«Αν έχουμε τσέρκι, σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο μαζί (προαιρετικά) με μια κουταλιά γιαούρτι. Αν όχι, σερβίρουμε σε βαθύ», λέει ο σεφ. Φωτογραφία: Ζωή Χατζηγιαννάκη

«Αν έχουμε τσέρκι, σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο μαζί (προαιρετικά) με μια κουταλιά γιαούρτι. Αν όχι, σερβίρουμε σε βαθύ», λέει ο σεφ. Φωτογραφία: Ζωή Χατζηγιαννάκη

Υλικά για δυο μερίδες:

40 γρ. μυρώνια
40 γρ. καυκαλήθρες
λίγο μαϊντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
440 γρ. ζωμό κοτόπουλο
400 γρ. νερό
360 γρ. ρύζι Arborio
6 κ.σ. χυμό τομάτας
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
Λίγο λευκό κρασί (για το σβήσιμο)
2 κουταλιές γιαούρτι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

-Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
-Προσθέτουμε το ζωμό, το νερό και το χυμό τομάτας.
-Ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
-Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
-Όταν τραβήξει τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά.
-Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μαζί με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά). Αν έχουμε τσέρκι, σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο.

 

Ο Ηλίας Πατσέας είναι ο σεφ του «Selene Meze & Wine», Πύργος, Σαντορίνη, τηλ. 22860 22249.

Διαβάστε ακόμα: Σου μαγειρεύουν τζάμπα –μόνο με φιλοδώρημα!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top