Τα στεκια των διακοπων

Top 5 Τα top 5 φαγάδικα της Σύρου

Εδώ θα φας σαν άρχοντας στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων»! Η insider, δημοσιογράφος γεύσης και Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive, Ιωάννα Σταμούλου επιλέγει για το Andro.

 
Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμοπούλου

«Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή». (Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμούλου)

5. «Πλακόστρωτο», Σαν Μιχάλη, τηλ. 697 3980248. Θα προσπεράσεις τον Οικισμό της Άνω Σύρου και θα πάρεις ένα δρόμο στενό, με κάμποσες στροφές, δύσκολες κάποιες φορές, αλλά θα βρεθείς σε μια άλλη Σύρο από αυτήν της Ερμούπολης και μόνο τότε θα τη νιώσεις γνήσια Κυκλαδίτισσα. Μετά από ένα 15λεπτο περίπου θα βρεθείς στο Σαν Μιχάλη, οπότε τράβα κατευθείαν στο «Πλακόστρωτο». Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή. Να δοκιμάσεις τους κολοκυθοκεφτέδες τους, τη λιαστή ντομάτα τηγανισμένη με κουρκούτι που σερβίρουν με δροσερό γιαούρτι, τη μελιτζάνα στο πήλινο, το κατσικάκι στη λαδόκολλα, το χοιρινό με το μοσχάρι στη γάστρα, αλλά και το κρασάτο τους χοιρινό με μάραθο.

//Η Ιωάννα Σταμούλου είναι δημοσιογράφος γεύσης, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive και δημιουργός του sweetly.gr. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στην Ερμούπολη –από τότε αγάπησε τη Σύρο. Σήμερα έχει δικό της σπίτι στο νησί και πηγαίνει, φανατικά, κάθε καλοκαίρι.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Πάρου –επιλέγει η Νίκη Μηταρέα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει φέτος στο νησί της Αίγινας ένα ξεχωριστό εστιατόριο – μπαρ με έμφαση στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και με εκλεκτές δόσεις από αλκοόλ στο bar του μαγαζιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «παιδί» του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το Bon Bon στον Πειραιά. Ένα πρότυπο κατάστημα, εργαστήρι και χώρο παραγωγής ιδεών. Συγκρατήστε το όνομα του Κρίτωνα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στην εγχώρια ζαχαροπλαστική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, το ατμοσφαιρικό «42 barstronomy» έχει γράψει -και συνεχίζει να γράφει- τη δική του ιστορία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου. Συναντήσαμε τον δημιουργό του, Σπύρο Κερκύρα, για τη νέα στήλη «The Taficionados».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro