Για άπαιχτα εκλέρ, στην Ιερά Οδό

Η «Theoria tou House» είναι ένα off broadway μυστικό για πρωινό, γλυκό, αλλά και ελαφρύ σπιτικό γεύμα.

 
cover-theorioutoyhouse

Το ζεστό ντεκόρ του θα σε κάνει αμέσως να αισθανθείς σαν το σπίτι σου.

Η Θεωρία του Χάους είναι ένας τομέας στα μαθηματικά, με διάφορες εφαρμογές στους κλάδους των επιστημών, όπως η φυσική, η μηχανολογία, τα οικονομικά και η βιολογία. Εγώ όμως ξέρω και μια άλλη θεωρία, αυτή του «House» που εφαρμόζεται στο Αιγάλεω.

Πρόκειται για ένα γωνιακό ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο-café, που όταν ανοίξεις της πόρτα του θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Η μεγάλη βιτρίνα με όλα τα καλούδια που φτιάχνουν, αλμυρά ή γλυκά, αλλά και η τζαμαρία που σου επιτρέπει να βλέπεις τι γίνεται μέσα στην κουζίνα, θα σου τραβήξουν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον.

Με τον καφέ ήρθε μαζί μια τριλογία από μπισκότα: σοκολάτας, κανέλας και μπαχαρικών αλλά κι ένα μαλακό κέικ από φιστίκι Αιγίνης και κόκκινα φρούτα που δεν ήθελες να τελειώσει.

Η επιλογή δύσκολη, αφού όλα εδώ είναι σπιτικά. Εγώ βρέθηκα πρωί και είπα να πάρω το πρωινό μου. Τακτοποιήθηκα σε ένα από τα όμορφα τραπεζάκια και πήρα τον κατάλογο στα χέρια μου. Ακόμα δεν έχει στηθεί ολόκληρη η λίστα του πρωινού, παρ’ όλα αυτά είπα να δοκιμάσω την ομελέτα, αλλά και τα pancakes με το σιρόπι σφενδάμου. Για να τα συνοδέψω ζήτησα μια λεμονάδα με πιπερόριζα: ευχάριστα ξινή με έντονη και ευχάριστη γεύση.

10359004_649658828441531_6192647963981392015_o

Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το εκλερ καραμέλα.

Το δυνατό, όμως, σημείο τους είναι τα γλυκά. Έτσι, με τον καφέ ήρθε μαζί μια τριλογία από μπισκότα: σοκολάτας, κανέλας και μπαχαρικών (πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα), αλλά κι ένα μαλακό κέικ από φιστίκι Αιγίνης και κόκκινα φρούτα που δεν ήθελες να τελειώσει.

Φεύγοντας, πήρα για το σπίτι το παραδοσιακό γαλλικό εκλέρ με γεύση καραμέλα που είχα βάλει στο μάτι από την αρχή. Θα ήταν αμαρτία αν δεν το δοκίμαζα.

//«Τheoria tou House», Ιερά Οδός 295, Αιγάλεω, τηλ. 2105312134.

 

Διαβάστε ακόμα: To ισπανικό brunch του Harvest.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro