To «Botran», από τον Benjamin Καρανικόλα

Οι πιο δημιουργικοί mixologists υπογράφουν αποκλειστικά τα ανδρικά cocktails.

 

Μπέντζαμιν 2

 

Υλικά

karanikolas

Ο Βenjamin είναι ο mixologist του bar Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι.

50 ml ρούμι (ει δυνατόν μαριναρισμένο με ξύλο γλυκόριζας και τόνγκα)
20 ml σπιτική καραμέλα
25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
20 ml σιρόπι με μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)
15 ml σιρόπι ζάχαρης
Λεπτή φλούδα πορτοκαλιού
5 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 σταγόνες Angostura bitters

Μέθοδος: Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός της φλούδας, στο σέικερ, και ανακινούμε ζωηρά για λίγα δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ποτήρι old fashioned με φρέσκο πάγο. Γαρνίρουμε με τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Tip: Δοκιμάστε με πηχτό γάλα καρύδας (coconut cream), αντί για κρέμα γάλακτος.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro