5. Ασύρτικο βαρέλι 2013, Κτήμα Αργυρού
Αν γευτείτε αυτήν την κορυφαία Σαντορίνη, θα δείτε να… λάμπει η αλήθεια σχετικά με τις θαυμαστές δυνατότητες ωρίμανσης-παλαίωσης του Ασύρτικου. Θα γίνετε μάρτυρες μιας γοητευτικής αρωματικής πολυπλοκότητας, με τα φρούτα να αγκαλιάζονται από έναν ανάλαφρο δρύινο μανδύα. Στο στόμα, η αίσθηση του όγκου ισορροπεί εξαίρετα με το νεύρο και τη φρεσκάδα. Για την παραγωγή της, ο Ματθαίος Αργυρός παίρνει Ασύρτικο από αμπέλια 150 χρόνων κι αφήνει το κρασί να ζυμώσει και να ωριμάσει σε καινούργια γαλλικά βαρέλια.
Ενδεικτική τιμή: €16.50
Διαβάστε ακόμα: Tα Τop 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc από τον Σίμο Γεωργόπουλο.