Top 5 Top 5 ελληνικά αφρώδη Μοσχάτα

Αυτές είναι πέντε εγχώριες ετικέτες αφρωδών από Μοσχάτο (του πλέον ξεμυαλιστικού κρασιού) που αποδεικνύουν ότι μπορούν να πετάξουν το κάθε Πιεμόντε στο καναβάτσο!

 
wine 03

Ο Σίμος Γεωργόπουλος και η διάσημη μύτη του, από τον φακό του Γιώργου Σανταμούρη.

Εδώ και χρόνια απορούσα γιατί, ενώ η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ και τόσο καλό Μοσχάτο, δεν παράγει αφρώδη κρασιά από αυτό. Εντάξει, η παραγωγή αφρωδών δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά η επιτυχία των Moscato d’ Asti με έκανε να… αφρίζω από το κακό μου, αφού ήμουν πεπεισμένος ότι μια επιτυχημένη εγχώρια εκδοχή θα μπορούσε να τα κοιτάξει στα μάτια.

Οι sparkling προσευχές μου τελικά εισακούστηκαν, πρώτα από την Cavino, που δημιούργησε το υπέροχο Deus, και ύστερα από γλυκές και ξηρές εκδοχές άλλων παραγωγών. Έτσι σήμερα, όχι μια αλλά πολλές ελληνικές ετικέτες αφρωδών από Μοσχάτο προσφέρουν εξαιρετικά δείγματα του πλέον ξεμυαλιστικού κρασιού, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να πετάξουν το κάθε Πιεμόντε στο καναβάτσο!

cavino

 

Cavino, Deus, 11.00€
Το υπέροχο ημιαφρώδες από την οινοποιία του Αιγίου που έδειξε τον δρόμο στην κατηγορία. Άρωμα από Μοσχάτο, νεύρο από τον Σιδερίτη, 8 αλκοολικοί βαθμοί και μάξιμουμ φρεσκάδα που εξασφαλίζει η μέθοδος της κλειστής δεξαμενής συνθέτουν ένα σύνολο που διαθέτει όλα τα χαρίσματα των κορυφαίων Moscato d’ Asti επιτυγχάνοντας παράλληλα καλύτερη γλυκόξινη ισορροπία από τα περισσότερα εξ αυτών.

Στην επόμενη σελίδα: το απόλυτο value από την Λήμνο

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To ταξίδι ξεκίνησε στη Ρώμη το 1905, από τον ιδρυτή Alfredo Danesi, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την 4η γενιά της ίδιας οικογένειας. Στη χώρα μας, ο καφές Danesi ήρθε το 1993 από τον Γιάννη Ταλούμη και επί 25 χρόνια γεμίζει κάθε γωνιά της Ελλάδας με άρωμα εκλεκτού καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι αποδεικνύει το πολύ μοδάτο αυτό λευκό σταφύλι τα θαυμαστά αποτελέσματα του εγκλιματισμού του από την κοιλάδα του Ροδανού στην Ελλάδα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αδύνατον να διαπράξει τέτοιο έγκλημα όποιος αγαπά πραγματικά τον καφέ, αυτός που ξέρει τι είναι καφές, που δεν τον πίνει μηχανικά μόνο και μόνο για να ανοίξει το μάτι του και να πάει σκουντουφλώντας στη δουλειά. Διαβάστε γιατί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro