Τα στεκια των διακοπων

Top 5 Τα top 5 φαγάδικα της Σύρου

Εδώ θα φας σαν άρχοντας στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων»! Η insider, δημοσιογράφος γεύσης και Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive, Ιωάννα Σταμούλου επιλέγει για το Andro.

 
Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμοπούλου

«Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή». (Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμούλου)

5. «Πλακόστρωτο», Σαν Μιχάλη, τηλ. 697 3980248. Θα προσπεράσεις τον Οικισμό της Άνω Σύρου και θα πάρεις ένα δρόμο στενό, με κάμποσες στροφές, δύσκολες κάποιες φορές, αλλά θα βρεθείς σε μια άλλη Σύρο από αυτήν της Ερμούπολης και μόνο τότε θα τη νιώσεις γνήσια Κυκλαδίτισσα. Μετά από ένα 15λεπτο περίπου θα βρεθείς στο Σαν Μιχάλη, οπότε τράβα κατευθείαν στο «Πλακόστρωτο». Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή. Να δοκιμάσεις τους κολοκυθοκεφτέδες τους, τη λιαστή ντομάτα τηγανισμένη με κουρκούτι που σερβίρουν με δροσερό γιαούρτι, τη μελιτζάνα στο πήλινο, το κατσικάκι στη λαδόκολλα, το χοιρινό με το μοσχάρι στη γάστρα, αλλά και το κρασάτο τους χοιρινό με μάραθο.

//Η Ιωάννα Σταμούλου είναι δημοσιογράφος γεύσης, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive και δημιουργός του sweetly.gr. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στην Ερμούπολη –από τότε αγάπησε τη Σύρο. Σήμερα έχει δικό της σπίτι στο νησί και πηγαίνει, φανατικά, κάθε καλοκαίρι.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Πάρου –επιλέγει η Νίκη Μηταρέα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro