Top 5 Top 5 ελληνικά αφρώδη Μοσχάτα

Αυτές είναι πέντε εγχώριες ετικέτες αφρωδών από Μοσχάτο (του πλέον ξεμυαλιστικού κρασιού) που αποδεικνύουν ότι μπορούν να πετάξουν το κάθε Πιεμόντε στο καναβάτσο!

 
wine 03

Ο Σίμος Γεωργόπουλος και η διάσημη μύτη του, από τον φακό του Γιώργου Σανταμούρη.

Εδώ και χρόνια απορούσα γιατί, ενώ η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ και τόσο καλό Μοσχάτο, δεν παράγει αφρώδη κρασιά από αυτό. Εντάξει, η παραγωγή αφρωδών δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά η επιτυχία των Moscato d’ Asti με έκανε να… αφρίζω από το κακό μου, αφού ήμουν πεπεισμένος ότι μια επιτυχημένη εγχώρια εκδοχή θα μπορούσε να τα κοιτάξει στα μάτια.

Οι sparkling προσευχές μου τελικά εισακούστηκαν, πρώτα από την Cavino, που δημιούργησε το υπέροχο Deus, και ύστερα από γλυκές και ξηρές εκδοχές άλλων παραγωγών. Έτσι σήμερα, όχι μια αλλά πολλές ελληνικές ετικέτες αφρωδών από Μοσχάτο προσφέρουν εξαιρετικά δείγματα του πλέον ξεμυαλιστικού κρασιού, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να πετάξουν το κάθε Πιεμόντε στο καναβάτσο!

cavino

 

Cavino, Deus, 11.00€
Το υπέροχο ημιαφρώδες από την οινοποιία του Αιγίου που έδειξε τον δρόμο στην κατηγορία. Άρωμα από Μοσχάτο, νεύρο από τον Σιδερίτη, 8 αλκοολικοί βαθμοί και μάξιμουμ φρεσκάδα που εξασφαλίζει η μέθοδος της κλειστής δεξαμενής συνθέτουν ένα σύνολο που διαθέτει όλα τα χαρίσματα των κορυφαίων Moscato d’ Asti επιτυγχάνοντας παράλληλα καλύτερη γλυκόξινη ισορροπία από τα περισσότερα εξ αυτών.

Στην επόμενη σελίδα: το απόλυτο value από την Λήμνο

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο Κίμων Φραγκάκης μας πάει στο Ali Baba, ένα συνοικιακό μαγαζί που είναι πάντα μισοάδειο αλλά που κρύβει το πιο λαχταριστό πιτόγυρο - αρκεί να ξέρετε να το ζητήσετε έξω από τα αναγραφόμενα στο μενού, με τη «συνταγή» του Andro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μας πάει μια βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου βρίσκεται ένα δημοφιλέστατο νέο στέκι που όμως του θυμίζει το σουβλατζίδικο των παιδικών του χρόνων στην Πάτρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φεύγει το -αταίριαστο ομολογουμένως- TGI Friday’s, έρχονται το σούσι στην ξαπλώστρα και η γιόγκα το ηλιοβασίλεμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro