήταν αμαρτία αν δεν το δοκίμαζα.

//«Τheoria tou House», Ιερά Οδός 295, Αιγάλεω, τηλ. 2105312134.

 

Διαβάστε ακόμα: To ισπανικό brunch του Harvest.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro