«Ο Κώστας»: 63 χρόνια όποιος προλάβει

Από το 1950 έχουν αλλάξει πολλά. Στο «Σουβλατζίδικο ο Κώστας» μόνο η σκυτάλη, που έχει περάσει ‒πάντα δίχως άγχος‒ από τον παππού στον εγγονό. Προσοχή, στις διόμισι το μεσημέρι μπορεί να έχει ήδη ξεπουλήσει!

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_7605

Το διάσημο σουβλάκι, με δροσερό γιαουρτάκι αντί για τζατζίκι.

Κατεβαίνοντας τη Μητροπόλεως, στρίβεις αριστερά στην Πεντέλης, στο παλιό υπουργείο Παιδείας (εκεί όπου είναι ένα εκκλησάκι) και στο δεξί σου χέρι συναντάς μια «τρύπα» γεμάτη κόσμο μέσα και (όταν ο καιρός το επιτρέπει) έξω στο πεζοδρόμιο. Ο Κώστας και η γυναίκα του Πόπη μέσα από τον πάγκο, δυο νέοι άνθρωποι, συνεχίζουν τη δουλειά του παππού ‒και συνονόματου‒ του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα, στην οδό Αδριανού, απέναντι από το Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, και το δούλευε με τη γυναίκα του. Το μότο παραμένει πάντα το ίδιο «Ωραίο το σουβλάκι μας…, όμως όχι άγχος», όπως και η μικρή ψησταριά ‒με το ζόρι πενήντα πόντους. Ο Κώστας ψήνει και η Πόπη τυλίγει, μοιράζοντας εναλλάξ στον κόσμο που περιμένει στωικά (πίνοντας τσιπουράκι ή καμιά μπύρα) το διάσημο σουβλάκι ‒όπου αντί για τζατζίκι, βάζουν δροσερό γιαουρτάκι.

Έχετε υπόψη σας, πρώτον πως εδώ το να ζητήσεις πατάτες θεωρείται ιεροσυλία και δεύτερον ‒για να μη μείνετε με την όρεξη‒ ότι γύρω στις δυόμισι το μεσημέρι το μαγαζί μπορεί να έχει κατεβάσει τα ρολά λόγω ξεπουλήματος. Άλλες εποχές…

// Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 3228502.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

_MG_7601

Μη διανοηθείτε να ζητήσετε να σας βάλουν και πατάτες. Και μόνο η λέξη είναι ιεροσυλία…

_MG_7586

Στα χνάρια του παππού (στο κάδρο δεξιά) και συνονόματου του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συναντήσαμε τους εμπνευστές και δημιουργούς του πρωτοποριακού Ergon House στη Μητροπόλεως, με έντονη δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, και μας μίλησαν για το πάθος που τρέφουν για τον αυθεντικό καφέ. Δύο πραγματικοί Taficionados.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πόλη μας που έχει πολλές και νόστιμες ιστορίες να πει και να μας σερβίρει. Εμείς μπήκαμε πρώτοι και μείναμε να τις ακούσουμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ναι, η όπερα μπορεί να παντρευτεί με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε ένα μενού που μοιάζει με γευστική γεωγραφία της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή απέκτησε το δικό της ρεστοράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro