wine 03

Ο Σίμος Γεωργόπουλος και η διάσημη μύτη του, από τον φακό του Γιώργου Σανταμούρη.

Εδώ και χρόνια απορούσα γιατί, ενώ η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ και τόσο καλό Μοσχάτο, δεν παράγει αφρώδη κρασιά από αυτό. Εντάξει, η παραγωγή αφρωδών δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά η επιτυχία των Moscato d’ Asti με έκανε να… αφρίζω από το κακό μου, αφού ήμουν πεπεισμένος ότι μια επιτυχημένη εγχώρια εκδοχή θα μπορούσε να τα κοιτάξει στα μάτια.

Οι sparkling προσευχές μου τελικά εισακούστηκαν, πρώτα από την Cavino, που δημιούργησε το υπέροχο Deus, και ύστερα από γλυκές και ξηρές εκδοχές άλλων παραγωγών. Έτσι σήμερα, όχι μια αλλά πολλές ελληνικές ετικέτες αφρωδών από Μοσχάτο προσφέρουν εξαιρετικά δείγματα του πλέον ξεμυαλιστικού κρασιού, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να πετάξουν το κάθε Πιεμόντε στο καναβάτσο!

cavino

 

Cavino, Deus, 11.00€
Το υπέροχο ημιαφρώδες από την οινοποιία του Αιγίου που έδειξε τον δρόμο στην κατηγορία. Άρωμα από Μοσχάτο, νεύρο από τον Σιδερίτη, 8 αλκοολικοί βαθμοί και μάξιμουμ φρεσκάδα που εξασφαλίζει η μέθοδος της κλειστής δεξαμενής συνθέτουν ένα σύνολο που διαθέτει όλα τα χαρίσματα των κορυφαίων Moscato d’ Asti επιτυγχάνοντας παράλληλα καλύτερη γλυκόξινη ισορροπία από τα περισσότερα εξ αυτών.

Στην επόμενη σελίδα: το απόλυτο value από την Λήμνο

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top