Top 5 Top 5 Ξινόμαυρα για τον οβελία

Aυτά είναι τα κρασιά από Ξινόμαυρο – μονοποικιλιακά ή χαρμάνια– που θα συνοδεύσουν στην εντέλεια το αρνί του Πάσχα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

 
Αργατία, αμπελοτόπι των Φίλων του Ξινόμαυρου,Λάκκα

Αργατία. Αμπελοτόπι των “Φίλων του Ξινόμαυρου”, Λάκκα.

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΡΓΑΤΙΑΞινόμαυρο 2010, Αργατία

Η οινοποιία Αργατία δημιουργήθηκε από τη Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου, γεωπόνο ειδικό αμπελουργίας-οινολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Οινοποιήσιμες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα», και τον σύζυγό της, Παναγιώτη Γεωργιάδη, ειδικό σε θέματα συλλογικών δράσεων του οινικού κλάδου. Η λέξη “Αργατία” αναφέρεται σε έναν πολύ σημαντικό θεσμό της ποντιακής αγροτικής κοινωνίας, ο οποίος θεωρείται ως η υπέρτατη εκδήλωση του συλλογικού πνεύματος στους ελληνικής καταγωγής πληθυσμούς του Πόντου, αφού προϋποθέτει τη συνεργασία προσώπων για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

Από τους αμπελώνες της στο Ροδοχώρι και το Γιαννακοχώρι της Νάουσας, η Αργατία μας προτείνει μια ωραιότατη Νάουσα «νέας γενιάς». Τα κλασικά ποικιλιακά αρώματα του βατόμουρου είναι παρόντα, ενισχυμένα με φίνες νότες καφέ και μόκας, από την παραμονή στο βαρέλι. Καλή οξύτητα και ενισχυμένες τανίνες στο στόμα, με το φρούτο να περιμένει υπομονετικά για να κλείσει την παράσταση.

Ενδεικτική τιμή: €15.50

//Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος. Επιπλέον, δημοσιογραφεί, γράφει βιβλία για το κρασί και, από το 1996, εκπαιδεύει τους οινόφιλους της Βόρειας Ελλάδας στο «Wine Club THESSALONIKI ’96». Με την εταιρεία Wine Plus μας ξεναγεί στη δημοφιλή έκθεση οίνων και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων» και εκδίδει το free press Wine Plus magazine και το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό Wine Plus newsletter.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 ελληνικά ερυθρά από ιταλικές ποικιλίες.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολοήμερο πάρτι στις 5 Οκτωβρίου, νέα πιάτα από τον βραβευμένο σεφ Νίκο Σκλήρα, γλυκά «κολασμένες» δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου, fine drinking και Gastronomy Tuesdays με φημισμένους έλληνες και ξένους σεφ. Ο χειμώνας ξεκινάει στο Athénée.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro