Top 5 Top 5 ελληνικά αφρώδη Μοσχάτα

Αυτές είναι πέντε εγχώριες ετικέτες αφρωδών από Μοσχάτο (του πλέον ξεμυαλιστικού κρασιού) που αποδεικνύουν ότι μπορούν να πετάξουν το κάθε Πιεμόντε στο καναβάτσο!

 
wine 03

Ο Σίμος Γεωργόπουλος και η διάσημη μύτη του, από τον φακό του Γιώργου Σανταμούρη.

Εδώ και χρόνια απορούσα γιατί, ενώ η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ και τόσο καλό Μοσχάτο, δεν παράγει αφρώδη κρασιά από αυτό. Εντάξει, η παραγωγή αφρωδών δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά η επιτυχία των Moscato d’ Asti με έκανε να… αφρίζω από το κακό μου, αφού ήμουν πεπεισμένος ότι μια επιτυχημένη εγχώρια εκδοχή θα μπορούσε να τα κοιτάξει στα μάτια.

Οι sparkling προσευχές μου τελικά εισακούστηκαν, πρώτα από την Cavino, που δημιούργησε το υπέροχο Deus, και ύστερα από γλυκές και ξηρές εκδοχές άλλων παραγωγών. Έτσι σήμερα, όχι μια αλλά πολλές ελληνικές ετικέτες αφρωδών από Μοσχάτο προσφέρουν εξαιρετικά δείγματα του πλέον ξεμυαλιστικού κρασιού, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να πετάξουν το κάθε Πιεμόντε στο καναβάτσο!

cavino

 

Cavino, Deus, 11.00€
Το υπέροχο ημιαφρώδες από την οινοποιία του Αιγίου που έδειξε τον δρόμο στην κατηγορία. Άρωμα από Μοσχάτο, νεύρο από τον Σιδερίτη, 8 αλκοολικοί βαθμοί και μάξιμουμ φρεσκάδα που εξασφαλίζει η μέθοδος της κλειστής δεξαμενής συνθέτουν ένα σύνολο που διαθέτει όλα τα χαρίσματα των κορυφαίων Moscato d’ Asti επιτυγχάνοντας παράλληλα καλύτερη γλυκόξινη ισορροπία από τα περισσότερα εξ αυτών.

Στην επόμενη σελίδα: το απόλυτο value από την Λήμνο

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στην καρδιά του Ψυρρή υπάρχει ένας θύλακας ηρεμίας που μας μεταφέρει σε κλίμα υπαίθρου. Ριλάξ και τσιμπολόγημα από το καλάθι, στο ανθοστόλιστο roof garden ενός νέου, ιδιοσυγκρασιακού ξενοδοχείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η «πολιτεία» του Αστέρα απέκτησε το εστιατόριο ελληνικής ψαροφαγίας που της αξίζει. Δοκιμάσαμε τα πιάτα και πάνω από όλα χαρήκαμε την καλιμπραρισμένη μίξη παράδοσης και κοσμοπολιτισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάσαμε τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του νέου εστιατορίου στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Grand Hyatt. Ορίζουν μια μοντέρνα γευστική «γεωγραφία» μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Γράφει ο Θεμιστολής Νικολετόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οκτώ βραβευμένοι σεφ από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους θα συνδιαλλαγούν γαστρονομικά στο 13ο Sani Gourmet του ξενοδοχείου Sani Resort. Ξεκινά σε λίγες ημέρες στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro