«Ο Κώστας»: 63 χρόνια όποιος προλάβει

Από το 1950 έχουν αλλάξει πολλά. Στο «Σουβλατζίδικο ο Κώστας» μόνο η σκυτάλη, που έχει περάσει ‒πάντα δίχως άγχος‒ από τον παππού στον εγγονό. Προσοχή, στις διόμισι το μεσημέρι μπορεί να έχει ήδη ξεπουλήσει!

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_7605

Το διάσημο σουβλάκι, με δροσερό γιαουρτάκι αντί για τζατζίκι.

Κατεβαίνοντας τη Μητροπόλεως, στρίβεις αριστερά στην Πεντέλης, στο παλιό υπουργείο Παιδείας (εκεί όπου είναι ένα εκκλησάκι) και στο δεξί σου χέρι συναντάς μια «τρύπα» γεμάτη κόσμο μέσα και (όταν ο καιρός το επιτρέπει) έξω στο πεζοδρόμιο. Ο Κώστας και η γυναίκα του Πόπη μέσα από τον πάγκο, δυο νέοι άνθρωποι, συνεχίζουν τη δουλειά του παππού ‒και συνονόματου‒ του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα, στην οδό Αδριανού, απέναντι από το Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, και το δούλευε με τη γυναίκα του. Το μότο παραμένει πάντα το ίδιο «Ωραίο το σουβλάκι μας…, όμως όχι άγχος», όπως και η μικρή ψησταριά ‒με το ζόρι πενήντα πόντους. Ο Κώστας ψήνει και η Πόπη τυλίγει, μοιράζοντας εναλλάξ στον κόσμο που περιμένει στωικά (πίνοντας τσιπουράκι ή καμιά μπύρα) το διάσημο σουβλάκι ‒όπου αντί για τζατζίκι, βάζουν δροσερό γιαουρτάκι.

Έχετε υπόψη σας, πρώτον πως εδώ το να ζητήσεις πατάτες θεωρείται ιεροσυλία και δεύτερον ‒για να μη μείνετε με την όρεξη‒ ότι γύρω στις δυόμισι το μεσημέρι το μαγαζί μπορεί να έχει κατεβάσει τα ρολά λόγω ξεπουλήματος. Άλλες εποχές…

// Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 3228502.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

Το μότο παραμένει αμετακίνητα το ίδιο: Όχι άγχος.

_MG_7601

Μη διανοηθείτε να ζητήσετε να σας βάλουν και πατάτες. Και μόνο η λέξη είναι ιεροσυλία…

_MG_7586

Στα χνάρια του παππού (στο κάδρο δεξιά) και συνονόματου του Κώστα, ο οποίος είχε το μαγαζί στην Πλάκα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro