«Ο Κώστας»: 63 χρόνια όποιος προλάβει

Από το 1950 έχουν αλλάξει πολλά. Στο «Σουβλατζίδικο ο Κώστας» μόνο η σκυτάλη, που έχει περάσει ‒πάντα δίχως άγχος‒ από τον παππού στον εγγονό. Προσοχή, στις διόμισι το μεσημέρι μπορεί να έχει ήδη ξεπουλήσει!

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_7605

Το διάσημο σουβλάκι, με δροσερό γιαουρτάκι αντί για τζατζίκι.

Κατεβαίνοντας τη Μητροπόλεως, στρίβεις αριστερά στην Πεντέλης, στο παλιό υπουργείο Παιδείας (εκεί όπου είναι ένα εκκλησάκι) και στο δεξί σου χέρι συναντάς μια «τρύπα» γεμάτη κόσμο μέσα και (όταν ο καιρός το επιτρέπει) έξω στο πεζοδρόμιο. Ο Κώστας και η γυναίκα του Πόπη μέσα από τον πάγκο, δυο νέοι άνθρωποι, συνεχίζουν τη δουλειά του παππού ‒και συνονόματου‒ του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα, στην οδό Αδριανού, απέναντι από το Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, και το δούλευε με τη γυναίκα του. Το μότο παραμένει πάντα το ίδιο «Ωραίο το σουβλάκι μας…, όμως όχι άγχος», όπως και η μικρή ψησταριά ‒με το ζόρι πενήντα πόντους. Ο Κώστας ψήνει και η Πόπη τυλίγει, μοιράζοντας εναλλάξ στον κόσμο που περιμένει στωικά (πίνοντας τσιπουράκι ή καμιά μπύρα) το διάσημο σουβλάκι ‒όπου αντί για τζατζίκι, βάζουν δροσερό γιαουρτάκι.

Έχετε υπόψη σας, πρώτον πως εδώ το να ζητήσεις πατάτες θεωρείται ιεροσυλία και δεύτερον ‒για να μη μείνετε με την όρεξη‒ ότι γύρω στις δυόμισι το μεσημέρι το μαγαζί μπορεί να έχει κατεβάσει τα ρολά λόγω ξεπουλήματος. Άλλες εποχές…

// Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 3228502.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

_MG_7601

Μη διανοηθείτε να ζητήσετε να σας βάλουν και πατάτες. Και μόνο η λέξη είναι ιεροσυλία…

_MG_7586

Στα χνάρια του παππού (στο κάδρο δεξιά) και συνονόματου του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τη θερμοκρασία επιτέλους να θυμίζει χειμώνα, ο Βασίλης Δημαράς πήρε τους δρόμους της πρωτεύουσας, μας προτείνει πέντε μαγαζιά για ποιοτικό καφέ και μας συστήνει έναν πρωταθλητή στο latte art.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήξαμε τα δόντια μας σε avant première στο στέκι για το οποίο θα μιλάνε όλοι φέτος. Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά «βελάζεις» από ευχαρίστηση, ειδικά με το σουβλάκι προβατίνας. Το όλο κόνσεπτ έχει νόημα και ανοίγει δρόμους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro