Μπέντζαμιν 2

 

Υλικά

karanikolas

Ο Βenjamin είναι ο mixologist του bar Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι.

50 ml ρούμι (ει δυνατόν μαριναρισμένο με ξύλο γλυκόριζας και τόνγκα)
20 ml σπιτική καραμέλα
25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
20 ml σιρόπι με μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)
15 ml σιρόπι ζάχαρης
Λεπτή φλούδα πορτοκαλιού
5 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 σταγόνες Angostura bitters

Μέθοδος: Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός της φλούδας, στο σέικερ, και ανακινούμε ζωηρά για λίγα δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ποτήρι old fashioned με φρέσκο πάγο. Γαρνίρουμε με τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Tip: Δοκιμάστε με πηχτό γάλα καρύδας (coconut cream), αντί για κρέμα γάλακτος.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top