Τα στεκια των διακοπων

Top 5 Τα top 5 φαγάδικα της Σύρου

Εδώ θα φας σαν άρχοντας στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων»! Η insider, δημοσιογράφος γεύσης και Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive, Ιωάννα Σταμούλου επιλέγει για το Andro.

 
Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμοπούλου

«Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή». (Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμούλου)

5. «Πλακόστρωτο», Σαν Μιχάλη, τηλ. 697 3980248. Θα προσπεράσεις τον Οικισμό της Άνω Σύρου και θα πάρεις ένα δρόμο στενό, με κάμποσες στροφές, δύσκολες κάποιες φορές, αλλά θα βρεθείς σε μια άλλη Σύρο από αυτήν της Ερμούπολης και μόνο τότε θα τη νιώσεις γνήσια Κυκλαδίτισσα. Μετά από ένα 15λεπτο περίπου θα βρεθείς στο Σαν Μιχάλη, οπότε τράβα κατευθείαν στο «Πλακόστρωτο». Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή. Να δοκιμάσεις τους κολοκυθοκεφτέδες τους, τη λιαστή ντομάτα τηγανισμένη με κουρκούτι που σερβίρουν με δροσερό γιαούρτι, τη μελιτζάνα στο πήλινο, το κατσικάκι στη λαδόκολλα, το χοιρινό με το μοσχάρι στη γάστρα, αλλά και το κρασάτο τους χοιρινό με μάραθο.

//Η Ιωάννα Σταμούλου είναι δημοσιογράφος γεύσης, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive και δημιουργός του sweetly.gr. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στην Ερμούπολη –από τότε αγάπησε τη Σύρο. Σήμερα έχει δικό της σπίτι στο νησί και πηγαίνει, φανατικά, κάθε καλοκαίρι.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Πάρου –επιλέγει η Νίκη Μηταρέα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro